bakterija je napisal/-a:Pozdrav. Na galaxyju (1.9TDI AFN) mi je crknila turbina. Najprej začela žvižgti, avto zgubil moč, vendar sem se peljal še domov cca 10km seveda pod nizkimi obrati pa gledal če bi se slučajno lučka za olje prižgala. Sedaj sem turbino odmontiral in ugotovil, da je en delček manjka. Odlomlo je del ene lopatice na tlačnem delu (cca 5x2mm), ima pa precej zračnosti, tako da so lopatice brusle ob ohišje. Tlačna cev je bila precej mastna od olja, vendar sem jo očistil, delčka pa nisem našel. Kje je sedaj ta del? Bojim se da v valju. Sesalnega kolektorja še sicer nisem snel, vendar dvomim da ga bom našel tam. Kaj mi svetujete? Snet glavo dol al kr drugo turbino gor pa probat? A je lahko delček šel skozi valj in turbino v izpuh? Mislim da je ta del aluminijast, če pa bo prišel v novo turbino bo tudi ta crknila ne? Turbino bom kupil rabljeno za cca 250€.
Hvala za mnenja.
L.P.
bakterija je napisal/-a: Kje je sedaj ta del? Bojim se da v valju. Sesalnega kolektorja še sicer nisem snel, vendar dvomim da ga bom našel tam. Kaj mi svetujete? Snet glavo dol al kr drugo turbino gor pa probat? A je lahko delček šel skozi valj in turbino v izpuh? Mislim da je ta del aluminijast, če pa bo prišel v novo turbino bo tudi ta crknila ne? Turbino bom kupil rabljeno za cca 250€.
Po forumu brska: Google [Bot], vuli in 11 gostov