lancia hf je napisal/-a:Če lučka za alternator ne sveti je vse OK. Zna pa biti problem v sami napeljavi, da dobi premalo elektrike.
lisko je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Če lučka za alternator ne sveti je vse OK. Zna pa biti problem v sami napeljavi, da dobi premalo elektrike.
Ni čist res....sem pisal že tudi da lahko se lučka sploh ne prižge a alternator ne polni....
Najbolje bo da daš preverit alternator.
lancia hf je napisal/-a:Pa saj ima 14,5 V pri prižganem avtomobilu, seprav alternator deluje.Ker bi bilo že zelo čudno, da bi dobil tako napetost, če nebi alternator polnil.
luke18 je napisal/-a:Ja 14,5V je kazalo z vključenimi porabniki, ko je bilo vse na full kakšne 0,5V manj... samo sem pozabil povedat, da sem pomeril ugasnjen ko je kazal 12V, potem se ga zalaufal je kazal 11,8V, šele ko se dodal malo obratov je skočilo na 14,5V. Verjetno bo treba alternator pogledat.
luke18 je napisal/-a:Evo alternator sem zamenjal, problem pa ostaja, mogoče je sedaj malo boljše ker je močnejši alternator. Kje naj iščem vzrok? Akumulator pa je še dober, star je slabo leto.
hribko je napisal/-a:vzemi kable dol.očisti pole na akumulatorju in kleme,mal namaži z masti in nazaj skup privi-možno je da ti je okol polov na aku mal oksidiralo in ni vredu stika!!!
ps
ni nujno da je aku vredu če je tam na oknu zelena lučka-kuglica,nedolgo nazaj crknil aku na clionu pa je lučka (kuglca)kazala zeleno,sma zamenjala aku,avto dela brez problema.
vpašaj muričija,njemu se je to pripetilo
Scorp84 je napisal/-a:Men tole diši od samega začetka ko je pisal bi rekel da nekje nima vredu maso poštimano. En uporabnik tukaj je že imel težave da mu je tudi barva na plehu mal spremenila po vsej verjetnosti zaradi oksidacije. Na tvojem mestu bi še dodatno iz akumulatorja povlekel kabel za maso, pa naredil tudi novo maso na plehu. Če boš pleh brusil, ne pozabi nazaj pobarvat/zaščititi pred oksidacijo.
Drugače avto z porabnki lahko deluje tudi brez akumulatorja užgan, tko da akumulator ne more biti nek problem. Lahko za foro tudi to poskusiš da pustiš avto delat brez akumulatorja in postopoma uključuj porabnike, ne naenkrat. Samo ne vem kako je pri novejših avtomobilih če elektronika pusti delovat motor, brez akumulatorja.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov