Nasveti in napotki ter povpraševanja...

matko33
Nov uporabnik

Olje v E'Leclercu, castrol TXT

Napisal/-a matko33 Pe dec 11, 2009 12:01 am

Pozdravljeni, motoroznalci!

Bil sem v leclercu, zagledal olje txt 4l za 17 eur. Mamma mia, kaj je zdaj to, pri ta bolšem pa ta prvem uvozniku pa liter 7,5 eur...
Če 17 delim s 4, je to dobre 4 eure za liter. No, pa dajmo probat, kupim eno 4 litrsko kanto. In potem berem tukaj razne buče o tem da v leclercu ni ta pravo olje, da je to neka druga žnj klasa in podobno. Dvom ne da miru, preberem vse API, SAE in še kakšne oznake, vse štima....In si rečem...kar tako pa neke nalepke ne morejo gor limat, ful sintetika za dobre 4 eure. Pa na servisu priporočajo za VW mašince, plačaš po 11 eur za liter in podobno.
In grem v trgovinico z olji v BTC-ju in trgovec začne razlagati,da obstajata dve kvaliteti, da vsi ta pravi mehaniki ločijo original od neoriginala ( s posluhom ali kako že) in podobno.
In si rečem: opravim preproste meritve, pa bomo videli. Ni bilo treba dosti časa, sem sprobal viskoznosti pri 10 stopinjah, pa pri 100 stopinjah, nobene razlike, leclercov po meritvah malenkost boljši, saj so menda dovoljena odstopanja, če je leclercov star en mesec, od ta pravga trgovca pa pol leta :). Zdaj me ima da bi šel k trgovcu in ga vprašal kje je tista strašna razlika, še v vonju je ni, niti v viskoznosti, niti barvi, kaj če je leclercov celo boljši?? Kaj potem?

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Pe dec 11, 2009 1:04 am

zato je tam cenjši ker kupijo celo skladišče olja pa lahko pol dobijo tako maržo
pa ga lahk dajo tok po ceni je pa res da obstajajo ponaredki

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 11, 2009 6:15 am

Ma maržo majo vsi tako da glava boli,če si se pa o kvaliteti informiral v Saming-u se pa ne čudim.Tam so vsi sami strokovnjaki ,razen prodajalca z čopom ki še vedno samega sebe išče.Kar prodajajo v Leclercu je dobra roba,nekaterim je sumljiv izvor olja ki se po netu prodaja ampak kar jih jaz poznam ki koristijo to olje nima noben problemov pa jih ni malo.

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Pe dec 11, 2009 9:24 am

jaz sem kupil leclercov shell, za hondo bo dober :)
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter Pe dec 11, 2009 9:26 am

Zadnje čase vedno kupim olje v leclercu, ker tele naše štacune z avtodeli so nateguni kar se cen tiče. Kličem uvoznika za shell koliko pride 5/40 shell ultra diesel in me srat prime mislim, da je reku 15€ liter in isto pr teh štacunah z avtodeli cena, v leclercu sem dal 7 ojro po litru, potem je bil čez neki časa še v akciji in je bil še cenej. Kar se tiče kvalitete se je dolgo razglabljalo, da so stvari narejene za vzhodne in južne trge manj kakovostne od robe za zahodne trge. Koliko je to res nebom debatiral, ker ni nobene raziskave narejene okoli tega (vsaj jaz nevem za njo) ampak olje v leclercu je narejeno za francijo, ker ma samo francoske napise in dejstvo je da je enako kakovosti ali celo, da je boljše kot če ga kupiš od tega za naše trge. Sam pustmo to ker to so samo govorice.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 11, 2009 11:44 am

vuc je napisal/-a:zato je tam cenjši ker kupijo celo skladišče olja pa lahko pol dobijo tako maržo
pa ga lahk dajo tok po ceni je pa res da obstajajo ponaredki

rabat

quattro_87
Nov uporabnik

Napisal/-a quattro_87 Pe dec 11, 2009 11:59 am

Zakaj je na pooblaščenem servisu olje tako darago?
Zato, ker je v ceno všteta ekološka taksa, ki jo mora serviser plačati za uničenje odpadnega olja.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe dec 11, 2009 12:19 pm

quattro_87 je napisal/-a:Zato, ker je v ceno všteta ekološka taksa, ki jo mora serviser plačati za uničenje odpadnega olja.

Hm, zakaj pa ga lahko jaz odložim na reciklažnem dvorišču na Barju zastonj?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe dec 11, 2009 12:32 pm

Energetik81 je napisal/-a:
quattro_87 je napisal/-a:Zato, ker je v ceno všteta ekološka taksa, ki jo mora serviser plačati za uničenje odpadnega olja.

Hm, zakaj pa ga lahko jaz odložim na reciklažnem dvorišču na Barju zastonj?

Pozdravljeni

Zaradi tega, ker ne potrebujete potrdila. Za serviserje pa je vse skupaj malo preveč zakomplicirano, potrebuješ vsa potrdila, kako se je ravnalo z nevarnimi odpatki:
- staro olje, oljni čistilci, mastne krpe, plastična embalaža.................
Torej država ve kje lahko dobi denar...............

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg Pe dec 11, 2009 12:40 pm

quattro_87 je napisal/-a:Zakaj je na pooblaščenem servisu olje tako darago?
Zato, ker je v ceno všteta ekološka taksa, ki jo mora serviser plačati za uničenje odpadnega olja.

Zato ker smo v kapitalizmu in je cena taka kot jo trg požre ne glede na proizvodno ceno...

Serviser mi bo BP zamenjal olje tudi s tem, ki mu ga jaz prinesem iz Leclerca !

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe dec 11, 2009 12:41 pm

Aha. Sicer bi bilo prav, da bi tudi fizične osebe prisilili, da ne bi odpadnega olja in tekočin zlivali v kanale in zemljo itd, ampak kaj, ko bi zraven takoj spet kakšno takso nabili. (No, bolje že kot taksa na Zlobni CO2...)
No, upam, da čim več folka ustrezno ravna z odpadnimi tekočinami iz avta. Jaz osebno imam eno 10L plastenko, kamor zlivam vse odpadne tekočine. Ko je polna, jo zapeljem na odlagališče za nevarne odpadke.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe dec 11, 2009 1:02 pm

Mogoče bi pa moralo gor pisati: POZOR, KUPLJENO V LECLERC-u!!!

Dejte no, to olje je čisto isto kot olje, ki ga kupiš pri lokalnem prodajalcu avtodelov.
Marže so pa astronomske. Hvala Bogu da lahko kje kupiš tudi kaj ceneje...

quattro_87
Nov uporabnik

Napisal/-a quattro_87 Pe dec 11, 2009 2:06 pm

sg je napisal/-a:
quattro_87 je napisal/-a:Zakaj je na pooblaščenem servisu olje tako darago?

Zato ker smo v kapitalizmu in je cena taka kot jo trg požre ne glede na proizvodno ceno...

Serviser mi bo BP zamenjal olje tudi s tem, ki mu ga jaz prinesem iz Leclerca !

Če na pooblaščen servis preineseš svoje olje ti ga bodo zamenjali, amak vzeli bodo tudi vzorec ojla, ki si ga prinesel.
Tako so se zaščitili in, če se z motorjem kar koli zgodi in potem izsiljuješ njihovo krivdo, pošljejo vzorec tvojega olja na analizo, da najprej ugotovijo kakšno olje si prinesel in potem se bodo naprej pogovarjali.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Pe dec 11, 2009 3:24 pm

V enem od svojih avtov sem ga uporabljal dve leti. Res je izvrstno.Tudi opisi uporabnikov na netu so taki. Ampak 100% sintetika!!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe dec 11, 2009 3:57 pm

joztom je napisal/-a:V enem od svojih avtov sem ga uporabljal dve leti. Res je izvrstno.Tudi opisi uporabnikov na netu so taki. Ampak 100% sintetika!!

Sam mal, a zdej govorimo o Shellu/Castrolu/... iz Leclerca al o Leclercovem Extralub olju?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe dec 11, 2009 4:59 pm

Tud Extralub-u nič ne manjka.Sama sem ga sicer vozil samo 30000 km pa ni bilo nič drugače kot s predpisanim oljem

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe dec 11, 2009 6:10 pm

Jaz vedno kupujem olje v šparu oz. pač kje pride pa z nobenim avtom nič narobe.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe dec 11, 2009 7:24 pm

Imam odlagališče Barje 5 min vožnje stran...

Hm, me pa res mika zdej Extralub sprobat, polno sintetiko. Slišim same pohvale.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov