kofy je napisal/-a:človek, zapomni si za vedno! VW ne pušča olja ampak lahko samo "majčkeno solzi"![]()
![]()
![]()
Iz prakse, preveč si zategnil čep in raztegnil podložko.....
kofy je napisal/-a:človek, zapomni si za vedno! VW ne pušča olja ampak lahko samo "majčkeno solzi"![]()
![]()
![]()
obcasnigledalec je napisal/-a:Ah ne, se gre za VW Polo, podložka pa bakrena. Najbrž sem res podložko zjebal. Sicer je po navodilih da se zategne 30Nm, ampak sem šel do tja, pa še obrat več, če ne celo še malo več.
Ker sem frišno menjal olje, pa tudi ni pretiranega puščanja, je kaka varianta, da bi to začasno zatesnil do naslednjega servisa? Sicer me pride menjava olja manj kot kesl bencina, ampak vsseno, če lahko kaj gor vržem da ne bo kapljic bi bilo fino.
Dariooo je napisal/-a:kofy je napisal/-a:človek, zapomni si za vedno! VW ne pušča olja ampak lahko samo "majčkeno solzi"![]()
![]()
![]()
kako raztegnil podložko?..itaq ko cep stisnes se podlozka deformira (zato pa je tudi bakrena)....in se razširi....edino če bi res tolko stisnu da bi na enem delu podložko pretrgal...kar pa mislim da nebi navoji zdrzali....
torej
-al si premalo zatisnu
-si prevec zatisnu da si zjebal celo navoj na karterju/cepu
-je naležna površina poškodovana, da podložka ne tesni
-mogoce se ti kej cedi še od takrat, če nisi dobro pobrisal ali pa ko si filter odsraufal...kolko časa je minilo?
LP
Šele zdaj videl....če si zategno 30Nm in potem še celi obrat....si skoraj potrgal navoje....al pa si jih že. Ni druge kot pa da greš ves postopek od začetka.....Sam še nikoli nisem zategnu na mero ampak vedno z občutkom do konca pa še nikoli ni puščalo.
pocesnkII je napisal/-a:kofy je napisal/-a:človek, zapomni si za vedno! VW ne pušča olja ampak lahko samo "majčkeno solzi"![]()
![]()
![]()
honda pa tudi to ne
ampak ga spije, tko da ga ob menjavi samo doliješ in nič vn spuščaš
Po forumu brska: berlonso, Google [Bot] in 10 gostov