Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

clarus-kodiran ključ

Napisal/-a splash Sr jan 27, 2010 6:52 pm

čez noč se je zgodil in avto noče več vžgat. zgleda vse ok. centralno zaklepanje je podivjalo. daljinsko centralno sploh ne dela, če avto zakleneš s kljukico na vratih ponori. odklepa in zaklepa se par minut.

ker je ključ najbrž kodiran, avto sedaj noče vžgat. vergla, vendar nič iz tega. a kdo ve kaj o tem, ali pa če kdo priporoča majstra ko pozna te zadeve v nulo?

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Sr jan 27, 2010 7:00 pm

Ja pa imaš dodatno vgrajen alarmni sistem z daljinskim upravljanjem??

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jan 27, 2010 7:02 pm

ja je daljinsko, samo ni na ključu, ampak je posebej zaljinček, ampak na njem piše kia, tko da predvidevam, da je original. se mi pa zdi hecno, zakaj ni na ključu, če je original...

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer Sr jan 27, 2010 7:09 pm

Ja dobro pač še ni bilo to takrat v modi. Predvideva, da je avto v garaži na sobni temperaturi ne? Ker če je zunaj in je temperatura pod ničlo, je možen vzrok to(tudi nam na Kii se odklene, pa potem takoj zaklene(imamo dodatno vgrajeno)). Drugače pa boš res mogo kakega majstra dobit.

B.L.
Nov uporabnik

Napisal/-a B.L. Sr jan 27, 2010 7:19 pm

Pozdravljen

Na Clarusu imaš blokado motorja katera se "odklene" z daljinskim. Torej če odpreš samo s ključem avta ne boš vžgal.

Varjanta je tudi s kombinacijo kode in pedalke za plin (ročni vnos).

Probaj na vsak način odklenit z daljincem, če ne boš verjetno potreboval nov dalinec bil je cca. 100€ 3-4 leta nazaj

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jan 27, 2010 7:20 pm

avto je zunaj. ja vem da bo treba majstra...

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer Sr jan 27, 2010 7:26 pm

splash je napisal/-a:avto je zunaj. ja vem da bo treba majstra...

Ja nwm točno na kakšnem terenu si doma, probaj ga porinit v garažo aja pa baterijo na daljincu zamenjaj, tudi če ti kakšna lučka sveti!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr jan 27, 2010 7:35 pm

B.L. je napisal/-a:Pozdravljen

Na Clarusu imaš blokado motorja katera se "odklene" z daljinskim. Torej če odpreš samo s ključem avta ne boš vžgal.

Varjanta je tudi s kombinacijo kode in pedalke za plin (ročni vnos).

Probaj na vsak način odklenit z daljincem, če ne boš verjetno potreboval nov dalinec bil je cca. 100€ 3-4 leta nazaj

baterije so bile menjane v obeh daljincih...

avto je v lj.

kominacija kode in pedala za plin? a lahko razložiš?

B.L.
Nov uporabnik

Napisal/-a B.L. Če jan 28, 2010 9:26 am

Lahko probam :D

V navodilih oz. pri dokumentih avta imaš nekje štirimestno kodo. Ko daš kontakt ti začne utripati remena lučka (mislim da je check engine). Če imaš prvo kodo 2, moraš počakati da 2x utripne in pritisneš padalko za plin... in tako naprej.

To je kakor "ročna" odstranitev blokade motorja ravno v tem primeru če ti daljinec "crkne" in da motor lahko odkleneš.

Če boš našel kodo povprašaj točno na servisu, obstaja pa sigurno ta način. (jaz sem imel l.1997)

Drugače pa jaz sem moral zamenjati daljinca...

Srečno :D

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če jan 28, 2010 9:32 am

B.L. je napisal/-a:Lahko probam :D

V navodilih oz. pri dokumentih avta imaš nekje štirimestno kodo. Ko daš kontakt ti začne utripati remena lučka (mislim da je check engine). Če imaš prvo kodo 2, moraš počakati da 2x utripne in pritisneš padalko za plin... in tako naprej.

To je kakor "ročna" odstranitev blokade motorja ravno v tem primeru če ti daljinec "crkne" in da motor lahko odkleneš.

Če boš našel kodo povprašaj točno na servisu, obstaja pa sigurno ta način. (jaz sem imel l.1997)

Drugače pa jaz sem moral zamenjati daljinca...

Srečno :D

X2 tudi meni je podobno blokiralo na claruski l.98, uglavnem vse piše v navodilih, kako se odblokira zadevo.....
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov