burka je napisal/-a:Ne bi bilo slabo, če bi povedal še znamko avtomobila in prevožene kilometre...
need 4 speed je napisal/-a:Renault Megane 1.9 Dci 2004 120 tisoč kilometrov.
WMB je napisal/-a:need 4 speed je napisal/-a:Renault Megane 1.9 Dci 2004 120 tisoč kilometrov.
Če je 1 turbina gor...in se sliši kovinski zvok, potem je turbina šla po gobe....definitivno je treba turbino vzeti dol in jo prečekirati..po potrebi menjati, ker lahko ti naredi nenormalno veliko škode...zariba kpl motor, ker ponavadi u iber ture zabije ko potegne olje čez turbino....v glavnem menjaj dokler še ni prepozno....
lisko je napisal/-a:burka je napisal/-a:Ne bi bilo slabo, če bi povedal še znamko avtomobila in prevožene kilometre...
Nisan alli reno.....DCI.....
Po moje pa prehitro za zganjanje panike. Avto prvo k mehaniko in pogledat kaj in kako. Lahko se je samo kaj snelo ali pa kje kaj rible.
need 4 speed je napisal/-a:Ziher je neki na motorju, ker sem ga prejle v leru vžgal in isto ruži, ko dodam gas..zvok pa prihaja iz predela kjer je turbina.
lancia hf je napisal/-a:Tudi jaz se strinjam s tem, saj turbina bilokako "crkne" izgubi avtomobil moč, in ne oddaja nobenega zvoka.
Mister Twister je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Tudi jaz se strinjam s tem, saj turbina bilokako "crkne" izgubi avtomobil moč, in ne oddaja nobenega zvoka.
Seveda je možno da oddaja zvok. Men je crknal ob čisto normalni vožnji na pol poti grosuplje - ljubljana in je začela "žvižgat", avto je pa zgubu skor 50% na moči. u takem stanju sm prepelu 10km (zelo počas) do avtotehne vis in se je še katalizator sfuku ker je delce od turbine notr potegnil zarad teh 10ih km.
need 4 speed je napisal/-a:....ki postaja z naraščanjem obratov vedno glasnejši(čez 1500 itak nisem upal it)......
pilon je napisal/-a:need 4 speed je napisal/-a:....ki postaja z naraščanjem obratov vedno glasnejši(čez 1500 itak nisem upal it)......
Mogoče nevmesno, da se vmešavam, ampak naj mi zaj nekdo razloži kak brez da avto tiščiš čez 2000 obratov ugotovit, če avto izgubiva na moči, ko pa vsi dobro vemo, da šele tu nekje turbina začne "duvat"???
Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov