Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Kraj: Ljubljana

Optika avtomobila

Napisal/-a sinke Sr nov 25, 2009 5:37 pm

Zanima me kje naredijo v redu optiko avtomobila v Ljubljani, za v redu ceno.
Zdaj ko sem zamenjal gume sem opazil da mi sprednje malo na notranji strani več pobira.

Prav tako me pa zanima če je to kaj povezano z sprednjimi amortizerji, glede na to da če naletim na kakšen bolj oster rob na cesti, jih kar zabije.
Drugače je avtomobil kot nov in ima 100k za sabo, tako da kolega pravi da ni možno da so amortizerji fuč, ampak da rade gredo neke gumice ali nekaj takega???

Gre se pa za seat ibizo 2004 l 1.9 tdi.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr nov 25, 2009 5:43 pm

pomoje so hin amortizerji posledično lahko zviti in ti pobira rob
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Napisal/-a sinke Če mar 18, 2010 9:51 pm

Evo zdaj so zimske gume že kar nekaj časa gor in jih nič ne pobira po robovih čeprav nič nisem naredil.
Še vedno pa mi nekaj zabije pa ne verjamem da je amortizer ker na cesti ko se peljem nč ne zabija na luknjah, pol pa zapeljem na dvorišče in se obračam in na neki majhni luknji mi zabije kot ne vem kaj :?

Opazil sem pa da sta sprednji platišči zelo ohlapni, mislim da ko brcneš v gumo recimo v smeri vožnje ali nazaj, ne proti motorju, ima platišče kar nekaj lufta oziroma precej pleše naprej nazaj.

Mogoče kakšen predlog?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če mar 18, 2010 10:02 pm

Probaj peljat k Dolinarju, če še ima tisto brezplačno opcijo za test amortizerjev.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če mar 18, 2010 10:03 pm

kar do optika se zapelji...bo dobr vedu, kaj je narobe
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če mar 18, 2010 10:13 pm

sinke je napisal/-a:
Opazil sem pa da sta sprednji platišči zelo ohlapni, mislim da ko brcneš v gumo recimo v smeri vožnje ali nazaj, ne proti motorju, ima platišče kar nekaj lufta oziroma precej pleše naprej nazaj.

Mogoče kakšen predlog?

Poglej končnike ali stabilizatorje, predno kolo stran pade. Je pa možna tudi "šalca" na amontizerju, da je ležaj zdrobilo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če mar 18, 2010 10:21 pm

lancia hf je napisal/-a:
sinke je napisal/-a:

Mogoče kakšen predlog?

Poglej končnike ali stabilizatorje, predno kolo stran pade. Je pa možna tudi "šalca" na amontizerju, da je ležaj zdrobilo.

Po moje bo to

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Napisal/-a sinke Če mar 18, 2010 10:49 pm

Danes sem videl eno parkirano ibizo in začnel mal brcat gumo (dobro da me ni lastnik videl :lol: ) in isto pleše le da ne toliko kot meni. Doma na xsara nič in na corsi tudi nič.
Zgleda da je to kakšna njihova bolezen.
Pa obe platišči enako plešeta :?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če mar 18, 2010 11:13 pm

to plese zarad selenou v roki not,oz. ne v roki ampak v unem nosilcu k poj pride roka notr
so ze tok obrabljeni da ma full lufta,al pa so ze strgani in ti zabija.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če mar 18, 2010 11:26 pm

abbe je napisal/-a:to plese zarad selenou v roki not,oz. ne v roki ampak v unem nosilcu k poj pride roka notr

Sory za OFF: ej stari, dej ti to men malo preved, da bojo še drugi zastopl. ;)

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 Pe mar 19, 2010 8:45 am

lancia hf je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:to plese zarad selenou v roki not,oz. ne v roki ampak v unem nosilcu k poj pride roka notr

Sory za OFF: ej stari, dej ti to men malo preved, da bojo še drugi zastopl. ;)

to plese zaradi selanov v roki not, oz. ne v roki ampak v unem nosilcu k potem pride roka notri
so ze tok obrabljeni da ima veliko lufta, ali pa so ze strgani in ti zabija.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe mar 19, 2010 8:52 pm

@lancia HF: ce bi kdaj avto od blizu vidu bi vedu kaj govorim :D
ibiza ma ene nosilce in v ta nosilec je notr spresan selen.ta selen ma na sredini luknjo da lahko pride en konc roke notr.in ta selen je verjetno ze oslabljen ali pa raztrgan in ma zato guma tok lufta v smeri naprej/nazaj.
itak pa ta k je temo odpru nebo tega sam menjal,nj pele avto na dvigalo pa nj pogledajo selene pa bojo vidl.sm 100% da je to
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe mar 19, 2010 9:00 pm

abbe je napisal/-a:@lancia HF: ce bi kdaj avto od blizu vidu bi vedu kaj govorim :D

Je Cordoba doma, ki ima enako narejeno. K sreči pa je to redka stvar ki še ni odpovedala. ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe mar 19, 2010 9:08 pm

lancia hf je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:@lancia HF: ce bi kdaj avto od blizu vidu bi vedu kaj govorim :D

Je Cordoba doma, ki ima enako narejeno. K sreči pa je to redka stvar ki še ni odpovedala. ;)

odvisno od tega ker letnik cordobe mate pri hisi?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe mar 19, 2010 9:22 pm

abbe je napisal/-a:odvisno od tega ker letnik cordobe mate pri hisi?

Druga serija

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe mar 19, 2010 9:28 pm

ibiza ma ene nosilce in v ta nosilec je notr spresan selen.ta selen ma na sredini luknjo da lahko pride en konc roke notr.in ta selen je verjetno ze oslabljen ali pa raztrgan in ma zato guma tok lufta v smeri naprej/nazaj.
itak pa ta k je temo odpru nebo tega sam menjal,nj pele avto na dvigalo pa nj pogledajo selene pa bojo vidl.sm 100% da je to

je to nevarno?al ma pa lager luft
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe mar 19, 2010 10:02 pm

im nobody je napisal/-a:

je to nevarno?al ma pa lager luft
... Verjetno je že Abbe povedal razlog, da si 100% prepričan naj eden sede v tvoj avto in zategne ročno pol poskusi narahlo parkrat speljat (spusča naj sklopko sam ne do kraja ampak glih toliko, da začne grabit pol jo spet stisne - parkrat naj ponovi) - ti glej kaj se dogaja z kolesom - verjetno bo sililo naprej čeprav se karoserija ne bo premaknila in odgovor je pol 100% selen roke kar je bilo napaka Polota, ki sem ga imel - ibiza je po moje isto narejena kot Polo ... Luft na lagerju je nevaren, ko je velik če je komaj začel pet ležaj v ovinku še ni hudo bi pa jaz vseeno raje zamenjal, ker ti bo sfukalo vsaj gume če ne še kaj drugega ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
sinke
Novinec

Napisal/-a sinke Pe mar 19, 2010 10:40 pm

Evo ugotovu da so res seleni. Tudi pozanimu se za ceno, dobrih 11€ kos. Ampak ko sem avto nateral na kanal vidim,da tega ne bo tok lahko zamenjat. Enkrat sem to menjal na eni Škodi pa si lepo eno objenko snel dol pa s kladvom zbil stare dol pa nabil nove gor direkt z rok. Tukaj so pa res sprešani in me zanima a kdo ve a jih je prav treba sprešat not ali se da malo kmečke moči uporabit :?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe mar 19, 2010 10:50 pm

sinke je napisal/-a:Evo ugotovu da so res seleni. Tudi pozanimu se za ceno, dobrih 11€ kos. Ampak ko sem avto nateral na kanal vidim,da tega ne bo tok lahko zamenjat. Enkrat sem to menjal na eni Škodi pa si lepo eno objenko snel dol pa s kladvom zbil stare dol pa nabil nove gor direkt z rok. Tukaj so pa res sprešani in me zanima a kdo ve a jih je prav treba sprešat not ali se da malo kmečke moči uporabit :?
Lahko si narediš priročno prešo sam - podložiš roko z enim podobnim okroglim kosom cevi kot je zunanji obod roke, najdeš podložko široko kot je cev in drugo podložko široko kot je selen nastaviš vse skupaj točno in pol daš skozi en močnejši vijak ali nvojno steblo pa dve matici - ko boš zategoval boš izvlačil selen predhodno pa starega pusti čez noč v nafti da odpusti pa še počisti tisti rob kjer se selen dotika ležišča da bo zagotovo prodrla nafta skozi :D
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe mar 19, 2010 10:59 pm

Malo se razglej za Polyflex puše, jih bi znali za Seat imeti. Montaža enostavna in brez vsake preše, rezultat pa za znoret dobro in fiksno. Sem sam izprobal, s tem da sem za Citroena predelal Saabove.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov