Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tropsky
Nov uporabnik

Megan 1.6 ne morem odpret zadnjih vrat

Napisal/-a tropsky To feb 09, 2010 6:21 pm

Pred približno mesecem dni so se mi pokvarila zadnja vrata za sovoznikom. Ne morem jih odpret neglede kaj poizkušam. Vzel tapicirngo dol pogledal če se je slučajno kje zlomila kakšna plastika, vndar so vse cele, prav tako žice. Sem hotu vzet ključavnico vn, sam nekak ne gre ker moraš imet vrata odprta. Prosim pomagajte!

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: Megan 1.6 ne morem odpret zadnjih vrat

Napisal/-a WMB To feb 09, 2010 6:41 pm

tropsky je napisal/-a:Pred približno mesecem dni so se mi pokvarila zadnja vrata za sovoznikom. Ne morem jih odpret neglede kaj poizkušam. Vzel tapicirngo dol pogledal če se je slučajno kje zlomila kakšna plastika, vndar so vse cele, prav tako žice. Sem hotu vzet ključavnico vn, sam nekak ne gre ker moraš imet vrata odprta. Prosim pomagajte!

Gre, gre, ključavnico je treba odblokirat z notranje strani.
Zdej v kolikor nisi nikoli delal tega, verjamem, da ne boš sam mogel popraviti.
Pelji h kakemu mehankarju-popoldancu da ti zadevo porihta.
Menjava ključavnice je cca 50€ z delom....seveda rabljena ključavnica...brez motorčka za centralno zaklepanje,

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Re: Megan 1.6 ne morem odpret zadnjih vrat

Napisal/-a cuteboy1988 To feb 09, 2010 11:19 pm

tropsky je napisal/-a:Pred približno mesecem dni so se mi pokvarila zadnja vrata za sovoznikom. Ne morem jih odpret neglede kaj poizkušam. Vzel tapicirngo dol pogledal če se je slučajno kje zlomila kakšna plastika, vndar so vse cele, prav tako žice. Sem hotu vzet ključavnico vn, sam nekak ne gre ker moraš imet vrata odprta. Prosim pomagajte!

mi doma smo mel megana, pa je bla menjava ključavnice takrat 18.000 sit!Čez nekaj časa je isto blo na drugam vratam, torej spet 18.000sit!Rabljeno kupi raje, saj avto nima več neke vrednosti

tropsky
Nov uporabnik

Napisal/-a tropsky Sr feb 10, 2010 4:57 pm

Hudič je samo v tem ker ni placa, pa niti ne vidim mehanizma vredu, pa za roko tud ni ne vem kolk placa. Kolega mi je razlagal ko se mu je zgodili isto na istem avtu in istih vratih da je majster sam neki z izvijačem nardil pa bil za 5sec konec. Jaz pa po 2h brez uspeha.. :cry:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr feb 10, 2010 6:13 pm

Si pobral notranjo plastiko dol? Megane II?

tropsky
Nov uporabnik

Napisal/-a tropsky Sr feb 10, 2010 6:30 pm

megane let 97. Sm jo dobil dol ja. notri vse celo.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 10, 2010 6:56 pm

Isti problem imam jaz na Cordobi, ko mehanizem zamrzne. Vse dela kot je treba, samo vrat pa nemoreš odpreti, kot bi bile zaklenjene, čeprav kljuka normalno deluje. Ko se pa odtaja pa spet vse normalno deluje.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

tropsky
Nov uporabnik

Napisal/-a tropsky Sr feb 10, 2010 7:19 pm

sem skor 105% da ni zmrznalo ker je to blo že kakšne 3 mesece nazaj, plus tega sem mel avto v garaži pri +20. tak da dvomim.
Če ne bo druge mam že cepin parajt da odprem, al pa kake gasilce pokličem da odprejo, oni so majstri.
Mam pa še eno opcijo da dobim kakega profi vlomilca, mislim če v neke bmw750 pa audi-je kradejo bojo pa ja še ključavnico na meganu zrihtali :)

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Sr feb 10, 2010 8:16 pm

tropsky je napisal/-a:sem skor 105% da ni zmrznalo ker je to blo že kakšne 3 mesece nazaj, plus tega sem mel avto v garaži pri +20. tak da dvomim.
Če ne bo druge mam že cepin parajt da odprem, al pa kake gasilce pokličem da odprejo, oni so majstri.
Mam pa še eno opcijo da dobim kakega profi vlomilca, mislim če v neke bmw750 pa audi-je kradejo bojo pa ja še ključavnico na meganu zrihtali :)

Na meganu boš vsa vrata in blatnik stolkel, pa ne boš odprl zadnjih vrat.

Ne razumem, a je tko težko plačati tistih 50€ pa odpeljat k majstru da to porihta....mah sicer pa kar užgi po avtu, boš ceneje skoz prišel..... :roll:
Lepo začni pri pragu in kar lepo pajssaj ven pleh, potem proti blatniku in če še ne gre pol pa vrata ukrivljaj...no kaoncu še šipo izsuj, da boš laži pajsal...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 10, 2010 8:28 pm

tropsky je napisal/-a:sem skor 105% da ni zmrznalo ker je to blo že kakšne 3 mesece nazaj, plus tega sem mel avto v garaži pri +20. tak da dvomim.

Na to sem bolj mislil, da je lahko pri tebi kaj "prijelo" da nemoreš vrat odpreti, saj ti verjetno na podoben način deluje. Je pa tudi lahko, da imaš mehanizem pretegnjen kot ga imam jaz na Golfu (oboja zadnja vrata) Odprem jih lahko samo če precej vrata pahnem "notri" in istočasno odprem (dokaj težko opisati postopek) :lol: ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

tropsky
Nov uporabnik

Napisal/-a tropsky Če feb 11, 2010 12:14 pm

WMB hvala! po tvojem opisanem postopku je delo precej lažje! Vrata se končno odpirajo! Edino kar me moti je sneg ki mi leti na sedeže, kar pa tudi ni tako hudo saj kar hitro zleti ven čez tisto luknjo kjer so nekoč bila vrata.

Ne ni tako hudo dat 50€, če jih le imaš od kje vzet. Upal sem pač da je kakšen mojster na forumu ki bi mi povedal kako se popravi. Vsak € je dobrodošel.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Če feb 11, 2010 2:56 pm

tropsky je napisal/-a:WMB hvala! po tvojem opisanem postopku je delo precej lažje! Vrata se končno odpirajo! Edino kar me moti je sneg ki mi leti na sedeže, kar pa tudi ni tako hudo saj kar hitro zleti ven čez tisto luknjo kjer so nekoč bila vrata.

Ne ni tako hudo dat 50€, če jih le imaš od kje vzet. Upal sem pač da je kakšen mojster na forumu ki bi mi povedal kako se popravi. Vsak € je dobrodošel.

Če našišeš, da si probal in da ti ne gre, ne vem kaj pol pričakuješ od foruma...na daljavo ne gre...pa tudi mislim, da ti tu nebi nihče delal tega zastonj...ajd, kako pivo 2 in to bi blo to...

tropsky
Nov uporabnik

Napisal/-a tropsky Če feb 11, 2010 3:57 pm

razlika med 50€ in 2x pivo je kar velika, kaka 2 platoja piva, še več če grem v hofer po najcenejšega...
Čeprav se da na daljavo marsikaj. Nekje sem zasledil da je treba še zunanjo kluko dol vzet, pa se bo več vidlo, pa en haklc z velikim izvijačem obrnem in baje je to to.
Ti dam za 3(laško al pa union da ne bo glih hoferjev) če ti znaš in zrihtaš.

Drugače pa a ni ta forum namenjem temu da si pomagamo in svetujemo na daljavo?

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Če feb 11, 2010 4:29 pm

tropsky je napisal/-a:razlika med 50€ in 2x pivo je kar velika, kaka 2 platoja piva, še več če grem v hofer po najcenejšega...
Čeprav se da na daljavo marsikaj. Nekje sem zasledil da je treba še zunanjo kluko dol vzet, pa se bo več vidlo, pa en haklc z velikim izvijačem obrnem in baje je to to.
Ti dam za 3(laško al pa union da ne bo glih hoferjev) če ti znaš in zrihtaš.

Drugače pa a ni ta forum namenjem temu da si pomagamo in svetujemo na daljavo?

Sam sem imel isti problem na Cliotu2...v bistvu je skor isto.

Od znotraj sem pobral tapete dol, od zunaj kljuko....ostala je skor luknja :)
Od znotraj umakni tudi sedež, da lažje prideš zraven + plastiko v notranjosti zadnjega boka.
Hakelc ne dosežeš z roko, moraš vzeti dolgi izvijač in bezati, dokler ne zadaneš hakelca, ki drži...

tropsky
Nov uporabnik

Napisal/-a tropsky Če feb 11, 2010 6:26 pm

Evo vidiš da se da. Dobiš za pivo ko boš kaj po naših koncih hodil.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Če feb 11, 2010 6:46 pm

tropsky je napisal/-a:Evo vidiš da se da. Dobiš za pivo ko boš kaj po naših koncih hodil.

Ni potrebe, če bi pripeljal k meni popravljat, potem bi dal za pivo ali dva....tko pa ni potrebe....nekaj se da pomagat po forumu, veliko moraš pa znati tudi sam...ker sem že enkrat omenil, da od teorije ni nič....praksa je pa praksa in le ta kaj pomeni.

tropsky
Nov uporabnik

Napisal/-a tropsky Pe feb 12, 2010 11:20 am

Tudi to je res da je praksa potrebna. Še najbolj od vsega drugega, npr. moji punci lahk cel dan pišeš in rišeš kak zamenjat olje ji daš na koncu še kak pisni test, ampak v praktičnem delu pa ne vem kak bi blo.

Pa še nekaj. Do sedaj so mi že 3je znanci z istim avtom povedali da so meli isto težavo, tak da zgleda da je nekak serijsko tole.

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Pe feb 12, 2010 11:41 am

tropsky je napisal/-a:Tudi to je res da je praksa potrebna. Še najbolj od vsega drugega, npr. moji punci lahk cel dan pišeš in rišeš kak zamenjat olje ji daš na koncu še kak pisni test, ampak v praktičnem delu pa ne vem kak bi blo.

Pa še nekaj. Do sedaj so mi že 3je znanci z istim avtom povedali da so meli isto težavo, tak da zgleda da je nekak serijsko tole.

Ja to je nakakšna serijska napaka...Ko sem imel še Megana,sem moral menjati obe klučavnici v roku 6mesecev.Ampak pri meni je bil drugačen problem...vrata se sploh niso dala zapreti.
Ko sem jo zamenjal z novo,sem staro malo razmontiral in videl,da je znotraj sama plastika in ni čudno,da se čez čas vse zje.. :roll: .
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov