Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Kljub malo prevoženih kilometrov bo potrebno narediti veliki servis in vse ostalo dobro pregledati - žal so servisi vezani tudi časovno.
Lep pozdrav
speedfreak je napisal/-a:Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Kljub malo prevoženih kilometrov bo potrebno narediti veliki servis in vse ostalo dobro pregledati - žal so servisi vezani tudi časovno.
Lep pozdrav
Velik servis? Ta motor ima verigo....zamenjaj svečke, vse filtre ipd...
Ivan36 je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Lep pozdrav
Ma kaki servis no teraj celo leto pa pol olje menjaj pa filter svečke pa pusti not vsaj še 30.000kmNa Fordu so glih za 60.000km za Citroena pa okol 26.000km do 35.000km
Lahko ga pa ujčkate, po želji
Skubic je napisal/-a:Pozdravljani!
Potreboval bi manjšo pomoč... doma imamo avtomobil opel corsa 1.2 twinport, letnik 2005. Avto dela letno zelo malo kilometrov in tako ima trenutno prevoženih okrog 30.000km. Marca bo star 5 let in marca je tudi "servis". Kaj je pri taki uporabi potrebno zamenjati po toliko kilometrih? Olje in vsa filtra? Še kaj dodatnega? Ali se to splača zamenjati doma - ali ga ja morda potem potrebno peljati samo malo priklopit na računalnik?
Do sedaj smo menjali zgolj olje in filter, 2x od začetka je bil na pooblaščenem. Meni se zdi škoda denarja voziti avto na pooblaščeni servis.
Hvala za info
speedfreak je napisal/-a:Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Lep pozdrav
Loops je napisal/-a:Svečke imaš na 50000km.
Je pa dobro preverit zavorno in hladilno tekočino,kako ročno nastavit.Odvisno kaj boš delal,če boš vse preveru(tekočine,pakne,..) idi na serviš al pa družinskega mehanika.
Če boš olje in filtre menjal pa lahko sam narediš.
Skubic je napisal/-a:Hvala za mnenja in pomoč. Do sedaj je bil avto 2x na pooblaščenem servisu, ko je bil še v garanciji. Svečke se mi zdi da še niso bile menjane. Zagotovo se bo zamenjalo olje in filter olja, po mojem mnenju pa še filter zraka in kabine (klime). Razne tekočine pa ves čas kontroliramo, edino kot ste omenili, morda bi bilo dobro malo nastaviti ročno zavoro.
Še eno vprašanje... ali lahko na servis prineseš svoj material? Imam občutek, da je "neoriginalen" a vseeno kvaliteten material mogoče dobiti precej ceneje kot tam.
Hvala!
Polo10 je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme...
Doma imamo 5 let staro Fabio z 25000 prevoženimi kilometri. Avto sem peljal na pooblaščenca na menjavo olja. Že prej so mi po telefonu rekli, da bi morali menjati vse jermene (zobati in mikro jermen), vodno črpalko, svečke, zamenjati hladilno in zavorno tekočino... Seveda sem naročil naj menjajo le olje, ostalo bo (zaradi financ) pač še malo počakalo. Kakor gledam priporočila proizvajalca glede zobatega jermena za dotični motor, je stvar sledeča: pri 90000 km prva kontrola zobatega jermena in potem kontrola vsakih 30000 km. Mi nameravamo menjati zobati jermen z garnituro naslednje leto. Jaz mislim, da 6 let ne bi smelo biti problem.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov