Nasveti in napotki ter povpraševanja...

VasjaS
Nov uporabnik

Kraj: Vrtojba

Centrala ABS peugeot 206

Napisal/-a VasjaS Po jan 04, 2010 5:18 pm

Pozdravljeni,

po novem mi v avtu gori lučka od ABS. ABS je v tem primeru jasno izklopljen, zavore hvala bogu delajo vredu...

Po priklopu na tester so mi na servisu dejali, da je to neka napaka na sami centrali in da bi bilo treba zadevo menjat ...popravilo okoli 800€ :shock:

Ker se mi zdi to malo predrago, me zanima, kako bi se dalo zadevo malo poceniti (nebi pa rad kar lučke izklapljal in adijo). Bi imelo kaj smisla kako centralo pobrat na odpadu in enostavno zamenjat? Obstajajo kake centrale od konkurence ali kaj podobnega, ki bi delovalo?

Hvala lepa :)
Jaz sem nezmotljiv! Enkrat sem mislu da sem se zmotil, ampak sem se motil!

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Po jan 04, 2010 5:29 pm

Ma ni nujno, da je centrala! Bi prej rekel ,da je samo kakšen senzor. Lahko, da je samo zapacan, sploh v tem vremenu (sneg,dež,mraz)
Tudi sam sem imel enak problem, polno snega na cesti, se prižge lučka in gori 2 dni. Itak ,da sem bil jezen, Pa malo forume preberem in ugotovim ,da je lahko to samo zaradi vremena in svinjarije. In res. Pobere ves sneg ,se ceste posušijo in zdaj že od zadnjega snega vse vredu.
Počakaj malo.

LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 Po jan 04, 2010 5:43 pm

Men se je isto dogajalo, poleg tega tudi airbag error itd... Pač mi je štromar mal pobrusu vse mase... mislim da je bil strošek 15-20 €...

Seveda pa je bilo prej na peugeot servisu (fužine) rečeno, da bo potrebna menjava senzorja za airbag in da to bi mogu bit 2 dni avto pri njih, da pod 400€ sploh ne prideš s tako napako...
Ampak o Modrem levu mam tko al tko že tulk dobro mnenje, ki pa ga ne bom napisu saj bi težko najdu tulk zaničevalne besede o njih (pohvala samo starejšemu možakarju na šalterju, ki sprejema stranke za servis... on bi si zaslužu direktorsko plačo)

No poleg tega je pa zih senzor pri tebi za spucat, sam najdi ker je.

Lp, Nejc

VasjaS
Nov uporabnik

Napisal/-a VasjaS Po jan 04, 2010 5:55 pm

Bil na dveh servisih in obakrat isto ... senzorji ok.

Tester pa vrne nek sporadic error bla bla bla ...

Skratka, obakrat je blo popravilo ocenjeno okoli 800€ :( Tako da po mojem je kar centrala. Bom pa proval vse možne kontakte spucat itn. da vidimo :)

Če pa je res centrala ... kake so možne variante poceni rešitve?

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Po jan 04, 2010 6:03 pm

pri meni je tut tester pokazal napako abs krmilne enote. Na bolhi sem zasledil oglas kjer rihtajo abs krmilnike nato še preko VW foruma dobil majstra ki mi je za 100 EUR poštimal ABS krmilnik.

Sicer pa vozim VW Passata ABS krmilnik je pa od BOSCHA.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jan 05, 2010 12:24 am

Pozdravljeni

Se strinjam s predhodniki, da lahko težave povzroča slab stik ali pa kakšen senzor. Ali je bil tester od Peugeota ali univerzalni??

Za vsak slučaj je tukaj link: http://www.avtooprema.si/oglas1634_popr ... nikov.html

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

VasjaS
Nov uporabnik

Napisal/-a VasjaS To jan 05, 2010 9:29 am

Hvala lepa vsem za odgovore.

99% sem prepričan da je v p206 tudi od Boscha krmilnik.

@Fan: tester je bil obakrat od Peugeot

Se bom malo pozanimal kako je s temi majstri. Upam, da bomo vse rešli in da ne bo cena za pol avta :)

PS: pa še nekaj, a bi se splačalo tako centralo kar odšraufat dol s kakega avta na odpadu in potem zmontirat? Bi to načeloma moralo delovat al ne?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jan 05, 2010 4:15 pm

Pozdravljeni

V koliko imate dostop do originalnega testerja, ga poženite v servisnem programu in se zapeljite z vozilom. Tako boste 100% videli ali vam nagaja program, modul ali kakšen senzor.
V koliko nagaja:
- program - se starega pobriše in naloži novega
- senzor - se uredi stike/kontakte ali po potrebi zamenja
- modul - se ga popravi ali menja

POZOR, potrebno je upoštevati, da pri takšnem testiranju ABS sklopa med vožnjo na trenutek zavore ne delujejo. Torej to izvajajte na praznem prostoru/parkerišču/cestišču!!

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

VasjaS
Nov uporabnik

Napisal/-a VasjaS Sr jan 06, 2010 12:04 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

V koliko imate dostop do originalnega testerja, ga poženite v servisnem programu in se zapeljite z vozilom. Tako boste 100% videli ali vam nagaja program, modul ali kakšen senzor.
V koliko nagaja:
- program - se starega pobriše in naloži novega
- senzor - se uredi stike/kontakte ali po potrebi zamenja
- modul - se ga popravi ali menja

POZOR, potrebno je upoštevati, da pri takšnem testiranju ABS sklopa med vožnjo na trenutek zavore ne delujejo. Torej to izvajajte na praznem prostoru/parkerišču/cestišču!!

Lep pozdrav

Žal nimam dostopa do testerja :(

Sem pa to dal testirati na dveh uradnih servisih in nikjer se dejansko niso odpeljali :S

LP

wv
Nov uporabnik

Napisal/-a wv To jan 26, 2010 9:59 pm

men se je to tud dogajal sam akumulator sam odklopu pustu 10-15 minut pa prklopu nazaj i ni blo lučke več :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov