Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

okvara na bmw

Napisal/-a bmwe46 Sr jan 06, 2010 6:10 pm

dober dan

moj oče ima bmw e39 520i letnik 1996. in ima isti težavo kot leto in pol nazaj in sicer: so se mu dolge luči prižgale ko sem prižgal avto (same od sebe) in se jih ni dalo vgasnot, potem pa sem jih odklopil. je imel leto pa pol nazaj isti problem, ko smo avto vgasnili(so se luči avtomatsko ugasnile), ključ izvlekli, avto zaklenili. potem pa so se takoj prižgalče dolge luči. takrat se je menjal električar računalnik za dolge luči (nov za 150evrov) baje, ki je v sovoznikovem strani v polici ali amaturki. nevem točno kje se skriva.

in zdaj je spet odšel isti računalnik ali je težava kjer drugje?

lepo prosim za pomoč
bmwe46

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr jan 06, 2010 6:34 pm

Iz elektronskega vidika bi rekel, da je prebil FET tranzitor v računalu. Zagotovo bi se morali menjati posebaj, le oznako je treba vedeti. Prebijejo lahko naprimer zaradi slabega materiala, slabega hlajenja, ali pa kakšnega kratkega stika na napeljavi.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Re: okvara na bmw

Napisal/-a obcasnigledalec Sr jan 06, 2010 7:46 pm

vectrab je napisal/-a:dober dan

moj oče ima bmw e39 520i letnik 1996. in ima isti težavo kot leto in pol nazaj in sicer: so se mu dolge luči prižgale ko sem prižgal avto (same od sebe) in se jih ni dalo vgasnot, potem pa sem jih odklopil. je imel leto pa pol nazaj isti problem, ko smo avto vgasnili(so se luči avtomatsko ugasnile), ključ izvlekli, avto zaklenili. potem pa so se takoj prižgalče dolge luči. takrat se je menjal električar računalnik za dolge luči (nov za 150evrov) baje, ki je v sovoznikovem strani v polici ali amaturki. nevem točno kje se skriva.

in zdaj je spet odšel isti računalnik ali je težava kjer drugje?

lepo prosim za pomoč

Ja zgleda da je spet Licht Modul crknil. Ali novega, ali pa tole:

http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=56451
Zdaj že objavlam občasno

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Sr jan 06, 2010 7:57 pm

sem pogledal na bmw forum že. nisem vedel da je ta računalnik tako problematičen. sem pa že dobil ponudbo za drugega.

hvala lepa vama za pomoč
bmwe46
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso, Google [Bot] in 9 gostov