marko21 je napisal/-a:Lep pozdrav!
Prosil bi za nasvet, ki me muči že od samega začetka nakupa. Na mojem meganu (letnik 99, 1.9dti, 98KM) se mi zdi da turbina sploh ne dela, oz. nima nikakršnega učinka. Ob speljevanju in povna pohojenem gasu avtomobil pospešuje popolnoma enakomerno, nikjer ni opaziti začetka ''delovanja turbine''(vem da nima turbina on/off).
Zakaj ne grem k avtomehaniku? Ker po tovarniških testih od 0-100 pridem z mojim skoraj sekundo prej kot je zapisano in ker se turbina pri prb. 2500 obratih sliši (malo žvižga).
Zanima me, kateri vozite/ ste vozili ta motor, ali je to normalno, da ni nikakršnega pospeška in ali je napaka z turbino ali čim podobnim?
hvala!
lisko je napisal/-a:Turbina na tem motorju da prirastek moči nekje na uč gledano okrog 30 konjev....kar pa bi se skoraj moralo poznat.
Oglasil sem se zato ker sem sam imel enak simptom/problem ali kakorkoli. Pred skoraj tremi leti ko sem avto kupil je ieml enako težavo.....vlekel je skoz enako in ni bilo občutit turbo luknje....se prav od 1000 pa do blokade je vlekel skoraj konstantno. Slišalo se je turbino (rahel žvižg in pa polnila je ker sem preveril) ampak to je bilo pa tudi vse...
Potem sem obnovil pumpo in šobe in sem našel krivca....Zadelana je bila tlačna cev ki gre iz sesalnega kolektorja v pumpo. Nekakšen mehanski LMM , ki premakne vzvodovje v pumpi ,ko naraste pritisk v sesalnem kolektorju ( ko turbina ustvari pritisk) , ter tako poveča vbrizg nafte (več zaraka ki ga polni turbina zahteva tudi več nafte).
Ko sem odelal to cev je avto začel it ko sneta sekira in se lepo čuti sunek turbine pri 1800-2000 obratov.
Ne vem kako ima dotični motor ( ali LMM ali MAP ali mehansko kot moj) ampak po vsej verjetnosti bo tu nekje težava.
marko21 je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Turbina na tem motorju da prirastek moči nekje na uč gledano okrog 30 konjev....kar pa bi se skoraj moralo poznat.
Oglasil sem se zato ker sem sam imel enak simptom/problem ali kakorkoli. Pred skoraj tremi leti ko sem avto kupil je ieml enako težavo.....vlekel je skoz enako in ni bilo občutit turbo luknje....se prav od 1000 pa do blokade je vlekel skoraj konstantno. Slišalo se je turbino (rahel žvižg in pa polnila je ker sem preveril) ampak to je bilo pa tudi vse...
Potem sem obnovil pumpo in šobe in sem našel krivca....Zadelana je bila tlačna cev ki gre iz sesalnega kolektorja v pumpo. Nekakšen mehanski LMM , ki premakne vzvodovje v pumpi ,ko naraste pritisk v sesalnem kolektorju ( ko turbina ustvari pritisk) , ter tako poveča vbrizg nafte (več zaraka ki ga polni turbina zahteva tudi več nafte).
Ko sem odelal to cev je avto začel it ko sneta sekira in se lepo čuti sunek turbine pri 1800-2000 obratov.
Ne vem kako ima dotični motor ( ali LMM ali MAP ali mehansko kot moj) ampak po vsej verjetnosti bo tu nekje težava.
Zlat si, ju3 skočim k mehaniku z tvojim sprintanim textom :P
Misak je napisal/-a:Vozim avto s takim motorjem in ti povem, da se kar občuti "prijem" turbine. Stestiraš lahko tako, da v drugi prestavi pri 1200 obratih pohodiš gas in opazješ čarovnije nekje 1700 in 1800 obratih, kjer na polno zagrabi. Turbino da občutno večji pritisk v hrbet. Če tega ne opaziš, si kandidat za servis
marko21 je napisal/-a:Misak je napisal/-a:Vozim avto s takim motorjem in ti povem, da se kar občuti "prijem" turbine. Stestiraš lahko tako, da v drugi prestavi pri 1200 obratih pohodiš gas in opazješ čarovnije nekje 1700 in 1800 obratih, kjer na polno zagrabi. Turbino da občutno večji pritisk v hrbet. Če tega ne opaziš, si kandidat za servis
No lahko ti kr odgovrimprav danes sem prav na tak način sprobal avtomobil(večkrat) in lahko brez skrbi rečem, da se ne čuti popolnoma nič... Saj ne rečem da ne gre oz. da ne pospešuje, vendar od 900 obratov (kolker pač lavfa motr v prostem teku) pa do blokade je popolnoma konstantno pospeševanje. Kakšen občutek v sedežu
? sanje
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov