Nasveti in napotki ter povpraševanja...

need 4 speed
Novinec

Glasna turbina-bo crknila?

Napisal/-a need 4 speed Sr feb 10, 2010 3:33 pm

Pozdravljeni.
Imam problem s turbino na 1.9 dci.Peljal sem se po hribu navzgor in se umaknil nasproti vozečemu avtu.Ko se spelu mi je avtu ugasnil.Prižgal sem ga nazaj in ob pospeševanju zaslišal tak kovinski zvok, ki postaja z naraščanjem obratov vedno glasnejši(čez 1500 itak nisem upal it).Peljal sem se do doma (cca. 400m) in ugasnu avto.Iz izpuha se nič ne kadi (topel motor),ampak če bi bla turbina bi se mogl kadit plavo al pa črno?
Kaj naj sedaj?Če je turbina..se da to še dol vzet pa obnovit al je treba novo?Kolk so kej okvirne cene?

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Sr feb 10, 2010 4:31 pm

Ne bi bilo slabo, če bi povedal še znamko avtomobila in prevožene kilometre...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 10, 2010 4:37 pm

burka je napisal/-a:Ne bi bilo slabo, če bi povedal še znamko avtomobila in prevožene kilometre...

Nisan alli reno.....DCI.....

Po moje pa prehitro za zganjanje panike. Avto prvo k mehaniko in pogledat kaj in kako. Lahko se je samo kaj snelo ali pa kje kaj rible.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Sr feb 10, 2010 4:37 pm

Renault Megane 1.9 Dci 2004 120 tisoč kilometrov.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Sr feb 10, 2010 5:34 pm

need 4 speed je napisal/-a:Renault Megane 1.9 Dci 2004 120 tisoč kilometrov.

Če je 1 turbina gor...in se sliši kovinski zvok, potem je turbina šla po gobe....definitivno je treba turbino vzeti dol in jo prečekirati..po potrebi menjati, ker lahko ti naredi nenormalno veliko škode...zariba kpl motor, ker ponavadi u iber ture zabije ko potegne olje čez turbino....v glavnem menjaj dokler še ni prepozno....

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Sr feb 10, 2010 6:53 pm

Od prejle avta še nisem prižgal.Prav veliko se neupam okol vozit da nebo res kej zaribalo.
Se je varno par km peljat do mehanika pod nizkimi obrati in malo gasa?

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr feb 10, 2010 7:01 pm

na tvojem mestu bi uporabil kar asistenco, če jo seveda imaš :D
Slika

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Sr feb 10, 2010 7:18 pm

WMB je napisal/-a:
need 4 speed je napisal/-a:Renault Megane 1.9 Dci 2004 120 tisoč kilometrov.

Če je 1 turbina gor...in se sliši kovinski zvok, potem je turbina šla po gobe....definitivno je treba turbino vzeti dol in jo prečekirati..po potrebi menjati, ker lahko ti naredi nenormalno veliko škode...zariba kpl motor, ker ponavadi u iber ture zabije ko potegne olje čez turbino....v glavnem menjaj dokler še ni prepozno....

Točn tk..x2

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 10, 2010 7:56 pm

lisko je napisal/-a:
burka je napisal/-a:Ne bi bilo slabo, če bi povedal še znamko avtomobila in prevožene kilometre...

Nisan alli reno.....DCI.....

Po moje pa prehitro za zganjanje panike. Avto prvo k mehaniko in pogledat kaj in kako. Lahko se je samo kaj snelo ali pa kje kaj rible.

Tudi jaz se strinjam s tem, saj turbina bilokako "crkne" izgubi avtomobil moč, in ne oddaja nobenega zvoka.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Sr feb 10, 2010 8:07 pm

Ja sej zvok je takšen, kot bi nekje nekaj ribalo.Pač toliko se nažalost ne spoznam, da bi takoj ugotovu vzrok.Me pa pošteno živcira.
Nekako sklepam, da še ni crknila, ampak da je v zlo slabem stanju in da bo kmau fuč.
LISKO:K si omenu da lohk nekje riblje..kaj si mislu s tem?kšn ležaj al kako?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr feb 10, 2010 8:11 pm

ja pejdi se peljat da boš vidu kaj je,....
lahko da je kaj v izpuh pršl....

drgač mi je zadnič na leto starem audiju pršu kamen med diske, nič jasn kaj je narobe, pol je nehalo, pol pa je kolega omenu da je verjetno to ;)

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Sr feb 10, 2010 8:38 pm

Ziher je neki na motorju, ker sem ga prejle v leru vžgal in isto ruži, ko dodam gas..zvok pa prihaja iz predela kjer je turbina.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 10, 2010 8:53 pm

need 4 speed je napisal/-a:Ziher je neki na motorju, ker sem ga prejle v leru vžgal in isto ruži, ko dodam gas..zvok pa prihaja iz predela kjer je turbina.

Pol je skor nemogoče , da bi bla turbina. Saj turbina v prostem teku motorja še ne doseže obratov (če pa bi bla poškodovana pa je ne bi niti zavrtelo) tako, da mislim da zvok prihaja od drugod. Omenil si da ko si speljal ti je avto crknil.....verjetno je motor pač ruknilo in možno da riblje kje kak jermen ali plastika ali podobno. Jaz sem imel cvileč zvok in samo ko sem orenk zategnu....ker imam na turbino še garancijo se niti nisem ubadal dokler mi ni prekipelo....odtrgan pa je bil vijak na kolektorju....tesnilo pa je bila piščal....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a Mister Twister Sr feb 10, 2010 8:55 pm

lancia hf je napisal/-a:Tudi jaz se strinjam s tem, saj turbina bilokako "crkne" izgubi avtomobil moč, in ne oddaja nobenega zvoka.

Seveda je možno da oddaja zvok. Men je crknal ob čisto normalni vožnji na pol poti grosuplje - ljubljana in je začela "žvižgat", avto je pa zgubu skor 50% na moči. u takem stanju sm prepelu 10km (zelo počas) do avtotehne vis in se je še katalizator sfuku ker je delce od turbine notr potegnil zarad teh 10ih km.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr feb 10, 2010 9:26 pm

Mister Twister je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Tudi jaz se strinjam s tem, saj turbina bilokako "crkne" izgubi avtomobil moč, in ne oddaja nobenega zvoka.

Seveda je možno da oddaja zvok. Men je crknal ob čisto normalni vožnji na pol poti grosuplje - ljubljana in je začela "žvižgat", avto je pa zgubu skor 50% na moči. u takem stanju sm prepelu 10km (zelo počas) do avtotehne vis in se je še katalizator sfuku ker je delce od turbine notr potegnil zarad teh 10ih km.

Pa si ti dobro prebral kaj je need 4 speed opisal, ker pri tebi 100% ni bilo tega ;) Edino če je pozabil napisati da je avtomobil izgubil moč.

pilon
Nov uporabnik

Re: Glasna turbina-bo crknila?

Napisal/-a pilon Sr feb 10, 2010 9:38 pm

need 4 speed je napisal/-a:....ki postaja z naraščanjem obratov vedno glasnejši(čez 1500 itak nisem upal it)......

Mogoče nevmesno, da se vmešavam, ampak naj mi zaj nekdo razloži kak brez da avto tiščiš čez 2000 obratov ugotovit, če avto izgubiva na moči, ko pa vsi dobro vemo, da šele tu nekje turbina začne "duvat"???

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Sr feb 10, 2010 9:41 pm

Sej nisem nikjer napisu, da je zgubil moč.Nisem ga pa pohodu ornk, da bi to preveru, ker se mi zdi logično, da če ti nekaj tkole ruži in zajebava neboš šel avta tišat ampak ga čim bolj narahlo do doma prvlečeš.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Glasna turbina-bo crknila?

Napisal/-a lancia hf Sr feb 10, 2010 9:43 pm

pilon je napisal/-a:
need 4 speed je napisal/-a:....ki postaja z naraščanjem obratov vedno glasnejši(čez 1500 itak nisem upal it)......

Mogoče nevmesno, da se vmešavam, ampak naj mi zaj nekdo razloži kak brez da avto tiščiš čez 2000 obratov ugotovit, če avto izgubiva na moči, ko pa vsi dobro vemo, da šele tu nekje turbina začne "duvat"???

Če je turbina zanič se pozna tudi na manjših obratih, saj pri meni je bilo tako. Zakaj tako pa :?:

pilon
Nov uporabnik

Napisal/-a pilon Sr feb 10, 2010 9:43 pm

Need 4 speed:
Saj ni na tebe letelo.....samo tvoj citat sem dal, zato, da se vidi, da ga nisi "tiščal"!!!

trio adio
Novinec

Napisal/-a trio adio Sr feb 10, 2010 10:53 pm

jaz mislim da je turbina,ni pa nujno da spoloh kej pokadi,imel sem primer pri laguni 1.9dci,je turbina pri 1700obratih sam zaropotala kadilo ni pa nič.stakni sesalno cev dol s turbine in poglej koliko zračnosti ima os od lopatic in pa koliko so poškodovane lopatice. če ima ta os zračnost in so lopatice poškodovane je turbina fuč,če boš menjal turbino obvezno menjaj tudi olje in filter.aja...cena na renault servisu za obnovljeno je okoli 400eu+delo,nova je pa okoli 650-700eu+delo.LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov