newc je napisal/-a:Mam xsaro 16 16v letnik 2001. Pred kratkim sm zamenjau termostat ker se mi motor med vožnjo ni ogrel čez 75-80 °c. Zej je sicer bolje sam mi temperatura motorja se vedno niha 80- 90 in men se to ne zdi najbolj normalno. Nisem pa dolgo lastnik tega avta tako da nevem točno kaj je zanj normalno.
????????????????????
/miha je napisal/-a:newc je napisal/-a:Mam xsaro 16 16v letnik 2001. Pred kratkim sm zamenjau termostat ker se mi motor med vožnjo ni ogrel čez 75-80 °c. Zej je sicer bolje sam mi temperatura motorja se vedno niha 80- 90 in men se to ne zdi najbolj normalno. Nisem pa dolgo lastnik tega avta tako da nevem točno kaj je zanj normalno.
????????????????????
Če boš v navodila od avta pogledal bo verjetno pisalo, da je tako nihanje normalno.
newc je napisal/-a:"Prekomerno segrevanje ima lahko različne vzroke, zato se obrnite na najbližji pooblaščeni servis citroen"
Neverjetna pomoč so ta navodila za uporabo :P Nevem pomoje sm jo pihnu ker nism dou originala not pa pol mogoče predougo pusti termostat odprt al nevem če je še kakšna fora. Mogoče v antifrizu ka sm nekje brau da različni različno delujejo v smislu temperature
madpanter je napisal/-a:Niha tudi pr xsari od fotra pride tudi blizu 100 stopinj ce stojiš dlje časa v koloni poleti, meni pa npr v golfu 4 nikoli negre čez 90 neglede na zunanjo temperaturopišuka ko sm se prvič vsedel pa se mi to zgodlo sm mislu, da mi bo še avto zakuhal pa sem hitro odpru okna pa gretje nažgal sredi najbolj vročega poletja da je kao hladilo mašino (pa brez smeha lepo prosim)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
p206cc je napisal/-a:Pozdravljeni,
torej kolikor razumem vam pri novem termostatu temperatura vode ne niha med 80 in 90. Ker pri mojem avto (enak motor) temperatura niha enako. Ko sem o tem spraševal na servisu (pooblaščenem citroen) so mi zagotavljali, da je to normalno.
P.s. Koliko je bil nov termostar.
lp
madpanter je napisal/-a:Niha tudi pr xsari od fotra pride tudi blizu 100 stopinj ce stojiš dlje časa v koloni poleti, meni pa npr v golfu 4 nikoli negre čez 90 neglede na zunanjo temperaturopišuka ko sm se prvič vsedel pa se mi to zgodlo sm mislu, da mi bo še avto zakuhal pa sem hitro odpru okna pa gretje nažgal sredi najbolj vročega poletja da je kao hladilo mašino (pa brez smeha lepo prosim)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov