Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
obi
Stalni uporabnik

Kraj: rojstni šentjur

Clio 1.4 16V l 2001

Napisal/-a obi Če nov 26, 2009 7:49 am

Torej da napišem celoten postopek
Včeraj se pripeljem domov in se odločim da bom nazaj zmontiral CAI. Glej sliko spodaj

Slika

Zmontiral sem tisto dolgo rebrasto cev. Vse lepo in prav privijačim. Si rečem no pa vžgimo da vidimo kako laufa. Lej ga zlomka avto samo vergla v prazno. Nisem bil pozoren ali je bila vklopljena pumpa ( blokada motorja ), zato lepo ključ iz ključavnice. Vsa vrata zapret. Avto zaklenit in nato odklenit, ter ponovno poizkusit srečo. Ob kontaktu se prižgal vse potrebne lučke in sliši se zvok ki pove da je tudi benz pumpa opravila svoje delo. Poizkusim sreč, avto zopet samo vergla, hmmmm :? stopim po pedalu za plin in avto malo zakašlja ter se vžge ter normlano laufa. :? . Nič cel vesel da je avto vžgal še malo pustim laufat. Avto normlano laufa. Aavto vgasnem in grem.
Danes zjutraj, avto normalno vžgem ter se odpeljem proti službi. Malo bolj sem bil pozoren na prosti tek ker je potreboval motor malo dlje da se zagreje (normalno ker je dobival samo hladen zrak.) Avto normalno pelje, pospešuje... Nakra na vsem lepem avto ne potegne več in zamori vožnjo. Zapeljem na stran in pustim avto laufat. Avto laufa na 2000 obratov :?. Ampak motor laufa normlano, nič da bi blo slišat kaj narobe. Dodam gas malo zakašlja vendar se zasuče malo višje in pade nazaj na 2000 obratov. Hmmm avto ugasnem, počakam, ter ponovno prižgem. V prvo se je skoraj vžgal, slišat je blo tkao kot da bi premalo časa držal ključ v zagonu. Probam v drugo avto vergla enkrat pritisnem gas in avto se zbudi na cca 500 obratih malo kašlja nato pa obrati zrastejo po 1 oz 2 sekundah na normalne obrate. Pustim avto laufat. Avto normalno teče nič narobe. Potem sm pa reku gremo ga sprobat če bo še kaj cukav. Avto gonim slabe 5 km na hard. Avto normalno pospešuje vleče v vseh področjih. Pripeljem pred firmo. Avto normalno teče. Gas narašča normalno in pade normalno. Avto ugasnem in ponovno vžgem avto vžge BP.

Kaj bi bilo lahko narobe. Včeraj sem tankal na OMV carrero 95. Tank ni bil prazen. In sem se pripeljal domov BP.
Štrom for WIFE ( ups for life )

Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov