peters je napisal/-a:Ne, na 130 km poti nas je zeblo, gretje pa na ful)
Smo nocoj, ko sem prišel domov, na hitro pogledali pod haubo in videli da so cevi klime, ki gredo v kabino, čisto pomrznjene. Ugotovili smo, da konstantno leti klima kompresor (zunaj pa minus 7). Jutri odklopim kable z njega in vidim ali nonstop dobiva pogoj ali pa je zaštekala njegova sklopka.
Termostat ni bil originalen, vendar zdaj ugotavljam, da je s temperaturo motorja vse OK.
Vžiganje: topel motor enostavno težje vžge. Začne se zaganjati in ključ je treba kar držati do konca, da vžge.
WMB je napisal/-a:Glede slabega vžiganja je bilo že veliko napisano...VW, Audei, Seat, Škoda...iste težave.
Klimo ugasni pozimi!!!!
Jaz jo prižgem 1Xna mesec, da se malo kompresor podmaže...drugače pa itak pod 5 stopinjami nebi smelo vklopiti kompresorja...
im nobody je napisal/-a:vežeš upor na senzor temp. vode in je to to
peters je napisal/-a:Zdaj smo definirali situacijo.
Klima kompresor dobiva pogoj vedno nad 1100 obrati in ne glede na to, da je vklopljen ECON in ne glede na to, da je zunaj minus 4. Pod prostim tekom ne deluje, zato sem bil zaveden, ko je mi avto laufal v prostem teku in je gretje začelo bolje delat, da je nekaj narobe s temperaturo motorja.
Zdaj je torej vprašanje, zakaj vedno nad 1100 obrati kompresor dobi pogoj??
Zdaj sem kabel odklopil, jutri pa grem na tester.im nobody je napisal/-a:vežeš upor na senzor temp. vode in je to to
Kateri problem pa bi rešil s tem?
peters je napisal/-a:Pozdravljeni
Avto je doma. Situacija z vročim vžigom je še nedefinirana, ga moram še malo preizkušat (kot vroč namreč ne vžge slabo stalno, vendar občasno). Senzor temperature je OK.
Peter
Po forumu brska: Google [Bot], vuli in 11 gostov