Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Cviljenje pri desnem sprednjem zavornem disku

Napisal/-a Sasqa Pe nov 27, 2009 9:59 pm

Pozdravljeni

Pri Audi A4 Avant, 2.0TDI Q, se mi je naenkrat pri ostrem levem zavoju pojavilo cviljenje na desnem zavornem disku. Cviljenje je slišati, kot, da se zavorna ploščica ne bi povsem odmaknila od diska. Cviljenje se sliši periodično pri vožji, kot bi ploščica nasedala na disk samo na določenem mestu (govorim za primer, ko sploh ne zaviram). Čudno se mi zdi to, da se je cviljenje pojavilo, ko sem peljal v oster levi ovinek v hrib, kjer zavore sploh uporabljal nisem.
Puskusil sem tudi nato povsem pritisniti na zavorno pedalo, vendar to drsenje ploščice ni izginilo.

Zanima me, ali ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bil vzrok? Morda slabo odzračene zavore ali kaj podobnega?
Vsak nasvet je dobrodošel.

Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe nov 27, 2009 10:09 pm

Mogoče sploh ne bom koristen, ampak meni se je to pojavilo na Volvotu S40, 2002, avgusta. Ko sem speljal z parkirišča, je kar naenkrat začelo cviliti, spredaj desno.
Potem ko sem odpeljal na AMZS, so pa drgnile zavore. Ampak sploh nisem vedel, zakaj bi se to zgodilo.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe nov 27, 2009 10:52 pm

Pozdravljeni

V koliko se sliši resonanca iz zavor samo v ovinkih preverite zračnost kolesnih ležajev. V vsakem primeru pa preverite obrabljenost in brezhibnost ( blokiranje zavornega cilindra, vodil, rob na zavornem disku............... ) zavornega sistema.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa So nov 28, 2009 7:28 am

Pozdravljeni

Resonance se ne sliši. Prav tako na disku ni roba, ker je popolnoma nov. Prav tako sem preveril, da ni prišlo kaj vmes med disk in ploščico. Občutek imam, kod da čeljust ne gre povsem nazaj v nevtralni položaj. Čudi me to, da se je to pojavilo, ko nisem zaviral. Nato sem po klancu navzdol pritisnil stopalko zavore do konca, da se je sprožil ABS, vendar cviljenje še vedno ostaja, ne glede če peljem naravnost pa ne zaviram nič, ali če peljem v ovinek in prav tako se zavorne stopalke ne dodatknem. Kaj bi lahko to bilo?

Sicer imam tako ali tako garancijo, vendar me vseeno zanima, kaj se je mu lahko v tistem ostrem levem ovinku pripetilo. Je lahko tudi kakšna okvara na čeljusti, batu ipd?

BBS: Pa so vam popravili, in povedli vzrok, zakaj se je to zgodilo? Koliko pa vas je na AMZS-ju stalo popravilo, če ni skrivnost?

Hvala za hitre odgovore.
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace So nov 28, 2009 7:45 am

torej, ko se avto ne premika, ne cvili?
Se cviljenju spreminja frekvenca s spremembo hitrosti vozila?
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 28, 2009 7:50 am

Vz_ace je napisal/-a:torej, ko se avto ne premika, ne cvili?

:cry

Drugače pa tudi jaz mislim da ti čeljusti premalo oddvojijo pliščice
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa So nov 28, 2009 8:05 am

Tako je, ko vozilo stoji pri miru, cviljenja ni. Ko pa peljem pa začne cvilit. Hitreje ko peljem, hitreje cvili.

Lp
Saša

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc So nov 28, 2009 10:27 am

sem mel primer ko je kamenček pršu med disk pa un zaščitni pleh pa je cvililo

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 So nov 28, 2009 12:10 pm

Pomojem samo ena ploščica ne lavfa lepo, feltno dol, čeljust razdret, pa probat, če ploščice lepo drsijo v vodilih. Pa tudi če je del čeljusti na vodilih, preveriti še te.
Če gre ploščica malo na tesno, se očisti (pobrusi rahlo) vodila, pa bi moralo biti ok.
Ravnokar sem to delal na citroenu c3, na levem kolesu je ena ploščica zaštekala v vodilu, in ko si pobremzal je pač ostala ob disku in se jo je slišalo. Malo čiščenja in vse lavfa kot mora.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Napisal/-a Sasqa So nov 28, 2009 12:26 pm

Pozdravljeni.

Problem je odpravljen. Sem najprej poklical na servis, pa so mi dejali, naj se samo malo peljem in bo nehalo, ker je najverjetneje, da je prišel, kakšen kamenček vmes. To sem naredil, pa je še kar nekaj časa cvililo, in ker nisem nič zaviral, sem potipal disk in je bil popolnoma hladen, tako, da ploščica ni drsela po disku. Nato sem peljal malo hitreje in je zgleda kamenček vrglo ven, in zdaj je ok. Tud mehanik mi je isto rekel.

Hvala za pomoč

Lp
Saša

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 So nov 28, 2009 3:46 pm

Spet moja teorija deluje, avto je treba terat pa da mir :lol:
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 28, 2009 3:54 pm

Sasqa je napisal/-a:Pozdravljeni.

Problem je odpravljen. Sem najprej poklical na servis, pa so mi dejali, naj se samo malo peljem in bo nehalo, ker je najverjetneje, da je prišel, kakšen kamenček vmes. To sem naredil, pa je še kar nekaj časa cvililo, in ker nisem nič zaviral, sem potipal disk in je bil popolnoma hladen, tako, da ploščica ni drsela po disku. Nato sem peljal malo hitreje in je zgleda kamenček vrglo ven, in zdaj je ok. Tud mehanik mi je isto rekel.

Hvala za pomoč

Lp
Saša

Samo zaradi kamenčka še nikoli ni, in tudi nikoli nebo cvililo, lahko samo "praska"
Edino če si napačno opisal zvok ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

REcaro
Nov uporabnik

Napisal/-a REcaro So nov 28, 2009 4:44 pm

Podoben problem imam pri passatu letnik 01.
In sicer se sliši cviljenje desno spredaj med vožnjo ko zavijam v levo. Diski in ploščice so nove. Cvili pa isto pred in po menjavi. Cvili pa samo ko je temperatura nižja od cca 5 stopinj. Poleti ni bilo nič slišati, zdaj ko so pa spet nižje temperature se je zopet pojavilo. Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo? Mehanikarji nič ne znajo pomagat. Je pa zelo moteče.

lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So nov 28, 2009 11:33 pm

lancia hf je napisal/-a:

Hvala za pomoč

Lp
Saša

Samo zaradi kamenčka še nikoli ni, in tudi nikoli nebo cvililo, lahko samo "praska"
Edino če si napačno opisal zvok ;)

Pozdravljeni

x2

"REcaro"
Prevrite vodila zavornega cilindra in kako se premikajo zavorne ploščice v vodilu.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

audias
Nov uporabnik

Napisal/-a audias Ne nov 29, 2009 4:53 pm

lancia hf je napisal/-a:

Hvala za pomoč

Lp
Saša

Edino če si napačno opisal zvok
;)

Pa kaj ti bluziš, zdaj ko je odpravil težavo se ti nekaj pametnega delaš, dej zapri ta umazan gobec.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne nov 29, 2009 4:59 pm

audias je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

Hvala za pomoč

Lp
Saša

Edino če si napačno opisal zvok
;)

Pa kaj ti bluziš, zdaj ko je odpravil težavo se ti nekaj pametnega delaš, dej zapri ta umazan gobec.

:lol: :lol: ti je dougcajt,ne :roll: :roll: :evil:

audias
Nov uporabnik

Napisal/-a audias Ne nov 29, 2009 6:15 pm

RejmiK je napisal/-a:
:lol: :lol: ti je dougcajt,ne :roll: :roll: :evil:

Sem te kaj vprašal, HA povej?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne nov 29, 2009 6:19 pm

Še en komentar,pa bodo sankcije...najstrožje seveda :!:
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

audias
Nov uporabnik

Napisal/-a audias Ne nov 29, 2009 6:34 pm

RedBull™ je napisal/-a:Še en komentar,pa bodo sankcije...najstrožje seveda :!:

Ka dela ovi ej, pa ti si govno najsmerdeče seveda

Tale forum bom jaz pospravil. Vrjemite.

Hej stari ceco mi ga tudi boš a ne.:twisted: :twisted:
:twisted:

edit esem
in še skoraj 6000 istih ( :twisted: ), sedaj zbrisanih

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne nov 29, 2009 9:48 pm

ga bo kr u škatlo zlozu :lol: ..sam enim se pa da :roll: 8) 8)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov