Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Servis Opel Corsa

Napisal/-a Skubic Sr jan 27, 2010 7:34 am

Pozdravljani!
Potreboval bi manjšo pomoč... doma imamo avtomobil opel corsa 1.2 twinport, letnik 2005. Avto dela letno zelo malo kilometrov in tako ima trenutno prevoženih okrog 30.000km. Marca bo star 5 let in marca je tudi "servis". Kaj je pri taki uporabi potrebno zamenjati po toliko kilometrih? Olje in vsa filtra? Še kaj dodatnega? Ali se to splača zamenjati doma - ali ga ja morda potem potrebno peljati samo malo priklopit na računalnik?
Do sedaj smo menjali zgolj olje in filter, 2x od začetka je bil na pooblaščenem. Meni se zdi škoda denarja voziti avto na pooblaščeni servis.

Hvala za info

donidoni
Nov uporabnik

Kraj: mozirje

Napisal/-a donidoni Sr jan 27, 2010 8:35 am

Živjo

Sam imam isto corso z 6500 prevoženih, opravljenimi 3 servisi. Jaz ti priporočam original servis saj ima opel popuste za starejše avtomobile in te takšen servis ne bo prišel dražje kot 100 evrov, pa še cel avto ti pregledajo zadnje pakne šćistijo itd.
Odloči se pa sam če znaš vse sam narediti te bo doma prišlo ceneje.ž

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če jan 28, 2010 4:54 pm

Pozdravljeni

Kljub malo prevoženih kilometrov bo potrebno narediti veliki servis in vse ostalo dobro pregledati - žal so servisi vezani tudi časovno.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jan 28, 2010 5:59 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Kljub malo prevoženih kilometrov bo potrebno narediti veliki servis in vse ostalo dobro pregledati - žal so servisi vezani tudi časovno.

Lep pozdrav

Velik servis? Ta motor ima verigo....zamenjaj svečke, vse filtre ipd...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če jan 28, 2010 6:16 pm

speedfreak je napisal/-a:

Lep pozdrav

Ma kaki servis no teraj celo leto pa pol olje menjaj pa filter svečke pa pusti not vsaj še 30.000km :idea: Na Fordu so glih za 60.000km za Citroena pa okol 26.000km do 35.000km ;) Lahko ga pa ujčkate, po želji :D

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Če jan 28, 2010 6:25 pm

Ivan36 je napisal/-a:

Lep pozdrav

Ma kaki servis no teraj celo leto pa pol olje menjaj pa filter svečke pa pusti not vsaj še 30.000km :idea: Na Fordu so glih za 60.000km za Citroena pa okol 26.000km do 35.000km ;) Lahko ga pa ujčkate, po želji :D

Se popolnoma strinjam!
Pri 30.000km pa res ni potrebno nobenega dragega nepotrebnega velikega servisa nareti!
Časovno je vezano le na olje in tekočine!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Re: Servis Opel Corsa

Napisal/-a nevermind Če jan 28, 2010 6:34 pm

Skubic je napisal/-a:Pozdravljani!
Potreboval bi manjšo pomoč... doma imamo avtomobil opel corsa 1.2 twinport, letnik 2005. Avto dela letno zelo malo kilometrov in tako ima trenutno prevoženih okrog 30.000km. Marca bo star 5 let in marca je tudi "servis". Kaj je pri taki uporabi potrebno zamenjati po toliko kilometrih? Olje in vsa filtra? Še kaj dodatnega? Ali se to splača zamenjati doma - ali ga ja morda potem potrebno peljati samo malo priklopit na računalnik?
Do sedaj smo menjali zgolj olje in filter, 2x od začetka je bil na pooblaščenem. Meni se zdi škoda denarja voziti avto na pooblaščeni servis.

Hvala za info

Glede na to, da delate malo kilometrov in ima v petih letih samo 30000 kilometrov svetujem, da vsako leto naredite manjši servis neglede na število kilometrov (manjši servis: olje, filter olja, filter kabine, filter zraka).
Avto ima ketno tako, da velik servis odpade.
Svečke so bile že menjane? Če niso - zamenjajte tudi te. Preverite tudi vse ostaele tekočine in zavore.
Drugače se tudi meni zdi škoda vozit na pooblaščen servis. To lahko naredite sami doma - če ne, pa zapeljat do popoldanca.

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops Če jan 28, 2010 7:36 pm

Svečke imaš na 50000km.
Je pa dobro preverit zavorno in hladilno tekočino,kako ročno nastavit.Odvisno kaj boš delal,če boš vse preveru(tekočine,pakne,..) idi na serviš al pa družinskega mehanika.
Če boš olje in filtre menjal pa lahko sam narediš.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe jan 29, 2010 1:22 am

Lep pozdrav

Pozdravljeni

Ja narobe sem se izrazil, mislil sem - bolj podroben pregled vsega in po potrebi menjava .

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops Pe jan 29, 2010 12:23 pm

Pol pa je dobro it do strokovnega servisa,samo prav poštenega najdet ???
Vsi bi radi fajn pokasirali,za tvoj okoliš ne vem ker opel servis je najbolš,mogoče maš kakeg dobrega mehanika poznanega.Da ti vse preveri,ker boš vrjetno cenej skoz prišu če boš sam nabavo zadeve.

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer Pe jan 29, 2010 4:06 pm

Loops je napisal/-a:Svečke imaš na 50000km.
Je pa dobro preverit zavorno in hladilno tekočino,kako ročno nastavit.Odvisno kaj boš delal,če boš vse preveru(tekočine,pakne,..) idi na serviš al pa družinskega mehanika.
Če boš olje in filtre menjal pa lahko sam narediš.

Svečke bi naj tovarniško zdržale 45.000-50.000km ampak mi rajši menjamo na približno 30.000, ker je že te velika možnost da ti crkne!

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po feb 01, 2010 7:39 pm

Hvala za mnenja in pomoč. Do sedaj je bil avto 2x na pooblaščenem servisu, ko je bil še v garanciji. Svečke se mi zdi da še niso bile menjane. Zagotovo se bo zamenjalo olje in filter olja, po mojem mnenju pa še filter zraka in kabine (klime). Razne tekočine pa ves čas kontroliramo, edino kot ste omenili, morda bi bilo dobro malo nastaviti ročno zavoro.

Še eno vprašanje... ali lahko na servis prineseš svoj material? Imam občutek, da je "neoriginalen" a vseeno kvaliteten material mogoče dobiti precej ceneje kot tam.
Hvala!

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer To feb 02, 2010 1:39 pm

Skubic je napisal/-a:Hvala za mnenja in pomoč. Do sedaj je bil avto 2x na pooblaščenem servisu, ko je bil še v garanciji. Svečke se mi zdi da še niso bile menjane. Zagotovo se bo zamenjalo olje in filter olja, po mojem mnenju pa še filter zraka in kabine (klime). Razne tekočine pa ves čas kontroliramo, edino kot ste omenili, morda bi bilo dobro malo nastaviti ročno zavoro.

Še eno vprašanje... ali lahko na servis prineseš svoj material? Imam občutek, da je "neoriginalen" a vseeno kvaliteten material mogoče dobiti precej ceneje kot tam.
Hvala!

heh to pa čisto odvisno od mehanika!

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To feb 02, 2010 3:23 pm

Mislim na pooblaščeni servis, v primeru, da ga peljemo tja :)

Polo10
Nov uporabnik

Napisal/-a Polo10 To avg 20, 2013 4:38 pm

Da ne odpiram nove teme...

Doma imamo 5 let staro Fabio z 25000 prevoženimi kilometri. Avto sem peljal na pooblaščenca na menjavo olja. Že prej so mi po telefonu rekli, da bi morali menjati vse jermene (zobati in mikro jermen), vodno črpalko, svečke, zamenjati hladilno in zavorno tekočino... Seveda sem naročil naj menjajo le olje, ostalo bo (zaradi financ) pač še malo počakalo. Kakor gledam priporočila proizvajalca glede zobatega jermena za dotični motor, je stvar sledeča: pri 90000 km prva kontrola zobatega jermena in potem kontrola vsakih 30000 km. Mi nameravamo menjati zobati jermen z garnituro naslednje leto. Jaz mislim, da 6 let ne bi smelo biti problem.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To avg 20, 2013 5:10 pm

Polo10 je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme...

Doma imamo 5 let staro Fabio z 25000 prevoženimi kilometri. Avto sem peljal na pooblaščenca na menjavo olja. Že prej so mi po telefonu rekli, da bi morali menjati vse jermene (zobati in mikro jermen), vodno črpalko, svečke, zamenjati hladilno in zavorno tekočino... Seveda sem naročil naj menjajo le olje, ostalo bo (zaradi financ) pač še malo počakalo. Kakor gledam priporočila proizvajalca glede zobatega jermena za dotični motor, je stvar sledeča: pri 90000 km prva kontrola zobatega jermena in potem kontrola vsakih 30000 km. Mi nameravamo menjati zobati jermen z garnituro naslednje leto. Jaz mislim, da 6 let ne bi smelo biti problem.

Nvm zakaj bi menjal jermen pri tako malo kilometrov. Imamo Renaulta prav tako starega 5 let, pa prevoženih ima okoli 400000. Pa tudi pri Renaultu piše, da je velik servis na 5 let, pa nam je pooblaščeni serviser rekel da je brez veze to delat že sedaj, ker se dela malo kilometrov. Tako da je po mojem mnenju vedno najboljše peljati avto na pooblaščeni servis, ker tam najbolj poznajo avto.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To avg 20, 2013 5:26 pm

Gleda se leta IN kilometre in se menja takrat kar pride prej. Lahko ima avto 10 let in 20.000 km, pa bo ravno tako lahko odtrgalo jermen.

Nekaterim je za to pač vseeno in menjajo kadar se jim sprdne, če rata rata, drugače pa ...

Nejc90
Nov uporabnik

Napisal/-a Nejc90 To avg 20, 2013 7:14 pm

Svečk še ni potebno menjavat, zavorno tekočino če še ni bila je treba zamenjat, hladilno tekočino se zmeri, glede jermenov pa je tak, če se lepo vozi 1 leto ne more bit problem...

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov