Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
davac
Nov uporabnik

Kraj: Rog.slatina

Računalnik tdi

Napisal/-a davac So nov 28, 2009 8:59 am

Zdravo.
Gre se za golfa 3 tdi 97letnik 81kw/110ps afn motor,ta avto sem kupil poškodovan od enega kšeftarja in zdaj sem ugotovil da je bil na avtu zamenjan računalnik ker ni prava oznaka na njem namreč je od 90ps golfa.
Zdaj me pa zanima če paše ta rač.od 110ps passata al pa od audija na golfa,ker za 110ps golfa 3-ko je zelo težko dobit ta računalnik.
Hvala za info.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII So nov 28, 2009 11:10 am

in kaj je problem ce je racunalnik od 90hp
lah da je precipan da ustreza motorju in glede kode kljuca je bilo zagotovo kaj narejeno na racunalniku
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
davac
Nov uporabnik

Kraj: Rog.slatina

Napisal/-a davac So nov 28, 2009 1:39 pm

pocesnkII je napisal/-a:in kaj je problem ce je racunalnik od 90hp
lah da je precipan da ustreza motorju in glede kode kljuca je bilo zagotovo kaj narejeno na racunalniku

Saj ni problem,samo brezveze se mi zdi da bi bil avto 90ps če je po papirjih 110ps.
tole bi jaz rabil:
http://cgi.ebay.de/Golf-3-TDI-AFN-Steue ... 255772681f

zdaj pa imam tega:
http://cgi.ebay.de/Motorsteuergeraet-VW ... 2a0064e57d

vwafn
Nov uporabnik

Re: Računalnik tdi

Napisal/-a vwafn To jan 18, 2011 6:51 pm

Nekaj ti povem sam si lastim istega golfa kot ga imaš ti.Imam original računalnik.Je pa tako bilo je tudi govora da afn-jevi original računalniki niso bili kaj dobri.Rado se jim je bledlo nekaj ,z vžigom pa avto ni prav vlekel pa te pizdarije.isto se dogaja men pa še kr nism pršu do konca.enostavno ne moram ga pogruntat za kaj se gre.včasih gre včasih ne.kuk se mu spomne.pa 11 sek. do sto se mi zdi kar počasa glede na to da ma avto 240.000 mašina kot nova ne da čisto nič dima od sebe je čudno no.zamenjal sem lmm vse vakuum cevi,turbo je bil pregledan je vse ok z njem prav tako ostale cevi do intercoolerja,na računalnik je bil priključen ni zaznal nobene napake tako da nimam pojma.bosch pumpa je ok ampak zgleda da se računalniku nekaj blede.tako da bodi vesel da imaš comp. od 90 konjskega ker vrjemi razlike ne bo ker so naložili novi program na računalnik. l.p
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov