Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Twin-cam
Novinec

Kraj: Pogled, Apače

Sumim tesnilo glave - prosim pomoč

Napisal/-a Twin-cam Če dec 31, 2009 3:58 pm

Pozdravljeni!
imam en manjši problem, danes sem se malo peljal z swiftom, in mi je na nekje 6000 obratov začel rahlo cukat, takoj se spustil gas in je nehal, v štant gasu dela normalno. pol sem preveril kable sveč in je en zlezel malo ven sem to porihtal pa je blo vse vredu. pol pa sem opazil tudi da je zadnji spojler malo poškloplen z motornim oljem, šprica iz auspuha. kadi sicer nena, temparatura motorja je normalna, v olju in vodi ni videt sledi olja ali vode, se pa vidi da je sprednji del bloka motorja precej masten od olja tak da močno sumim tesnilo glave, in pa ko odprem pokrovček za dolivanje olja med delovanjem motorja kar precej šprica olje ven.
prosim za pomoč, da vem kaj menjat.
Gre se pa za avto suzuki swift GTi mk3

hvala za odgovore.
Honda - power of dreams!

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če dec 31, 2009 5:06 pm

upam da veš da pri blokadi cuka :?

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Če dec 31, 2009 5:21 pm

a4 je napisal/-a:upam da veš da pri blokadi cuka :?

Se strinjam pri določenih obratih ti bo začel trokirat se mi 6000 zdi kar taprava cifra.
Če ti olje meče na pokrovčku za dolivanje olja in ti dela tlak so prej obročki.

Odpri ekspanzijsko posodo (kjer se doliva voda), če je pod tlakom je lahko tesnilo glave, pa če ti vode zmankuje in ti bolj kadi to so ponavadi simptomi dihtinge na glavi.

Uporabniški avatar
Twin-cam
Novinec

Napisal/-a Twin-cam Če dec 31, 2009 5:28 pm

a4 je napisal/-a:upam da veš da pri blokadi cuka :?

vem kak blokada trokira brezskrbi ;) , pa tudi moj ima blokado šele na 7600 obratih, tak da ni blokada, sicer pa pol ko sem kable sveč popravil več ni trokiral in je šel normalno, samo skrbijo me kapljice olja na zadnjjem odbijaču saj ni nikoli metalo olja skozi izpuh.
pa ugotovil sem da koodprem pokrovček med delovanjem motorja tudi začne trokirat ampak ne crke samo celi motor trese.
Honda - power of dreams!

Uporabniški avatar
x[Rok]x
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a x[Rok]x Če dec 31, 2009 5:35 pm

Odpri ekspanzijsko posodo (kjer se doliva voda), če je pod tlakom je lahko tesnilo glave, pa če ti vode zmankuje in ti bolj kadi to so ponavadi simptomi dihtinge na glavi.

Zdej mene samo zanima kaj je zate dihtunga na glavi, pa kaj tesnilo glave?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če dec 31, 2009 5:53 pm

Si siguren da je olje ali so pike od saj ??

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Če dec 31, 2009 5:57 pm

Turbina je šla po gobe, če je nimaš so šli pa batni obročki po gobe.

Uporabniški avatar
tommy31
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a tommy31 Če dec 31, 2009 5:59 pm

R 26 je napisal/-a:Turbina je šla po gobe, če je nimaš so šli pa batni obročki po gobe.

:) :)
ta avto nima turbine....
Bawarian Murder Weapon

Uporabniški avatar
Twin-cam
Novinec

Napisal/-a Twin-cam Če dec 31, 2009 6:01 pm

čare je napisal/-a:Si siguren da je olje ali so pike od saj ??

Hvala da si me spomnil na saje, vidiš na to pa sploh nisem pomislil, finta pa je v tem da je avto črni zato nisem mogel razločit točno kaj je, je pa tolko umazan da so se videle samo črne pikice na umazaniji. hvala ti.

sicer pa sem se zdaj pogovarjal z mehanikom in je rekel da je normalno da trokira in olje ven meče ko je pokrovček odprt, ker je vakum speljan iz motorja v ainšpric in mu z odprtjem pokrovčka odvzamem vakum in zato trokira.
Honda - power of dreams!

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če dec 31, 2009 6:02 pm

kaj ne... biturbo 8)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Twin-cam
Novinec

Napisal/-a Twin-cam Če dec 31, 2009 6:08 pm

hehe, turbine nima (še), či bo pa stric šef dal kaj večjo plačo pa se bo vgradila ;) :lol: .
no nasrečo niso batni obročki ker avto normalno vleče in ni zgubil nič moči, pa tudi trokiral ni več po pregledo kablov, kriveč pa je bil tisti čepek na svečki ko je gor prišraufan, se je odšraufal na eni svečki pa je kabl dol zlezo pa toka ni dobila svečka. ;) .
Honda - power of dreams!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 31, 2009 6:09 pm

Če ni "šipka" za merjenje olja v motorju "penasta", ali pokrovček od olja rumen, je tesnilo glave čisto uredu.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Twin-cam
Novinec

Napisal/-a Twin-cam Če dec 31, 2009 6:12 pm

lancia hf je napisal/-a:Če ni "šipka" za merjenje olja v motorju "penasta", ali pokrovček od olja rumen, je tesnilo glave čisto uredu.

hvala da si napisal to, ampak sem oboje prevero pa je šipka čista(ni pen), pokroček pa tudi prav lepo črn od olja, tak da na srečo dihtunga ni, vseeno hvala za nasvet. :lol: :D
Honda - power of dreams!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 31, 2009 6:33 pm

lancia hf je napisal/-a:Če ni "šipka" za merjenje olja v motorju "penasta", ali pokrovček od olja rumen, je tesnilo glave čisto uredu.

to s pokrovckom se jaz nebi strinjal.je treba kle oment kratke relacije pa kondenz in pa posledicno pena an pokrovcku,pa je tesnilo vseen ok
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 31, 2009 6:38 pm

abbe je napisal/-a:

to s pokrovckom se jaz nebi strinjal.je treba kle oment kratke relacije pa kondenz in pa posledicno pena an pokrovcku,pa je tesnilo vseen ok

Pa ti si bum..r. Koliko jludi dela samo kratke relacije, pa zaradi tega nima "pipce na "karterju", da spušča vodo ven :jao:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če dec 31, 2009 6:49 pm

lancia hf je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Pa ti si bum..r. Koliko jludi dela samo kratke relacije, pa zaradi tega nima "pipce na "karterju", da spušča vodo ven :jao:

kdo je b****r pa kdo ni nebi govoril.amapk ocitno si ti prevec pametn.poglej kdaj pod ksn pokrov motorja pa bos vidu.sploh v teh hladnih zimskih dneh
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 31, 2009 6:57 pm

abbe: saj se nebi rad kregal, samo lahko ti pa pokrovček od ženine Cordobe slikam, ki ima do službe 900m vsak dan razen nedelje, pa mi boš obkrožil kje se je nabral kondenz (vozi se ze skoraj 4 mesece)
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Če dec 31, 2009 6:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če dec 31, 2009 6:58 pm

R 26 je napisal/-a:Turbina je šla po gobe, če je nimaš so šli pa batni obročki po gobe.

Si ti jedel kakšne gobice? :lol:

zogobrc
Novinec

Napisal/-a zogobrc Če dec 31, 2009 7:38 pm

ni rečeno.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 31, 2009 7:42 pm

zogobrc je napisal/-a:

ni rečeno.

Res je, lahko ti olje teče po bloku motorja, če gre "zunanja" stran tesnila. In takrat olja in vode nič ne meša ;) Se pa cedi z motorja :?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov