Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Dve vprašanji glede manjših popravil

Napisal/-a Cruisin Če jan 07, 2010 8:57 pm

Imam dve manjši težavi. Prva je ta, da mi ne kaže pravilne zunanje temperature. Odstopanja so lahko tudi so 10°C+. Kaj je narobe ter kakšni so stroški popravila?
Druga težava je pa ta, da ne morem resetirati trenutne kilometre. Pravtako me zanimajo stroški popravila.
Avtomobil je Golf IV.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jan 07, 2010 9:01 pm

mislm da je su senzor za zunanjo temperaturo.je pa spredaj v odbijacu ce se ne motim.nov ne more biti drag.
2.kle je lah velik zadev.lahko da je tipka k jo prisnes zanic,lahko da ni stika med tipko pa plato na stevcu,lahko da je una zadeva na stevcu poskodovana..stevec vn pa pogledat mal kako je tm kontakti
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin Če jan 07, 2010 9:22 pm

Pomoje da ni stika med stikalom in plato, ker ko pritisnem ni tistega "pik". Hja števec razstavljat.. je to preveč dela? Če ni komu odveč da na hitro opiše postopek.

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin Pe jan 08, 2010 12:13 pm

Močno dvomim, da ni vsaj enega človeka, ki bi znal odgovoriti na moje vprašanje, zato vas prosim, da če vam le ni težko ugodite moji prošnji. :)

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Pe jan 08, 2010 3:28 pm

Kot je bilo že rečeno...zamenjaj tipalo zunanje temperature.
Glede števca...vsak ki ima malo spretnosti v rokah ga lahko demontira in nato razstavi in sestavi.Če rabiš natančen opis.????raje pusti delo nekomu ki to oblada.

lp

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin Pe jan 08, 2010 4:24 pm

Glede posta, ki si ga tako širokodušno prispeval je bolje da ga nisi. Medtem ko si pisal, da naj najamem nekoga, bi lahko napisal, kakšen je postopek, če si že tako vseved. Moje vprašanje je bilo, če lahko kdo na hitro opiše postopek (splošno, ne detajlno) in ne, ali lahko koga najamem, da mi stvar popravi.
Hvala vseeno za tvoj trud.

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Pe jan 08, 2010 11:43 pm

Nisem vseved...rad komurkoli pomagam,,,tudi komu naredim kaj zastonj.
Ti na kratko razložim....demontiraš plastiko pod volanom....
Odviješ okvir števca...nato odviješ sam števec...odklopiš konektorje....volan malo premakneš...da lahko izvečeš števec.
Zatem na zadnji strani števca odviješ vijake...in števec razstaviš in pogledaš kako je s tipko.
V večini primerov se odlomi palčka ali pa je poškodovano mikro stikalo,,,katero se zamenja.

lp

Uporabniški avatar
Cruisin
Novinec

Napisal/-a Cruisin So jan 09, 2010 8:08 am

Hvala lepa. Bomo sprobali danes.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov