Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gogy7
Nov uporabnik

Spušča mi gorivo

Napisal/-a gogy7 Pe jan 29, 2010 3:00 pm

Pozdravljeni!!

Imam VW passat 1.9TDI 115KM letnik 99. Ko prižgem avto mi čez neki časa, začnje kapljati gorivo izpod motorja. Kaplice se obešajo po začitni plastiki, ki je spodaj. Pregledam sem že vse cevke in filter, če bi slučajno kaj spuščalo vendar cevke in filter nista kriva. To okvaro sem najprej opazil tako, ko sem se ustavil na križišču mi je prismrdelo pa nafti v avto. Zdej pa me zanima kaj bi lahko bilo narobe. Ali je slučajno pumpa in če je slučajno pumpa, ali jo je treba zamejat ali se lahko nekako predihta??

Lepo bi prosil za informacije.

LP

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe jan 29, 2010 4:32 pm

kaka gumjasta cevka je pokjena. bo treba zelo natančen pregled :D
Lep pozdrav :)

gogy7
Nov uporabnik

Napisal/-a gogy7 Pe jan 29, 2010 4:42 pm

A potem ni kakšne nevarosti da bi bila bosch pumpa?

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe jan 29, 2010 4:47 pm

doker ne veš iz kod kaplja, ti noben ne bo mogu rečt, kaj je lahk narobe, dokler avto lavfa normalno
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Pe jan 29, 2010 4:49 pm

Možno je vse. Odpelji k mehaniku naj pregleda avto.( na dvigalu) .

gogy7
Nov uporabnik

Napisal/-a gogy7 Pe jan 29, 2010 4:58 pm

OK hvala. Ker avto mi pa čist vredu laufa ni nobenih problemov, ker najbolj me skrbi če bi bila kaka pumpa, ali se da pumpa kako predihtat, ali morma kupit drugo če je slučajno pumpa?

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jan 29, 2010 5:04 pm

gogy7 je napisal/-a:OK hvala. Ker avto mi pa čist vredu laufa ni nobenih problemov, ker najbolj me skrbi če bi bila kaka pumpa, ali se da pumpa kako predihtat, ali morma kupit drugo če je slučajno pumpa?

Problem bo nastal, če se bo vse skupaj vžgalo. Dejstvo je, da bo puščalo čedalje bolj. Avto pelji čim prej v delavnico.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe jan 29, 2010 5:38 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
Problem bo nastal, če se bo vse skupaj vžgalo. Dejstvo je, da bo puščalo čedalje bolj. Avto pelji čim prej v delavnico.

Manj akciske filme glej. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Pe jan 29, 2010 5:41 pm

lancia hf je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:

Manj akciske filme glej. ;)

sej ni napisu da bo problem ce eksplodira kot je v akciskih filmih
Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe jan 29, 2010 5:55 pm

Zaradi nafte se tudi vnel nebo, drugo pa je, če bi bencin tekel na izpušni kolektor, to se pa zna vse skupaj vneti. Če bo pa nafta tekla na kolektor, bo pa samo močno belo pokadilo, vendar vžgalo se ne bo.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jan 29, 2010 7:01 pm

lancia hf je napisal/-a:Zaradi nafte se tudi vnel nebo, drugo pa je, če bi bencin tekel na izpušni kolektor, to se pa zna vse skupaj vneti. Če bo pa nafta tekla na kolektor, bo pa samo močno belo pokadilo, vendar vžgalo se ne bo.

Ne bit tak hudo prepričan....

gogy7: glede na to da sam ne odkriješ napake se pač čim hitrej odpravi na servis/k mehaniku in odkrijta puščanje.Tudi možno je da pušča pumpa. Da se jo predihtat (obnovit) cena pa okvirno nekje okrog 500 evrov (komplet obnova)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe jan 29, 2010 7:14 pm

lisko: Vse to sem že probaval, od polivanja "bremz" olja po avtomobilu, do metanja cigareta v bencin, polivanje skoraj da žarečega kolektorja z nafto, pa ni čisto nič delovalo kar nekateri pišejo po raznih forumih. Drži pa, da če vžigalno svečko zdrobiš na koščke frcneš v avtomobilsko šipo, takrat jo res razbije neslišno, pa še to mi je ratalo v tretjem poskusu, 2X-ni neuspeh, se je pa kar precej slišalo. ;)

PS: Seveda imam to možnost "zganjati" v sližbi, ali pa pri kolegu, na avtomobilih ki so sli na odpad, ali za dele, da nebo gdo mislil da sem kaj po parkiriščih uničeval.

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Pe jan 29, 2010 8:39 pm

K mehaniku na dvigalo na pregled.Pušča nekje kjer se pretaka gorivo kaksni čevki ,lajtungi tud mozno okrog pumpe,filtru goriva slaba tesnilka, ali pa se kje obisči pomoč mehanika .Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe jan 29, 2010 9:39 pm

jaz pa odsvetujem že vožnjo do mehanika :?

sploh če greš skoz kak predor :roll:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov