sinke je napisal/-a:
Opazil sem pa da sta sprednji platišči zelo ohlapni, mislim da ko brcneš v gumo recimo v smeri vožnje ali nazaj, ne proti motorju, ima platišče kar nekaj lufta oziroma precej pleše naprej nazaj.
Mogoče kakšen predlog?
lancia hf je napisal/-a:sinke je napisal/-a:
Opazil sem pa da sta sprednji platišči zelo ohlapni, mislim da ko brcneš v gumo recimo v smeri vožnje ali nazaj, ne proti motorju, ima platišče kar nekaj lufta oziroma precej pleše naprej nazaj.
Mogoče kakšen predlog?
Poglej končnike ali stabilizatorje, predno kolo stran pade. Je pa možna tudi "šalca" na amontizerju, da je ležaj zdrobilo.
lancia hf je napisal/-a:abbe je napisal/-a:to plese zarad selenou v roki not,oz. ne v roki ampak v unem nosilcu k poj pride roka notr
so ze tok obrabljeni da ma full lufta,al pa so ze strgani in ti zabija.
Sory za OFF: ej stari, dej ti to men malo preved, da bojo še drugi zastopl.
abbe je napisal/-a:@lancia HF: ce bi kdaj avto od blizu vidu bi vedu kaj govorim![]()
ibiza ma ene nosilce in v ta nosilec je notr spresan selen.ta selen ma na sredini luknjo da lahko pride en konc roke notr.in ta selen je verjetno ze oslabljen ali pa raztrgan in ma zato guma tok lufta v smeri naprej/nazaj.
itak pa ta k je temo odpru nebo tega sam menjal,nj pele avto na dvigalo pa nj pogledajo selene pa bojo vidl.sm 100% da je to
... Verjetno je že Abbe povedal razlog, da si 100% prepričan naj eden sede v tvoj avto in zategne ročno pol poskusi narahlo parkrat speljat (spusča naj sklopko sam ne do kraja ampak glih toliko, da začne grabit pol jo spet stisne - parkrat naj ponovi) - ti glej kaj se dogaja z kolesom - verjetno bo sililo naprej čeprav se karoserija ne bo premaknila in odgovor je pol 100% selen roke kar je bilo napaka Polota, ki sem ga imel - ibiza je po moje isto narejena kot Polo ... Luft na lagerju je nevaren, ko je velik če je komaj začel pet ležaj v ovinku še ni hudo bi pa jaz vseeno raje zamenjal, ker ti bo sfukalo vsaj gume če ne še kaj drugega ...im nobody je napisal/-a:abbe je napisal/-a:@lancia HF: ce bi kdaj avto od blizu vidu bi vedu kaj govorim![]()
ibiza ma ene nosilce in v ta nosilec je notr spresan selen.ta selen ma na sredini luknjo da lahko pride en konc roke notr.in ta selen je verjetno ze oslabljen ali pa raztrgan in ma zato guma tok lufta v smeri naprej/nazaj.
itak pa ta k je temo odpru nebo tega sam menjal,nj pele avto na dvigalo pa nj pogledajo selene pa bojo vidl.sm 100% da je to
je to nevarno?al ma pa lager luft
Lahko si narediš priročno prešo sam - podložiš roko z enim podobnim okroglim kosom cevi kot je zunanji obod roke, najdeš podložko široko kot je cev in drugo podložko široko kot je selen nastaviš vse skupaj točno in pol daš skozi en močnejši vijak ali nvojno steblo pa dve matici - ko boš zategoval boš izvlačil selen predhodno pa starega pusti čez noč v nafti da odpusti pa še počisti tisti rob kjer se selen dotika ležišča da bo zagotovo prodrla nafta skozisinke je napisal/-a:Evo ugotovu da so res seleni. Tudi pozanimu se za ceno, dobrih 11€ kos. Ampak ko sem avto nateral na kanal vidim,da tega ne bo tok lahko zamenjat. Enkrat sem to menjal na eni Škodi pa si lepo eno objenko snel dol pa s kladvom zbil stare dol pa nabil nove gor direkt z rok. Tukaj so pa res sprešani in me zanima a kdo ve a jih je prav treba sprešat not ali se da malo kmečke moči uporabit
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov