avtoman je napisal/-a:Včeraj sem šel v eno od prodajaln rezevnih delov, ter želel kupiti filter goriva za novješi TDI motor skupine VW. Ko mi je prodajalec prinesel filter, sem videl, da je to pravzaprav samo vložek filtra. Za starejše motorje TDI so bili ti v alu ohišju, stali pa so okrog 20€.
Dobro sem si mislil, sedaj je verjetno cenejši, če je samo vložek, saj je res neumno zamenjati vse z ohišjem vred. Toda glej mojo britko zmoto, vložek je sedaj dražji in stane kar 34€!!! ( Tisti ki se borijo za 600€ plače, mora delati zanj kakšne 4 dni) .
Izgleda, da je koncern VW, ugotovil, da lahko kaj več zasluži z rezervnimi deli, če mu prodaja avtomobilov pada.
Na netu sem malo pogledal cene filtrov za gorivo in kaže da je povprečna cena tam okrog 15€, če se ne motim.
Znanec se je tudi potožil, da hočejo za tak motor, za ogrevalne sveče sedaj 20€ po komadu, do sedaj pa je dal za vse štiri 39€.
V bodoče bom malo bolj pomislil pri nakupu avtomobila, koliko stane vzdrževanje. Prijatelj je zelo zadovoljen s cenami servisa za C5. Kakšne so vaše izkušnje?
moj-avto je napisal/-a:RedBull™ je napisal/-a:Deli za VW ter audi so med najdražjimi,če še nisi ugotovil (govorim seveda o originalnih delih,da ne bo pomote)
Prednjači Renault.
moj-avto je napisal/-a:RedBull™ je napisal/-a:Deli za VW ter audi so med najdražjimi,če še nisi ugotovil (govorim seveda o originalnih delih,da ne bo pomote)
Prednjači Renault.
kiki13 je napisal/-a:moj-avto je napisal/-a:RedBull™ je napisal/-a:Deli za VW ter audi so med najdražjimi,če še nisi ugotovil (govorim seveda o originalnih delih,da ne bo pomote)
Prednjači Renault.
Če primerjaš recimo avtomobil enakega razred npr. golfa 6 in megana 3 in greš na uradni servis, bo večino delov ter storitev sigurno dražjih pri golfu. Pa naj vagovci govorijo kar hočejo.
Glede cen delov v ostalih trgovinah pa so ogromne razlike. Pri nas imamo trgovino z avtodeli, kjer so res ugodne cene v primerjavi z drugimi trgovinami.
avtoman je napisal/-a:Včeraj sem šel v eno od prodajaln rezevnih delov, ter želel kupiti filter goriva za novješi TDI motor skupine VW......
abbe je napisal/-a:kiki13 je napisal/-a:moj-avto je napisal/-a:RedBull™ je napisal/-a:Deli za VW ter audi so med najdražjimi,če še nisi ugotovil (govorim seveda o originalnih delih,da ne bo pomote)
Prednjači Renault.
Če primerjaš recimo avtomobil enakega razred npr. golfa 6 in megana 3 in greš na uradni servis, bo večino delov ter storitev sigurno dražjih pri golfu. Pa naj vagovci govorijo kar hočejo.
Glede cen delov v ostalih trgovinah pa so ogromne razlike. Pri nas imamo trgovino z avtodeli, kjer so res ugodne cene v primerjavi z drugimi trgovinami.
s tem se jaz nikakor nebi strinjal.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov