Nasveti in napotki ter povpraševanja...

arkas
Nov uporabnik

Po pomoti tankal kurilca

Napisal/-a arkas To dec 15, 2009 12:58 pm

Po pomoti sem natankal poln rezervar na bencinski (mislim da agip) kurilno olje saj ga imajo kar zraven dizla v črni ročki. Z avtom pomoje kaj hudega ne more bit je starejši audi letnika 98. Stvar je v tem da grem včasih v sosednjo Austrijo in na morje na Hrvaško in se bojim carinikov.
Zato me zanima naslednje kako dolgo ostanejo sledi kurilnega olja v rezervarju in kako se jih je možno čimprej znebiti?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To dec 15, 2009 1:36 pm

Mislim da po 2h izpraznjenih tankih nafte, nebo več sledu o kurilcu...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To dec 15, 2009 2:58 pm

ManIAK je napisal/-a:Mislim da po 2h izpraznjenih tankih nafte, nebo več sledu o kurilcu...

Barve po nekaj tankih dizla res ne bo več videti. Vendar pazi preden prvič tankaš da čimbolj izprazniš tank. Vseeno pa bodo ostale sledi barvila in prisotnost le teh lahko carina s hitrim testom ugotovi še kar nekaj časa po nesreči.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To dec 15, 2009 3:02 pm

pomoje ne...sej tio ne vzamejo vzorca več iz kesla ampak iz motorja
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 To dec 15, 2009 3:39 pm

im nobody je napisal/-a:pomoje ne...sej tio ne vzamejo vzorca več iz kesla ampak iz motorja

V čem pa je razlika med nafto v rezervoarju in nafto v motorju?
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To dec 15, 2009 3:42 pm

v keslu na stenah dalj časa ostane barvilo oziroma sledi kurilca.včas so jemali iz kesla sedaj pa ne več...ubistvu zarad tega ker so original kesl pustil notr poln nafte namest rezerve pa drug kesl pa kurilca notr :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To dec 15, 2009 4:01 pm

Razdrejo motor, vlečejo cevi dol ali kaj? Eno je lepo intravenozno v kesel, drugo pa, da ti šarijo po motorju. Pa še vse je pokrito s plastiko.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 15, 2009 4:28 pm

uros11 je napisal/-a:Razdrejo motor, vlečejo cevi dol ali kaj? Eno je lepo intravenozno v kesel, drugo pa, da ti šarijo po motorju. Pa še vse je pokrito s plastiko.

Vzorec se jemlje pri naftnem filtru.....dolgo časa je bila ročka za kurilnega kar odklenjena (zdaj je že lep čas praksa - vsaj na petrolu) , daje ročka zaklenjena ali pa vsaj tankomat izključen. Namreč dogajalo se je da so ljudje kar na črpalkah tankali v rezervar (seveda ne pomotoma) in ker so bile kontrole si se pač izgovoril , da si se zmotil....ni problema bomo pa pogledli pri filtru (če si se zmotil in ker je avto tako ali tako ugasjen ob tankanju, pač v filtru ne bi smelo bit sledov kurilnega...)

Po par tankanjih bo barva zginla....sledovi pa bodo še dolgo. Motorju ne bo škodilo. Sam se na tvojem mestu ne bi sekiral preveč....ampak lepo dalje tankal nafto. Ko bi vi vedli koliko celo novejših vozil se vozi na kurilno.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec To dec 15, 2009 6:01 pm

Kakor kdaj vzamejo vzorec-meni so ga dvakrat iz rezervarja(fiat tipo).

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To dec 15, 2009 6:11 pm

Koliko je kazen, če imaš kurilca noter?

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo To dec 15, 2009 6:15 pm

ja, tudi mene zanima kko ti jemljejo vzorec na motorju...kaj ti filter odsraufajo dol? ti ga preluknjajo...ti snamejo cevko dol...al?
Ker teoreticno bi komot naredil rezervar z dvojnim dnom...spodaj imas kurilca (in posebno cevko za tankat) in zgoraj kjer je original cevka za tankat pa nafto...in nebi mogli ugotovit kaj tankas ne :D

LP
Slika

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 To dec 15, 2009 8:26 pm

bizgec je napisal/-a:Kakor kdaj vzamejo vzorec-meni so ga dvakrat iz rezervarja(fiat tipo).

Iz katerega območja si, in če lahko poveš ali so te ustavili na AC ali na kakšnio regionalni cesti? Kako zgleda ?
Namreč sem iz koroške in še nikoli nisem videl carine, da bi stali kje.

Lp

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec To dec 15, 2009 8:32 pm

Sem iz primorske,obakrat so mi vzeli vzorc na nekdanjem mejnem prehodu z italijo Rožna dolina.To je že par let nazaj-zdej pa je mobilna enota carine-trošarinci z kombijem(R Master) v barvah carine.Če ustavljajo na AC,naredijo ponavadi obvoz čez kakšno pumpo in potem kontrolirajo.Na cestah pač ustavljajo na parkingih.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 15, 2009 9:07 pm

bizgec je napisal/-a:Sem iz primorske,obakrat so mi vzeli vzorc na nekdanjem mejnem prehodu z italijo Rožna dolina.To je že par let nazaj-zdej pa je mobilna enota carine-trošarinci z kombijem(R Master) v barvah carine.Če ustavljajo na AC,naredijo ponavadi obvoz čez kakšno pumpo in potem kontrolirajo.Na cestah pač ustavljajo na parkingih.

Pri nas (okolica Babnega polja, bližina meje) velikokrat opazim to kontrolo (v carinskih barvah), ki preverja razne tovornjake, (pa tudi traktorje na poljih!!).

Nisem pa še videl, da bi kar naključno na cesti ali AC kontrolirali avte. :o
Mogoče mal čudno vprašanje, ampak kako pa vejo koga ustavit? A stare/novejše avte? Kako vejo če je dizel, preden pripelješ bližje?
Tole mi ni čist jasno.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 To dec 15, 2009 10:40 pm

marko21 je napisal/-a:
bizgec je napisal/-a:Kakor kdaj vzamejo vzorec-meni so ga dvakrat iz rezervarja(fiat tipo).

Iz katerega območja si, in če lahko poveš ali so te ustavili na AC ali na kakšnio regionalni cesti? Kako zgleda ?

Lp

ti mrm povedet da premalo gledaš okoli :D :D :D :D ker jih js kr dostkrat vidim in sicer v drg-ju in v prevaljah ,pa na slemenu so zadnje čase kr pogosto lp :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To dec 15, 2009 11:05 pm

roberto-82 je napisal/-a:
marko21 je napisal/-a:

Lp

ti mrm povedet da premalo gledaš okoli :D :D :D :D ker jih js kr dostkrat vidim in sicer v drg-ju in v prevaljah ,pa na slemenu so zadnje čase kr pogosto lp :D :D

Če jih iščeš, jih vidiš.

Kaj pa če se zmotim? Kakšna je kazen, če se zmotim? Samo parkrat se bi.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To dec 15, 2009 11:43 pm

Dariooo je napisal/-a:Ker teoreticno bi komot naredil rezervar z dvojnim dnom...spodaj imas kurilca (in posebno cevko za tankat) in zgoraj kjer je original cevka za tankat pa nafto...in nebi mogli ugotovit kaj tankas ne :D

LP

hja, nebi bil ne prvi ne zadn s takim patentom :twisted:

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr dec 16, 2009 12:00 am

ja, pa ce nekateri pravijo da kontrolirajo na motorju.....kko to izvedejo??
Slika

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Sr dec 16, 2009 7:51 pm

peroRS je napisal/-a:
bizgec je napisal/-a:Sem iz primorske,obakrat so mi vzeli vzorc na nekdanjem mejnem prehodu z italijo Rožna dolina.To je že par let nazaj-zdej pa je mobilna enota carine-trošarinci z kombijem(R Master) v barvah carine.Če ustavljajo na AC,naredijo ponavadi obvoz čez kakšno pumpo in potem kontrolirajo.Na cestah pač ustavljajo na parkingih.

Pri nas (okolica Babnega polja, bližina meje) velikokrat opazim to kontrolo (v carinskih barvah), ki preverja razne tovornjake, (pa tudi traktorje na poljih!!).

Nisem pa še videl, da bi kar naključno na cesti ali AC kontrolirali avte. :o
Mogoče mal čudno vprašanje, ampak kako pa vejo koga ustavit? A stare/novejše avte? Kako vejo če je dizel, preden pripelješ bližje?
Tole mi ni čist jasno.

Ves promet se preusmeri čez parking in se potem ob majhni hitrosti pač odločijo,koga ustavijo-kot pri kontroli vinjet.

Uporabniški avatar
primozz
Nov uporabnik

Kraj: SLO

Napisal/-a primozz Če dec 17, 2009 1:12 pm

Ta stare wv dvojke, trojke tud štirke, to gre vse s kurilcem!! Kdo bo to vse polovil??
Glavn da se premika...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov