Nasveti in napotki ter povpraševanja...

herkules
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

prižgana lučka za AIRBAG pri P-206

Napisal/-a herkules To jan 05, 2010 6:41 pm

Zdravo,

danes se mi je prižgala rumena lučka z napisom AIRBAG (imam P-206, letnik 2001, 1.4 bencin), brez kakršnegakoli razloga in ne ugasne.. To se mi je zgodilo prvič. Ima mogoče kdo kakšno podobno izkušnjo? Mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo narobe? Kakšen nasvet?

Hvala vsem za odgovore!

Lp,
Jure

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 05, 2010 6:45 pm

Podobnih tem je že ogromno, malo pobrskaj po forumu, in boš našel brezplačno rešitev ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

FuriousG
Novinec

Napisal/-a FuriousG To jan 05, 2010 6:53 pm

Da se ne bo preveč matral z iskanjem... Preveri konektorje pod sovoznikovim sedežem. Malo jih stisni skupaj, magari jih stisni z vezicami. Lučka izgine v veliko primerih. Lahko pa je šla senzorska mreža v sedežu. Za stilota me je prišla okrog 150 eur. Zato se ni fajno s kolenom na polno opreti na sedalni del.

lp

Uporabniški avatar
x[Rok]x
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a x[Rok]x To jan 05, 2010 6:58 pm

tut če se je samo konektor pod sedežem snel mislim da moreš v vsakem primeru z testerjem lučko ugasnt saj v večini primerov je tako.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To jan 05, 2010 7:15 pm

x[Rok]x je napisal/-a:tut če se je samo konektor pod sedežem snel mislim da moreš v vsakem primeru z testerjem lučko ugasnt saj v večini primerov je tako.

tako je na 206 še ne ugasne sama

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To jan 05, 2010 7:28 pm

kopirano z enga x foruma

OK, ne vem kam točno spada ta diskusija ampak takole je. Potrebovala bi kakršenkoli nasvet. Namreč v soboto sem se lepo pelala po cesti, prižge se mi lučka za airbag, ne mine 3 minute in se mi airbag na sovoznikovi strani sproži. Zdaj pa pazite. Ni bilo nobenega udarca, torej se mi je to med vožnjo po lepi cesti zgodilo in pa še ta airbag je bil IZKLOPLJEN. Pokličem na uradni servis in mi rečejo, da se airbag ne bi smel sprožiti, če je lučka gorela.
Kaj narediti? Stroški bojo kar veliki, to vem. Imam strah se usedit v avto, ker lučka še vedno gori in me je strah da se ne bo med vožnjo do servisa še na moji strani sprožil, ker potem vem da se bom kam zaletela.
Najraje bi poklicala kar na pooblaščenega prodajalca in od njih zahtevala naj mi to na njihove stroške popravijo, toda ali bom to lahko dosegla? Poznate mogoče kakšen primer, da se je to komu zgodilo in da mu je uspelo urediti tako, da ni imel on stroškov s popravilom?
Hvala vam na vsakem odgovoru. Pa lepe praznike želim.

gre za citroena c2, ampak kolikor je meni znano, majo citroeni in pežoji dost skupnih stvari, še posebej majhni avti.

jst bi že posvetil malce bolj strokovn pregled...pa ne mislim te strašit
Lep pozdrav :)

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 To jan 05, 2010 7:30 pm

več al man so te računalniki za aigrebge isti kot pri peugeotu oz. sta oba znaka narisana gor citroen peugeot.

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer To jan 05, 2010 8:32 pm

Glej doma lahko pogledaš, ali je res samo konektor ampak ti priporočam, da obiščeš servis in naj oni preverijo napako, ker če slučajno pride do trka(bognedaj :( ) in ni kaj vredu, lahko dobiš resne poškodbe. Ne se špilat!

matej1080
Nov uporabnik

Kraj: CE

Neko stikalo za airbag v volanu

Napisal/-a matej1080 So jan 16, 2010 11:58 pm

LAstnik P 206 SW 1.4
2x se mi je že isto zgodilo in vedno so mi zamenjali neko stikalo za Airbag v volanu ( k sreči je blo to še vse v garancijskem roku, kako bo dalje ....?)

LP Matko

wv
Nov uporabnik

Napisal/-a wv To jan 26, 2010 9:41 pm

Jaz mam tud pežoja 206sw in mi lučka za arbeg gori že približno eno leto.Na servisu mi je reko da mi je podvolanski računalnik crknu da je povezan to ampak jaz nimam problemov pač gori se navadaš :)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To jan 26, 2010 9:56 pm

da mal temo ukradem...na maminem pežoju 206 sw, je crknala tipka, ki je za BC.tipka se nahaja na desni strani ročke, ki je namenjena še za vklop in izklop brisalcev. ročka je zalita z plastiko, tako da če se razdre, se ne bo dala nazaj sestavit.na servisu so rekli, da bi mogli celotni del z obema ročkama zamenjat, ki naj bi stalo preko 200€.a je kakšen enostavnejši način, kako rešit zadevo?
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jan 26, 2010 10:11 pm

wv je napisal/-a:Jaz mam tud pežoja 206sw in mi lučka za arbeg gori že približno eno leto.Na servisu mi je reko da mi je podvolanski računalnik crknu da je povezan to ampak jaz nimam problemov pač gori se navadaš :)

t.i. "šlajf rink"..........problem je, da je treba zamenjat, ker v primeru trka se airbag ne bo aktiviral - noben
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 8 gostov