Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Golf IV težava

Napisal/-a alesek86 Po feb 08, 2010 12:20 pm

Pozdravljeni!

Imam en problem na golfu iv 2003 letnik. Preden grem karkol pogledat (varovalke, mikrostikalo), bi vas vprašal, kaj bi lahko bilo narobe.

Namreč tisti opzorilni alarm za prižgane luči, ko daš ključ iz kontakta in odpreš voznikova vrata, ne piska več. Kar naenkrat je nehal. Napako sem opazil tudi v centralnem zaklepanju: ko avto odkleneš, pa ne odpreš nobena vrata, se avto samodejno nazaj zaklene (to je pravilno). Sedaj pa avto odklenem, odprem voznikova vrata, in avto se vseeno samodejno zaklene.

Kaj bi lahko bilo narobe?

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po feb 08, 2010 12:26 pm

Da si sposodim temo. Težava drugega tipa. V zadnjih 14 dneh mi zjutraj oz. pri prvem vžigu avto ne da nič od sebe. Ne gorijo niti kontrolke, nič. Odvzamem kontakt, ponovni vžig, avto vžge, uro mi pa vrže na 0:00. Potem skozi normalno vžiga. Avto je pa 2002l, avatar.

Se komu kaj dozdeva :idea:
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Po feb 08, 2010 12:49 pm

možno je da te ključavnica zajebava

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po feb 08, 2010 12:54 pm

hribko je napisal/-a:možno je da te ključavnica zajebava

Bolj sumim vlago......
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Po feb 08, 2010 12:55 pm

seeman66 je napisal/-a:
hribko je napisal/-a:možno je da te ključavnica zajebava

Bolj sumim vlago......

potem pa razder pa z kontak spreju našpricaj pa bo-raztakneš konektor ki gre do ključavnice pa not našpricaš

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Golf IV težava

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 08, 2010 12:57 pm

alesek86 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam en problem na golfu iv 2003 letnik. Preden grem karkol pogledat (varovalke, mikrostikalo), bi vas vprašal, kaj bi lahko bilo narobe.

Namreč tisti opzorilni alarm za prižgane luči, ko daš ključ iz kontakta in odpreš voznikova vrata, ne piska več. Kar naenkrat je nehal. Napako sem opazil tudi v centralnem zaklepanju: ko avto odkleneš, pa ne odpreš nobena vrata, se avto samodejno nazaj zaklene (to je pravilno). Sedaj pa avto odklenem, odprem voznikova vrata, in avto se vseeno samodejno zaklene.

Lp

Verjetno ni dobrega stika kje v kljuki ali ključavnici in avto sploh ne zazna, da so voznikova vrata odprta. Podobno se je dogajalo na passatu tega letnika pri zadnji havbi, ker je zaradi zjahane dihtunge na kljuki v njo vdirala vlaga. Malo preglej oz. pošpricaj z WD-jem, če pa nič ne pogruntaš odpelji kam, kjer se spoznajo...

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Po feb 08, 2010 1:15 pm

Opazil sem tudi, da tista lučka, ki je na vratih, ne dela...

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Po feb 08, 2010 1:28 pm

alesek86 je napisal/-a:Opazil sem tudi, da tista lučka, ki je na vratih, ne dela...

Lp

potem te pa tist čep na vratih zajebava(ki daje signal da so vrata odprta)

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Re: Golf IV težava

Napisal/-a mITJA122 Po feb 08, 2010 2:02 pm

alesek86 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Lp

Standardn problem Golfov, Passatov.....Mikrostikalo v ključavnci je pokvarjeno, občasno še lahk daje stik..sam bo potrebna menjava..isti problem sem mel jz.

lp

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po feb 08, 2010 2:07 pm

hribko je napisal/-a:
alesek86 je napisal/-a:Opazil sem tudi, da tista lučka, ki je na vratih, ne dela...

Lp

Tistega "čepa" oz stikala vrat..nima nikjer na vratih.

V ključavnici ima vgrajeno stikalo..razdret morš komplet vrata, da prieš do ključavnice, ključavnico ven uzet..pa menjat..popravljat se neda..sei ču še nisn, da bi kdo to popravu.Cena nove ključavnice je pa nekaj čez 100eur na uradnem servisu...

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Napisal/-a hribko Po feb 08, 2010 2:21 pm

mITJA122 je napisal/-a:

V ključavnici ima vgrajeno stikalo..razdret morš komplet vrata, da prieš do ključavnice, ključavnico ven uzet..pa menjat..popravljat se neda..sei ču še nisn, da bi kdo to popravu.Cena nove ključavnice je pa nekaj čez 100eur na uradnem servisu...

no taj se pa pardoniram,nisem vedel da golf 4 nima tistega stikala-čepka

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po feb 08, 2010 2:25 pm

najprej menjaj diodo v vratih. če ne gorijo luči je velikokrat to problem. cena je okol 5€ če se ne motim, tako da dosti ceneje kot iz prve ključavnico menjat, ki pa lahko ne reši problema, če je dioda zanič.

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Po feb 08, 2010 2:27 pm

mITJA122 je napisal/-a:
hribko je napisal/-a:

Lp

Potem je verjetno boljše, če najdem to mikrostikalo na odpadu...ker 100€ niti pod razno ne dam za to...kako pa se ve, da je krivo mikrostikalo? Ker nekaterim, katerim ne dela mikrostikalo, ne dela tudi notranja lučka, kar pa men dela.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po feb 08, 2010 3:53 pm

alesek86 je napisal/-a:
mITJA122 je napisal/-a:
hribko je napisal/-a:

Lp

Potem je verjetno boljše, če najdem to mikrostikalo na odpadu...ker 100€ niti pod razno ne dam za to...kako pa se ve, da je krivo mikrostikalo? Ker nekaterim, katerim ne dela mikrostikalo, ne dela tudi notranja lučka, kar pa men dela.

Zdei če boš iskal na odpadu rabljeno...en čas bo delalo, sam vprašaj kk dolg
:?

Zdei to je pa odvisn, js ko sn mel problem s tem.
Mi je delalo sledeče...ko sn avto zaklenu(mi je prenehala utripati tista opozorilna lučka na vrhu tapete, ko utripa).
Če sn sedel v avtu in ga probu zaklenit z gumbom, ki se nahaja v vozilu, so se zaklenala samo sovoznikova vrata..gorela ni osvetljava, če sm odprl vrata..težave z alarmom...pa take stvari.

Menjat sm mogu komplet ključavnico.. ;)

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Po feb 08, 2010 4:43 pm

kot so že rekli. Šlo ti je mikrostikalo v ključavnici. Enako mikrostikalo je zelo težko dobavljivo (v Sloveniji ga nisem dobil, ne preko ICja, ne preko Farnela). Gre se pa za proizvajalca SAIA-Burgess model pa mislm da je V4NC(S) (ali je ta že nekoliko večji model). Če ga ne dobiš, se dobijo podobna, vendar so večja, tako da je treba rahlo predelat ključavnico (nič drastičnega, samo drugače je potrebno namestiti stikalo.
Stikalo gre zaradi vdora vlage v ključavnico (razžrti konektorji) oz. ti enostavno poje plastični sornik (zaradi nenehnega drsanja med plastičnim in "jeklenim" delom ključavnice).

Aja, pa preden se lotiš zdiranja poglej kakšne vijake imaš za zdret. Eni mislim da so "dvojni torx" (ne vem kako se jim točno reče, vendar pa imajo dosti več zobov kot navaden torx)

LP

Uporabniški avatar
GTI_Fan
Novinec

Napisal/-a GTI_Fan Po feb 08, 2010 5:50 pm

Jaz sem imel enak problem. Razstavil sem motorček in ugotovil oksidacijo na vezju. Prelotal sem mrzle spoje in sedaj zadeva deluje BP. Torej ni avtomatsko rečeno, da je problem v mikrostikalu...

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 Po feb 08, 2010 9:14 pm

Notranje luči delajo,prav tako una rdeca dioda na voznikovih!znotraj lahko zaklenem vsa vrata...
Kar pa ne dela: alarm za prižgane luči ob odprtju vrat, lučka na vratih (tista kresnička) in ne zazna,da so se odprla voznikova vrata,zato avto samodejno zaklene nazaj (po 20 sek). To je to...

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To feb 09, 2010 4:27 pm

alesek86 je napisal/-a:Notranje luči delajo,prav tako una rdeca dioda na voznikovih!znotraj lahko zaklenem vsa vrata...
Kar pa ne dela: alarm za prižgane luči ob odprtju vrat, lučka na vratih (tista kresnička) in ne zazna,da so se odprla voznikova vrata,zato avto samodejno zaklene nazaj (po 20 sek). To je to...

Lp

Fant počasi spravi v promet preden boš ugotovil kako je ta VW drag 8) Pa ni mišljeno kot zafrkancija je tudi Citro drag delo + servis, ni ponaredkov samo ga za drobiž kupiš ;) 8)

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Napisal/-a alesek86 To feb 09, 2010 9:57 pm

Ivan36 je napisal/-a:
alesek86 je napisal/-a:Notranje luči delajo,prav tako una rdeca dioda na voznikovih!znotraj lahko zaklenem vsa vrata...

Lp

Fant počasi spravi v promet preden boš ugotovil kako je ta VW drag 8) Pa ni mišljeno kot zafrkancija je tudi Citro drag delo + servis, ni ponaredkov samo ga za drobiž kupiš ;) 8)

Mislim, da ne bo šou v promet, že zarad tega, ker nam že dolgo služi in ni vrag, da ne bom te napake odpravu. Poznam dva mehanika, ki mi bosta pomagala. Tu sem hotu le vprašat, če že ima kdo kakšne take izkušnje. Ne pa da mi nekdo govori, naj se znebim avta. To lahko prihraniš za druge.

Lp
Lep pozdrav,

Aleš

warmaster
Novinec

ss

Napisal/-a warmaster To feb 09, 2010 10:23 pm

sam mam isti problem, že odkar sem nabavil avto, pa se ga še nisem lotil odpravit hehe. Mi je pa rekel mehanik ja, da je kriva klučavnica ja oziroma neko stikalo v njej 8)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov