Nasveti in napotki ter povpraševanja...

andrejpan
Nov uporabnik

Megan 1.6 ugašuje zaradi smernika

Napisal/-a andrejpan Ne feb 07, 2010 10:33 pm

am ja, zgodil se mi je, da sem v križišču dal smernik in avto je ugasnil?? in nato se mi začne uglašat še bencinska pumpa, ter avto ne vže več, vergla še ampak zalaufa pa ne. Pa ga porinemo na stran, probam še enkrat in pumpa se ne oglasi in avto vžge, juhej speljem dalje, dam smernik in zgodba se ponovi.
Koliko sem prebiral forum, se mi dozdeva, da je nekaj v stiku in je dobila po p**ki se pumpa. Jutri grem pogledat varovalke, če niso samo te šle, pa zaradi tega avto ugašuje, vsekakor pa se splača to prej rešit kot pa pumpo?? ali je samo naključje, da je šla še pumpa??
Je pa morda mogoče, da bi šel računalnik??

lp Andy

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Re: Megan 1.6 ugašuje zaradi smernika

Napisal/-a miha_racer Ne feb 07, 2010 10:59 pm

andrejpan je napisal/-a:am ja, zgodil se mi je, da sem v križišču dal smernik in avto je ugasnil?? in nato se mi začne uglašat še bencinska pumpa, ter avto ne vže več, vergla še ampak zalaufa pa ne. Pa ga porinemo na stran, probam še enkrat in pumpa se ne oglasi in avto vžge, juhej speljem dalje, dam smernik in zgodba se ponovi.
Koliko sem prebiral forum, se mi dozdeva, da je nekaj v stiku in je dobila po p**ki se pumpa. Jutri grem pogledat varovalke, če niso samo te šle, pa zaradi tega avto ugašuje, vsekakor pa se splača to prej rešit kot pa pumpo?? ali je samo naključje, da je šla še pumpa??
Je pa morda mogoče, da bi šel računalnik??

lp Andy

Ja najprej malo preglej kontakte pri smerniku in pri ročki, nato varovalke(samo če bi ple, potem menda to ne bi več delalo :? ) Em ja potem pa se spravi na pumpo :D

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne feb 07, 2010 11:12 pm

na meganih naj bi bla "napaka" slaba masa pri lučeh al neki tazga. sploh pa ko vidim kar nekaj primerov, ko vžge smernik, mu utripa stop luč in podobno. predlagam da ga pelješ h kakemu avtoelektričarju pa da ti naredi tko kot je treba. lahko pa sam pregledaš, če se vsaj malo na ekektriko spoznaš, kje bi lahko bla napaka.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Ne feb 07, 2010 11:40 pm

masa je zadej pri konektorjih pri zadnji luči desni, tam poglej in stisni kontakte skupej za boljši kontakt če je morda to napaka, pri meni se je žmigouc ugasnu u primeru da sm prtisnu na žlajf.
lp

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne feb 07, 2010 11:41 pm

Mgajvr je napisal/-a:na meganih naj bi bla "napaka" slaba masa pri lučeh al neki tazga. sploh pa ko vidim kar nekaj primerov, ko vžge smernik, mu utripa stop luč in podobno. predlagam da ga pelješ h kakemu avtoelektričarju pa da ti naredi tko kot je treba. lahko pa sam pregledaš, če se vsaj malo na ekektriko spoznaš, kje bi lahko bla napaka.

To kr ti vidiš pri starih reno meganih in cliotih je slaba masa na zadnih lučeh....ta primer pa je čisto neki drugega.
Zadeva se je dala pri utripajočih lučeh zadaj porihtati brez težav...ponavadi že na konektroju...ponavadi je na armaturi posvetila še lučka za gretje zadnjega stekla in podobno....v glavnme light shov....kar je vezano na isto varovalko ali bližnjo...

andrejpan
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejpan To feb 09, 2010 4:08 pm

rabil bom avtovleko iz ljubljane do medvod, pa me zanima kaj priporočate??

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To feb 09, 2010 5:11 pm

Pokliči zavarovalnico če imaš asistenco. Če si član amzs pol pa pri njih, če ne pa poišči kakšnega iz medvod. Če ne luštrek iz medvod se mi zdi da ima vleko, nisem ziher.

tropsky
Nov uporabnik

Napisal/-a tropsky To feb 09, 2010 6:15 pm

Si bom še jaz malo spododil temo ker imam neko podobno težavo. Ko vklopim na Meganu ventilator na max avtu pobere obrate za 150-200 za približno pol minute po tem pa za laufa avto z 100 obrati manj kot na začetku.
Poleg tega pa stikalo ne dela tako kot bi moralo dela samo na max, razen včasih se spomne pa dela še na kakšni vmesni stopnji. Sem že vzel narazen in glej ga zlomka razstavljeno pa dela kot mora.

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer So feb 13, 2010 9:06 am

Ja celo zadevo od ventilatorja, stikala preglej, če je vsepovsod vse lepo priključeno in nima kje kratkega stika, ali se kje kaj prekine, ko spet vstaviš noter :D

andrejpan
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejpan Ne feb 14, 2010 6:33 pm

No, da povem zgodbo do konca, oksidirala je omarca z štromom, zamenjat je bilo treba par kablov, šulnčkov na kablih, plata za varovalke pa je ostala zaenkrat ista, črpalka za bencin pa je tudi vredu. :)

miha_racer
Novinec

Napisal/-a miha_racer Ne feb 14, 2010 10:35 pm

andrejpan je napisal/-a:No, da povem zgodbo do konca, oksidirala je omarca z štromom, zamenjat je bilo treba par kablov, šulnčkov na kablih, plata za varovalke pa je ostala zaenkrat ista, črpalka za bencin pa je tudi vredu. :)

No, samo da si rešil!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov