Nasveti in napotki ter povpraševanja...

sharq1337
Nov uporabnik

Blokada diferenciala

Napisal/-a sharq1337 Ne dec 06, 2009 5:10 pm

Pozdravljeni!
Zanima me če je možna blokada diferenciala pri škodi favorit 135 LX, in če po možnosti kdo ve če je možno to narediti na tak način da bi lahko to blokado kasneje tudi "izklopil". Vem približno kako to zgleda oz. sem že našel podobne poste na strani vendar je bila tema bolj kot ne o tem če se to sploh splača, v mojem primeru žal ne gre drugače kot da zablokiram diferencial oz. nekako pripravim kolo ki je bolj obremenjeno da se vrti.
Hvala.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne dec 06, 2009 5:22 pm

Zaporo diferenciala boš težko dobil za ta avto. 100% zapore ne vgrajuj v prednji pogon, ker boš imel probleme z zavijanjem.
Najbrž se dobi kak LSD diferencial (20 ali 33% zapora), ampak to bo drago.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Ne dec 06, 2009 5:44 pm

Malo še opiši zakaj bi to rabil, pa bo lažje svetovati kaj se da narest oz. kupit.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

sharq1337
Nov uporabnik

Napisal/-a sharq1337 Ne dec 06, 2009 5:44 pm

Ima mogoče kdo kakšno drugo idejo kako bi to stvarco spravil v pogon? :?

Slika

Verjetno se bo večini zdelo škoda časa za pomoč ko vidite kaj poskušam narediti, varovalko imam že narejeno, to je narisana stvar na sliki, nisem pa pomislil na to da se bo vrtel zgornji kolo in bo avto padel na tla, tak da tistim ki se da pomagat, naj mi prosim svetujejo. oops

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne dec 06, 2009 6:26 pm

predelava na zadnji pogon pa poj zasvasat difrencial.drugace bos res mel tezave pri zavijanju,pa se kje drge tut
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Ne dec 06, 2009 7:03 pm

Na češkem se dobi špera za tvoj avto pa še draga ne more bit. Pojdi na škoda forum pa povprašaj uporabnika Venom. On ma veze gor.
Rabiš pa vsaj 50% špero.
Če pa bo avto samo za to pa lahko tudi zavariš fiksno diff, kak meter po vseh 4 boš še vedno lahko naredil, tudi zavijala bo ampak bo spodrsavala stalno.

Lahko bi pa tudi naredil hidravlično ročno na prednje desno kolo, samo bi imel potem veliko dela, ko bi avto spravil na dve kolesi in bi moral še zabremzati kolo, pa potem seveda preden pade dol spet popustiti bremzo. Mogoče dva pedala kot pri traktorju?
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

sharq1337
Nov uporabnik

Napisal/-a sharq1337 Ne dec 06, 2009 7:56 pm

@Abbe je predelava na zadnji pogon sploh možna? :o Nevem dosti o tem vendar slišal sem da je to nemogoče oz bi bili taki stroški da je bolše da kupim jeepa pa se pol jaham.

@alanq4
Hvala, bom preveril.
Ravno za to sem spraševal če je možno da se to lahko tudi izklopi ker avto bi rad imel za cel kup stvari ki mi padejo na pamet. Na primer:
Slika
Slika

Če zavarim diferencial sem to delal zadnjič s tem avtomobilom. :/
http://www.youtube.com/watch?v=DAAm8VN5yS8
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov