Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
sewer
Nov uporabnik

Zamrznjena kljuka

Napisal/-a sewer Sr dec 16, 2009 10:48 pm

Živjo..lep čas že brskam po forumu, pa nič uporabnega ne najdem..V glavnem, že tretji večer zapored, ko odprem vrata od Stilota, se kljuka ne vrne v prvotni položaj, tako da vrat ne morem zapreti ( se zaprejo, vendar se ne zaskočijo) ˝šprical˝sem z wd-jem, kolikor sem prišel zraven...Ko je temperatura nad 0, vse dela normalno...je kakšna možnost da se to odpravi, brez menjave kljuke, mehanizma, ali sam bog ve česa še :)..

p.s. bojim se odgovora- Počakaj da se odtali :D Hvala vsem
Če si srečen, brž z dlanjo udari v dlan..plosk plosk!

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr dec 16, 2009 11:00 pm

poizkusi najprej z sprejem za odmrzovanje če bo rešilo zadevo, drugače pa razdret vrata in namazati z mastjo, preprečiš dostop vode in podmazeš.

lp

p.s. drugače pa počakaj da se odtali :lol:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če dec 17, 2009 12:12 am

GiGi1985 je napisal/-a:poizkusi najprej z sprejem za odmrzovanje če bo rešilo zadevo, drugače pa razdret vrata in namazati z mastjo, preprečiš dostop vode in podmazeš.

lp

x2

LP
Matej

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če dec 17, 2009 8:27 am

GiGi1985 je napisal/-a:poizkusi najprej z sprejem za odmrzovanje če bo rešilo zadevo, drugače pa razdret vrata in namazati z mastjo, preprečiš dostop vode in podmazeš.

lp

Tole z mastjo ni 100%. Tudi sam sem enkrat nekaj mazal z mastjo, je pa čez noč zmrznila in je bila kljuka praktično "zacementirana". :shock:

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če dec 17, 2009 11:27 am

pugi405 je napisal/-a:Tole z mastjo ni 100%. Tudi sam sem enkrat nekaj mazal z mastjo, je pa čez noč zmrznila in je bila kljuka praktično "zacementirana". :shock:

nevem kakšno mast si to uporabil in kje, moje dosedanje izkušnje z mastjo so vse pozitivne. Mogoče si uporabil tekočo mast v spreju ali kaj podobnega, ki se res strdi in je namenjena bolj kot antikorozijska zaščita. Če pa namaže z "normalno" mastjo, ki se kupi v posodi, potem pa nima bit kaj narobe.
Freude am Fahren
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov