Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Scorp84
Stalni uporabnik

Kako se rešiti antifriza, ki je na tepihu v kabini avta?

Napisal/-a Scorp84 Če jan 14, 2010 9:29 pm

Naslov dosti pove, imel sem kar celo lužo antifriza na sovoznikovi strani, nekaj se najde tudi na voznikovi strani.
Večino sem uspel z viledo spravit ven, nato pa z močnejšim sesalcem. Tko da je vsaj kolikor tolk suho, edino se opazi da je preproga mastna. Le te zaenkrat nimam ideje kako se rešiti, ali je najboljše da najdem kakšen parni čistilec?

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Če jan 14, 2010 9:46 pm

pomoje bo že globinski sesalec ven potegnu antifriz. je pa dobr da postopek večkrat ponoviš, da je bolj ziher
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Re: Kako se rešiti antifriza, ki je na tepihu v kabini avta?

Napisal/-a pugi405 Če jan 14, 2010 9:53 pm

Scorp84 je napisal/-a:Naslov dosti pove, imel sem kar celo lužo antifriza na sovoznikovi strani, nekaj se najde tudi na voznikovi strani.
Večino sem uspel z viledo spravit ven, nato pa z močnejšim sesalcem. Tko da je vsaj kolikor tolk suho, edino se opazi da je preproga mastna. Le te zaenkrat nimam ideje kako se rešiti, ali je najboljše da najdem kakšen parni čistilec?

Pušča ti kaka cev pečice gretja kabine ali pečka sama. Lahko posesaš, vendar bo spet luža...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če jan 14, 2010 10:14 pm

Drgač sem že rešil ta problem, pečka je spuščala. Sprva je rosilo na šipah, če si obrisal je kr mastno bilo. Seveda mi takrat ni bilo jasn zakaj se gre, en dan pa je sam spustilo in to kr 2,5l.

Mogoče komu v pomoč če ima 307 1.6 motor. Pečka pride 62 evrov v tapos medvode, v servisu 89 evrov. Če bojo razlagali da je cel dan dela ker morajo armaturo dol dati, so buče. Pri tem avtu prideš obstrani in ni treba vse razdirat. Dve, tri uri dela je. V ljubljani so hoteli 150 evrov, nato sem peljal k RODEXU, že tko sem njihova stalna stranka in so delo 60 evrov zračunali.
V drugem forumu sem bral da so enemu 300 evrov vzeli za menjavo, kateri peugeot servis je bil, pa ni bilo napisan.
Pa tudi če se komu zgodi da zmanjka antifriz, avto sam odzrači. Edino ko termostat zapre ne moreš dolit manjkajoče vode, kar je bilo mal težavno v tej zimi spravit termostat da odpre. Sicer ga pa nisem vozil, sam do servisa ga je bilo treba spravit.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Če jan 14, 2010 10:44 pm

brez heca
polij z antifrizom in popivnja z krpo, postopek ponavljaj veckrat.
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jan 14, 2010 10:58 pm

Če je mastno, bi šlo verjetno z paro , ali res vročo vodo+ malo kisa, po možnosti domačega.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Če jan 14, 2010 11:16 pm

Moj predlog:

Polij toplo vodo (60 stopinj) pusti 3 minute in potem posesej z globinskim sesalcem. Sicer pa greš lahko komot na kemično čiščenje pa plačaš. :lol:
Slika

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Če jan 14, 2010 11:20 pm

To mi je tudi padlo na pamet z toplo vodo, sam nimam globinske sesalca. Pa nocem da mi voda zmrzne, ozirmo antifriz mi prej ni zmrznil. Sam ti pa posteno prste polomi, pri -5 stopinjah kolikor je bilo presnje dni. Tko da zaenkrat kemično čiščenje, al pa počakat na toplejše dneve. Drgač pa hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če jan 14, 2010 11:44 pm

Scorp84 je napisal/-a:To mi je tudi padlo na pamet z toplo vodo, sam nimam globinske sesalca. Pa nocem da mi voda zmrzne, ozirmo antifriz mi prej ni zmrznil. Sam ti pa posteno prste polomi, pri -5 stopinjah kolikor je bilo presnje dni. Tko da zaenkrat kemično čiščenje, al pa počakat na toplejše dneve. Drgač pa hvala za odgovore.

Svetujem ti, da se rešiš čimprej vonja po antifrizu. Ni v redu če ga vdihavaš. Za silo boš rešil, če boš zadevo popivnal (upam, da sem prav napisal oops ) z odpadnimi krpami.

huek111
Nov uporabnik

Napisal/-a huek111 Pe jan 15, 2010 8:03 am

V malo vode daj veliko detergenta za umivanje posode(cet),ker ta topi maščobo boš potem lažje posesal z globincem
Hvala bogu da nimam VW

Uporabniški avatar
kamnčan
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a kamnčan Pe jan 15, 2010 9:44 am

lohk pa gres k enmu k ma vap pa ti nej zvapa. Če sm jest tko ole vn spravu (pozabu zasravfat zamsek) mislm d bi tut tebi. Ampak ga mors pol dobr posusit d ti nebo zasmrdev. aja pa brez drgnejnja pomoje nebo slo use vn. Dele pozim mamo itak u pralncah vodo u vapu ogreto vsaj mi jo mamo na 60 stopin. Probat ni greh.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Pe jan 15, 2010 10:16 am

Edina rešitev je čiščenje s parnim čistilcem za tapisom, ki vbrizgava paro in jo obenem sesa (dvojna diza - Taski). Dosti dobro gre tudi z Karcher čistilcem za gospodinjstvo, ki dela samo z vodo. Ostanek glicerina ti odstrani tudi stelex ali katerikoli odmaščevalec. Se pa ne posuši samo, ker je mastno. Mogoče pomaga puder za dojenčke, včasih so to uporabljali za suho pranje mastnih las, zadeva namreč pije maščobo, seveda je potrebno sesanje, poskusi na manjši površini. Par dni nazaj se je iz našega termalnega laserja izlila hladilna tekočina (G12) na tla in se ni posušila čez noč, tako da samo sušenje ne pomaga, smo pomili tla s Stelexom in je bilo OK.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov