Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

serviser toyota

Napisal/-a PogachnyK Po jan 11, 2010 6:46 pm

pozna mohoče kdo kakega vredi mehanika za toyote(yaris l2008) uradni servis je živ nateg, in ker avta nemislemo prodajat, bi ga radi peljali nekam, kjer je ceneje, in boljše

žaželjeno območje 01, ampak ni obvezno

hvala za odgovore
Slika

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po jan 11, 2010 7:44 pm

Opozarjam te le, da tako izgubiš garancijo (v kolikor seveda še teče) ;)

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK So feb 06, 2010 7:41 pm

še vedno iščem

glede na to, de je v yarisu vgrajen 1.0 vvti motor, katerga vgrajujejo tudi v citroene in pežoje, mogoče zna to kak psa servis rihtat?
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So feb 06, 2010 9:03 pm

Pozdravljeni

Osebno menim, da zna vaše vozilo servisirati vsak mehanik

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

bugy1
Novinec

Re: serviser toyota

Napisal/-a bugy1 So feb 06, 2010 9:38 pm

PogachnyK je napisal/-a: uradni servis je živ nateg,

Lahko bolj jasno poveš kaj je to konkretno nateg, cena servisa ali kaj drugega.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So feb 06, 2010 10:01 pm

Greš na kak drug "uradni" servis? V primeru, da je vozilo še vedno v garanciji, boš z "neuradnim posegom" žal, kot je bilo omenjeno, le-to izgubila, potem pa še ta scena. Je pa žalostno, da so velikokrat uradni zanič. Z nategom verjetno misliš - veliko denarja malo muzike (navadn servis pač, znesek pa visok?) Ali kaj podobno?

Off topic:
Hehe, zdaj sem se ob tem postu spomil, ko mi je enkrat kolegica rekla: "Ja sej, vidš, ti ga moraš zdaj peljat na servis, meni ga pa ni treba. Zato pa jaz ne bi nikoli kupila nov avto" :)

Lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So feb 06, 2010 10:17 pm

Mogoče se bo komu zdelo neumno vprašanje ampak a recimo v tujino ga pa ne moreš peljat servisirat na uradni servis? Glede na to, da smo v EU, bi ga lahko zapeljali v Avstrijo (v kolikor ga seveda želite) ?

lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So feb 06, 2010 10:53 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Mogoče se bo komu zdelo neumno vprašanje ampak a recimo v tujino ga pa ne moreš peljat servisirat na uradni servis? Glede na to, da smo v EU, bi ga lahko zapeljali v Avstrijo (v kolikor ga seveda želite) ?

lp

in zakaj ga neb smel :?: :?: :?:
itak da ga lahko,sam da je njihova ura prec dražja kot pa pri nas

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So feb 06, 2010 10:57 pm

kolegu so na mazdi ,3 na 80.000 km, zaračunal 600 € za redni servis, baje so mu nek posebn dodatek menjal, neka tekočina...
pa menjal so mu diske...
ko je pa teden prej gume menjavu je pa reku da so še čist ok diski :)

marvin
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a marvin Ne feb 07, 2010 12:10 am

Jst poznam enga kamor furam svoje toyote k je prekompliciran da bi popravljal.
Je do nedavna delal na uradnem servisu od toyote. Manšeto na corolli mi je zamenjal za 50€ s tem da je manšeto vračunal.
Na PM pošl če bi rada cifro.
Totaln zelenc, ne me tepst:)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne feb 07, 2010 12:48 am

marvin je napisal/-a:Jst poznam enga kamor furam svoje toyote k je prekompliciran da bi popravljal.
Je do nedavna delal na uradnem servisu od toyote. Manšeto na corolli mi je zamenjal za 50€ s tem da je manšeto vračunal.

Če ti je manšeto za 50 evrov zamenjal, potem je pa kr orenk drag. Namreč tisti ki delajo na črno ti za 50 evrov menjajo, olje, svečke, filtre in zavorne ploščice. Manšeta stane mogoče 5 evrov, tako da je menjava manšete tam okol 20 evrov (material in delo).

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne feb 07, 2010 1:10 am

če mu je kupil original manšeto ni bila 5€. (glede na to, da mehanik dela na original servisu) daj mi številko šasije pa preverim v microcatu kolko pride manšeta za ta avto. 5€ pa še za unota neoriginalna manšeta ni. ;) so tud manšete prek 20€ kamot
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne feb 07, 2010 1:15 pm

nebivedu je napisal/-a:
marvin je napisal/-a:Jst poznam enga kamor furam svoje toyote k je prekompliciran da bi popravljal.

Če ti je manšeto za 50 evrov zamenjal, potem je pa kr orenk drag. Namreč tisti ki delajo na črno ti za 50 evrov menjajo, olje, svečke, filtre in zavorne ploščice. Manšeta stane mogoče 5 evrov, tako da je menjava manšete tam okol 20 evrov (material in delo).

Pa za vse vrste avtov pa niso manšete 5 eur, se ti ne zdi, sploh pa ne original!? ;) Radi bi dvignali nivo, pa včasih date sami tako izjavo.... pa brez zamere
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne feb 07, 2010 1:22 pm

Ko ste glih pri manšetah, za golfa 2 pred leti, je bila manšeta enega slo proizvajalca bolj kv. in cenejša od orig.
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Ne feb 07, 2010 1:56 pm

toyot yaris ne vozijo samo žesnke :roll:

se pravi motor ni nič posebnega, in resni servis na njem zna narediti skoraj vsak.

bomo malo vrteli telelfone, pa kej pamtnga našli, dobrodošle tudi kaka vaša priporočila
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne feb 07, 2010 3:17 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Pa za vse vrste avtov pa niso manšete 5 eur, se ti ne zdi, sploh pa ne original!? ;) Radi bi dvignali nivo, pa včasih date sami tako izjavo.... pa brez zamere

Ma ni važno tudi če je manšeta 20 evrov. Manšeta je manšeta - gumijast stožec in nič drugega. Za večino avtomobilov so manšete po 5 evrov, pa dobiš v kompletu zraven še 2 objemki in vrečko masti. Tiste ki so same brez objemk in vsega so po 2 do 3 evre. Če pa kupuješ na originalnem servisu (kjer ti prodajo te iste manšete samo malo dražje) si si pa sam kriv. Menjava manšete pri mehaniku na črno je od 10 do 15 evrov za delo + kolikor daš za manšeto. Pa ne verjamem, da bi bila manšeta za osebni avto čez 20 evrov.
Sploh si ne morem zamišljat, da eni tok plačujete za servise.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne feb 07, 2010 3:36 pm

glede servisa so že predhodniki napisali, škoda ker nisi napisal kateri servis te je razočaral, sicer sam veliko hodim k lovšetu u kranj pa nikoli ni bilo problemov z njimi...za servise od punce, ki ima tudi yarisa plačujemo okrog 130 eur, za rav4 pa 160 eur..glede manšet se pa strinjam z nebivedu, zame je prišla 7,6 eur z objemkama in pasto tube, mislim da je še celo ista firma katera dela manšete za prvo vgradnjo...možno pa je da je original nekih 15 - 20 eur
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne feb 07, 2010 8:23 pm

Drugače pa mene tudi zanima kak serviser domač v okolici CE. Težava
Yaris 2002 1.0 vvt-i - v armaturi je pokazatelj temp., ki pa mi žal ne dela. V mot. prostoru mislim da ta senzor prosto visi oz. je tam nekje kar navit okoli ne vem česa.
Drugače pa avto dela BP.
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne feb 07, 2010 11:55 pm

ja živ nateg...sj če izrecno rečeš, da ti naredijo samo menjavo olja, oljnega filtra in zračne filtre, potem ti nimajo kaj druga čarat.ker vem da uradni serviserji radi mal dolivajo (antrifriz za šipe, za kiler...), pa potem kr cel litr računajo...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po feb 08, 2010 12:36 am

seeman66 je napisal/-a:Drugače pa mene tudi zanima kak serviser domač v okolici CE. Težava
Yaris 2002 1.0 vvt-i - v armaturi je pokazatelj temp., ki pa mi žal ne dela. V mot. prostoru mislim da ta senzor prosto visi oz. je tam nekje kar navit okoli ne vem česa.
Drugače pa avto dela BP.

Poišči navodila za ta avto na internetu in poglej kje ima kontakt na senzorju za temperaturo in potem kabel priklopi nazaj. Za en kabel pa res ne boš na uradni servis vozil.

Ponavadi imajo avtomobili tak senzor v glavi na strani pri izhodu za cev, po kateri gre voda iz motorja proti hladilniku.

za navodila pa si poglej tukaj:
http://www.ebooksquad.com/2009/05/01/2007-toyota-yaris-electrical-wiring-diagram-and-engine-mechanical-service-manual.html
ali tukaj:
http://etimago.com/yaris/repairmanual/
ali tukaj:
http://rapidtrend.com/?q=WORKSHOP+MANUAL+FOR+CARS+2000-2009+toyota+yaris

Evo tukaj v tem pdf-ju poglej na tretji strani - glej pod ENGINE COOLANT TEMPERATURE (ECT) SENSOR
http://etimago.com/yaris/repairmanual/Cooling.pdf
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 45 gostov