Nasveti in napotki ter povpraševanja...

MiksoM
Nov uporabnik

Kar naenkrat nedelujoči brisalci ... Prosim za nasvet!

Napisal/-a MiksoM Če feb 11, 2010 9:07 am

Včeraj zvečer so še normalno delovali, danes zjutraj pa več ne!

Avto sem imel parkiran na prostem, s 10-15 cm odejo SNEGA!!!

Še preden sem očistil avto snega, sem ga vžgal, da bi se malo segrel ipd.

Vendar, takoj ko sem dal kontakt, so začeli delovati brisalci - zadnji - se pravi, da sem očitno jih včeraj pozabil ugasnit!

Sklepam, da mi je pregorel motorček????
Ker prednji pa se niso premalkini niti za milimeter (ko je bila še snežna odeja) ... Ko sem očistil, in krenil na pot, takrat sem opazil, da so nefunkcionalni ...

A je šel motorček - al je razlog kje drugje????
A ga lahko sam popravim, al ga je boljše odpeljat kam na kakšen servis????

Sem pa iz Maribora

Uporabniški avatar
alfaromeo155
Novinec

Napisal/-a alfaromeo155 Če feb 11, 2010 9:24 am

preveri ce ti je popustil vijak ki zene vzvod na motorcku lahko se motorcek vrti vendar je vijak popustil

lp
love alfa

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če feb 11, 2010 9:38 am

Kot že napisano, poglej če ni samo matica odtegnjena.
Druga varianta je varovalka ali stikalo.
Če nič od tega, je verjetno res šel motorček.

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Če feb 11, 2010 9:59 am

alfaromeo155 je napisal/-a:preveri ce ti je popustil vijak ki zene vzvod na motorcku lahko se motorcek vrti vendar je vijak popustil

lp

dask je napisal/-a:Kot že napisano, poglej če ni samo matica odtegnjena.
Druga varianta je varovalka ali stikalo.
Če nič od tega, je verjetno res šel motorček.

V najslabšem primeru, če je šel motorček, kolko le-ta stane?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če feb 11, 2010 10:10 am

Če bi napisal za kak avto se gre nebi blo slabo :lol:
Lp by Mare

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Če feb 11, 2010 10:17 am

marko01 je napisal/-a:Če bi napisal za kak avto se gre nebi blo slabo :lol:

R Clio

Sem šel zdaj preverit - vijak ni popustil ...

Upam, da je le šla varovalka ... Ampak, zadnji brisalec pa deluje brezhibno!

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Če feb 11, 2010 10:26 am

Rele brisalcev skoraj 100%.
Sem imel lani isti problem, dal kontakt z vključenim stikalom brisalcev in polno snega na šipi, brisalci so se za eno četrtino premaknili in ustavili, napaka pa se je skrivala v skurjenem releju brisalcev. Rele se skriva pod sovoznikovim predalom, jih je en kup pa se ga vseno na da zgrešit. Na tvojem mestu bi poskusil z zamenjavo releja, pa da vidiš na čem si.

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Če feb 11, 2010 10:42 am

slavcdklavc je napisal/-a:Rele brisalcev skoraj 100%.
Sem imel lani isti problem, dal kontakt z vključenim stikalom brisalcev in polno snega na šipi, brisalci so se za eno četrtino premaknili in ustavili, napaka pa se je skrivala v skurjenem releju brisalcev. Rele se skriva pod sovoznikovim predalom, jih je en kup pa se ga vseno na da zgrešit. Na tvojem mestu bi poskusil z zamenjavo releja, pa da vidiš na čem si.

Ok, hvala za izčrpen odgovor :)

Smotano je to vreme, ko se ti kaj takega zgodi, obtičiš sredi mesta, pa ne moreš nikamor ... Se je pa blo zanimivo vozit na slepo ...

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Če feb 11, 2010 1:43 pm

Kam bi lahko odpeljal avto, da mi ga pregledajo, kaj bi blo narobe, pa da ne bi predrago računali? Lokacija: Maribor

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Če feb 11, 2010 1:51 pm

Jaz pa mislim da je varovalka.
Cekiraj prvo varovalke...
Slika

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Če feb 11, 2010 1:58 pm

slavcdklavc je napisal/-a:Rele brisalcev skoraj 100%.

Pri R Cliotu se prostor z varovalkami nahaja na levi - voznikovi strani.

md1
Nov uporabnik

Napisal/-a md1 Če feb 11, 2010 2:03 pm

Sem imel isti primer.Bila je slaba masa.Rešil sem z mostičkom iz motorčka na karoserijo.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če feb 11, 2010 4:58 pm

Poglej prvo varovalko....ne bi rekel da je takoj pregorel motorček. Men je lani (po moji krivdi kak pa :D) v mehanizem potegnilo cunjo in so brisalci obstali na sredini šipe....ker jih ne moreš v tem položaju nikakor izklopit ( motorček pa dobi tok preko stikala za nulto pozicijo) , sem se tako peljal 10km.....ko sem prišel do garaže in predenj sem uspel odklopit aku se je z motorčka že kar konkretno kadilo.....a dela še danes.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Če feb 11, 2010 5:51 pm

lisko je napisal/-a:Poglej prvo varovalko....ne bi rekel da je takoj pregorel motorček. Men je lani (po moji krivdi kak pa :D) v mehanizem potegnilo cunjo in so brisalci obstali na sredini šipe....ker jih ne moreš v tem položaju nikakor izklopit ( motorček pa dobi tok preko stikala za nulto pozicijo) , sem se tako peljal 10km.....ko sem prišel do garaže in predenj sem uspel odklopit aku se je z motorčka že kar konkretno kadilo.....a dela še danes.

Ni kriva varovalka. Jutri zjutraj peljem k mehaniku da pregleda, ker ne vem, kje naj pogledam, ...

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Napisal/-a marko21 Če feb 11, 2010 10:04 pm

MiksoM je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Poglej prvo varovalko....ne bi rekel da je takoj pregorel motorček. Men je lani (po moji krivdi kak pa :D) v mehanizem potegnilo cunjo in so brisalci obstali na sredini šipe....ker jih ne moreš v tem položaju nikakor izklopit ( motorček pa dobi tok preko stikala za nulto pozicijo) , sem se tako peljal 10km.....ko sem prišel do garaže in predenj sem uspel odklopit aku se je z motorčka že kar konkretno kadilo.....a dela še danes.

Ni kriva varovalka. Jutri zjutraj peljem k mehaniku da pregleda, ker ne vem, kje naj pogledam, ...

Ko se vrneš pa poročaj:). Mam ''podobno'' napako na zadnjih brisalcih, samo da meni skos briše, ga ne morem izklopit(sumim rele).

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Po feb 22, 2010 1:24 am

marko21 je napisal/-a:
MiksoM je napisal/-a:

Ko se vrneš pa poročaj:). Mam ''podobno'' napako na zadnjih brisalcih, samo da meni skos briše, ga ne morem izklopit(sumim rele).

Zadeva je bila sledeča:
takoj naslednje jutro sem šel na Pobrežje (MB),
k Pintariču (Pintarič Igor AVTO KOMPLET s.p. - avtoodpad, vulkanizerstvo, ...)

Vprašal sem ga za nasvet, kaj bi naj blo narobe, povedal sem mu, da sumim rele, pa me je takoj prekinil, češ da mi je šel motorček!

Sprva me ni htel vzet, ker jemlje po naročilu, no na koncu pa me je le sprejel, da je pogledal, kaj bi blo narobe, ...

Vse kar lahko rečem je le to, da me je lepo nategnil!
Menjal bi mi naj motorček, za kar sem odštel vsega skup 80 eur (delo + rabljen motorček) !!!

Pozneje smo pogledali, kak zdaj zgleda ta menjan motorček (čez nekaj dni), in to kar smo vidli, nas je šokiralo - motorček sploh ni bil menjan - vzrok je bil nekje drugje!

Ampak zdaj, kaj naj, ... !? ... Čist možno da je le zategnil kakšno matico idp. pa mi mastno zaračunal!!!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po feb 22, 2010 9:47 am

Če nimaš računa na delo in material, se lahko pod nosom obrišeš. Pa tudi če bi ga imel, je vprašanje če se ti za 80 € splača po sodniji vlačit.
Naslednjič pa nas poslušaj ali pa pelji k kakšnemu bolj priznanemu mehaniku ali avtoelektričarju. ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Po feb 22, 2010 10:04 am

Kako veš da ni noter drug rabljen motorček in te mogoče le ni nategnil ?
Lp by Mare

MiksoM
Nov uporabnik

Napisal/-a MiksoM Po feb 22, 2010 3:57 pm

Na sliki je viden originalen motorček, ki pa bo dejansko šel čez nekaj časa, saj kot je vidno na sliki spodaj, je delno stopljena masa spodaj...

Slika

Slika

Na spodnji sliki, ko se vidijo matice, bi morala biti podlaga popraskana, tak kot se je popraskala desni strani - ko smo testno poskusli odviti eno matico in smo takoj popraskali, tako da če bi on kaj menjeval, bi pustil popraskano za sabo, se pa zdi nedotaknjeno!

Slika

Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov