zogobrc je napisal/-a:FLINK je napisal/-a:Sam sem menjal sprednje steklo, ker mi je priletel kamencek. Izpolniti moras obrazec, poslati staro vinjeto zraven in tudi racun od kleparja, ki ti je to zamenjal-ali preko zavarovalnice ali ce si placal sam.
pa nevidiš on bo dal avto stran.........
Za pridobitev nadomestne vinjete je potrebno izpolniti vlogo (klikni tukaj) in obvezno priložiti
* odstranjeno vinjeto. Pri odstranjeni polletni, mesečni ali tedenski vinjeti mora biti razviden rok njene veljavnosti, v nasprotnem primeru je treba priložiti še račun o njenem nakupu;
* kopijo računa za zamenjavo vetrobranskega stekla / dela motornega kolesa, ki ga je izdala delavnica, v kateri je bilo popravilo opravljeno oz. potrdilo o uničenju vozila ali o predaji vozila v uničenje;
* kopijo dokumenta, ki dokazuje zamenjavo vozila, vetrobranskega stekla ali dela motornega kolesa v garancijski dobi.
scisco1 je napisal/-a:evo sm najdu neki...
Zato nova uredba olajšuje pogoje za pridobitev nadomestne vinjete na primere, ko se vozila skladno s Pravilnikom o registraciji motornih in priklopnih vozil odjavijo in črtajo iz evidence registriranih vozil. To pomeni, da za uveljavljanje pravice do nadomestne vinjete ne bo več potrebno prilagati dokazila o uničenju vozila ali predaji v uničenje. Po predlagani spremembi se kot zadostno dokazilo ob uveljavljanju pravice do nadomestne vinjete šteje odstranjena vinjeta in podatek o odjavi in izbrisu vozila iz evidence registriranih vozil, ki ga pridobi upravljavec cestninskih cest po uradni dolžnosti.
VIR: http://www.transportal.si/zakonodaja/vl ... tnine.html
Potemtakem, lahko najprej odjavim vozilo. Nato odlepim vinjeto jo pošljem na dars, oni dobijo podatek o odjavior izbisu iz evidence... Nato se odločim ali avto prodajam v celoti naprej ali po delih...
Bo držalo?
lp, Nejc
zuzek je napisal/-a:jaz sem si vzel 30 min časa, lepo vžgal fen in segreval vinjeto
odstranjeval sem jo POSTRANI, ker je prerezana - in je bila vinjeta dol !
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov