Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Kraj: Primorska

nevem kaj je narobe z avtomobilom pomoč prosim

Napisal/-a xuserx Po jan 25, 2010 5:34 pm

zanima me kaj bi lahko toliko ropotalo pri cliotu.
ali je možno da so samo končniki ali je še kaj drugega?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po jan 25, 2010 5:38 pm

opiši malo no :lol: :lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 25, 2010 5:42 pm

Ropota lahko motor,menjalnik,avtomat za žmigavce,končniki, roke ,amortizerji.Mogoče je odšravfana havba pa bri brzini vibrira in oddaja zvok ali pa ti bo odpadlo kolo,ker mogoče ni zategnjeno...A lahko bolj točne podatke mogoče dobimo??

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Napisal/-a xuserx Po jan 25, 2010 5:46 pm

situacija je taka:
gre se za cliota ki je predelan.ima vrgajene eibach amortizerje in prej ni nič ropotalo.ščasom ko sem se peljal po makadamski poti mi je začelo počasi ropotati.
ropota pa samo po makadamu(občutek kot da je nekaj odvitega)
po asfaltu sicer ne ampak ko naleti sem pa tja kakšna luknja pa zaropota.
nevem kako drugače razložit.
kaj bi vam pomagalo

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 25, 2010 5:48 pm

To se pravi ti ropota podvozje.Renoji majo problem da rado ropota podvozje torej preglej končnike volana in končnike na rokah in ležaje amortizerjev,lahko pa da ti po menjavi fedrov,če si menjal samo te le te skupaj zabija če so amortizerji zanič.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po jan 25, 2010 5:50 pm

Domnevam, da so tudi amortizerji tršani? ... Če so je najverjetneje, da se ti je zaradi ''trde'' vožnje kak vijak (ali več) razrahljal in sedaj ... ropota. Osebno bi najprej preveril pač vse v povezavi z podvozjem, da nebi slučajno res kakega kolesa izgubil :P ;) ...

LP
Matej
Zadnjič spremenil Matey_, dne Po jan 25, 2010 5:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po jan 25, 2010 5:51 pm

kolegu je tko ropotalo na cliotu, pa smo pol ugotovili da se mu je amortizer odpel, ko je zapeljal v luknjo na eni makadamski cesti. preveri pa porocaj ;)

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Napisal/-a xuserx Po jan 25, 2010 5:55 pm

čare je napisal/-a:To se pravi ti ropota podvozje.Renoji majo problem da rado ropota podvozje torej preglej končnike volana in končnike na rokah in ležaje amortizerjev,lahko pa da ti po menjavi fedrov,če si menjal samo te le te skupaj zabija če so amortizerji zanič.

ampak amortizerji so že bili na autu ob nakupu.
in do zime mi je normalno delalo...use ok

kaj pa če bi jutri povedal na servisu naj pregledajo kaj je?
jutri sem naročen za glavni servis...jermen napenjalci,..itd.
bojim se da nebojo samo končniki za zamenjat in da mi nabije kakšno ceno.
saj veste kakšni so teli mehaniki ki delajo samo na tem da zaslužijo :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 25, 2010 6:06 pm

xuserx je napisal/-a:
čare je napisal/-a:To se pravi ti ropota podvozje.Renoji majo problem da rado ropota podvozje torej preglej končnike volana in končnike na rokah in ležaje amortizerjev,lahko pa da ti po menjavi fedrov,če si menjal samo te le te skupaj zabija če so amortizerji zanič.

A ti to ropota ves čas?

Bratu se je na prejšnjem avtu, ko je imel spuščenega isto dogajalo, da kadarkoli je bil avto na dvigalu ali pa ko je menjal kolesa (pred zimo in spomladi), da mu je še en čas po tistem (tudi mesec ali dva) vsake tolk feder počil.

Če ni to potem se ti je morda kakšna plastika pod avtom odpela, ali pa kakšen nosilček, šrauf, itd. :pop:

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Napisal/-a xuserx Po jan 25, 2010 6:11 pm

peroRS je napisal/-a:
xuserx je napisal/-a:

A ti to ropota ves čas?

Bratu se je na prejšnjem avtu, ko je imel spuščenega isto dogajalo, da kadarkoli je bil avto na dvigalu ali pa ko je menjal kolesa (pred zimo in spomladi), da mu je še en čas po tistem (tudi mesec ali dva) vsake tolk feder počil.

Če ni to potem se ti je morda kakšna plastika pod avtom odpela, ali pa kakšen nosilček, šrauf, itd. :pop:

Nevem kako naj opišem :D ko se peljem po makadamu mi ropota kod da bi bila felna odšaraufana.nekateri mi pravijo da so šli končniki po gobe ker je auto utrjen in da se pri takih autih to rad dogaja..ko se peljem po asfaltu mi pa normalno pelje ko grem čez kakšno luknjo se sliši ropotanje.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 25, 2010 6:15 pm

xuserx je napisal/-a:
Nevem kako naj opišem :D ko se peljem po makadamu mi ropota kod da bi bila felna odšaraufana.nekateri mi pravijo da so šli končniki po gobe ker je auto utrjen in da se pri takih autih to rad dogaja..ko se peljem po asfaltu mi pa normalno pelje ko grem čez kakšno luknjo se sliši ropotanje.

To verjetno niso pol fedrr krivi.

Če praviš, da greš jutri na servis, jim naroči če lahko pregledajo podvozje, ter da te obvestijo v primeru, da je treba kaj zamenjat. (da ne bo nepotrebne vroče krvi v zvezi s stroški)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 25, 2010 6:19 pm

Prvi problem je to da avto pelješ na servis kateremu ne zaupaš,če praviš da se bojiš da te bojo nategnili,drugi problem pa je da ne veš v kakšnem stanju so amortizerji.Če praviš da se ti to dogaja sedaj ko je mraz lahko da je zmrznil kateri od amortizerjev,ker so najbrž še originalni in se v njih nabere kondenz in zmrzne dokler se ne odtaja potem pa nabija da je veselje.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po jan 25, 2010 6:25 pm

pozdrav,

sem imel podoben problem ko sem obesil valarje na cliota, je začelo ropotat ko sem se peljal po grdi cesti, makadamu ali čez kakšno luknjo. sem dal zamenjat ležaje in je bila stvar rešena. pa naj ti še pogledajo zglobe in končnike ;)

P.S. lahk pa da je problem čist drugje, lahk da je fedra him ali je zamrznala....
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Napisal/-a xuserx Po jan 25, 2010 6:36 pm

peroRS je napisal/-a:
xuserx je napisal/-a:

To verjetno niso pol fedrr krivi.

Če praviš, da greš jutri na servis, jim naroči če lahko pregledajo podvozje, ter da te obvestijo v primeru, da je treba kaj zamenjat. (da ne bo nepotrebne vroče krvi v zvezi s stroški)

ja jutri imam servis.bom rekel naj sporočijo kaj je za zamenjat.prej sem imel rahle težave z enim mehanikom.sicer je bolj na črno.peljal sem mu da mi zamenja zglob na prejšnjem avtu in menjal mi je ZRAČNI FILTER,TER ZAVORNE PLOŠČICE,to mi je rečunal 300€.nakoncu sem pač moral plačat ker sem potreboval avto..:
zato imam slabe izkušnje.nevem pa kakšni so na servisu :) :lol:

GiGi1985 je napisal/-a:pozdrav,

sem imel podoben problem ko sem obesil valarje na cliota, je začelo ropotat ko sem se peljal po grdi cesti, makadamu ali čez kakšno luknjo. sem dal zamenjat ležaje in je bila stvar rešena. pa naj ti še pogledajo zglobe in končnike ;)

P.S. lahk pa da je problem čist drugje, lahk da je fedra him ali je zamrznala....

tudi na cliotu so 205/45/17 tudi to sem že slišal da so mogoče ležaji.
govorim o tistem cliotu ki je RS look

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po jan 25, 2010 7:52 pm

kaj pa mogoče tista guma na koncu amortizerja pod pokrovom motorja (nevem kako se ji reče)? avto vzdigneš z dvigalko za menjavo koles in kolo pocingaš fejst, če ma luft (ne mislt da je to v centimetrih, je zelo majhen luft) je najbrž tista gumica. ker to je možen razlog da ti tolče ko greš čez luknje.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jan 25, 2010 7:54 pm

Ne rabiš sploh avta dvignit ampak primeš za šalco in avto poguncaš in če v dlani čutiš šklocanje je zanič guma amortizerja.

Uporabniški avatar
xuserx
Nov uporabnik

Napisal/-a xuserx Če jan 28, 2010 7:39 am

Sem ustimal auto.desni končnik je bil zanič.narejen je tudi glavni servis.use skupaj 410eur.
Kot da bi bil drugi avto.:D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov