[Iztok] je napisal/-a:A je to normalno, da se ves čas v prostem teku (bel dim) kadi iz avspuha, ne glede na to če je motor ogret ali neogret? Avto je nov 8000km, turbo bencinar.
Ko je motor mrzel se kadi bolj kot če je ogret, ko je ogret se kadi nekje 20cm stran od izpušnega lonca, potem izgine.
A je to mogoče zaradi nizkih temperatur (pod 0)?
[Iztok] je napisal/-a:Samo je pa zadeva takšna. Danes sem naredil 200km pot, se ustavil in šel dat stvari iz prtljažnika in se je še vedno kadilo... Po 200km vožnje pare verjetno ne bi smelo bit več?
pskoda je napisal/-a:Malo poglej, če ti zmankuje hladilne tekočine, ker to ni normalno. Kater avto pa je če ni skrivnost
MatejW je napisal/-a:[Iztok] je napisal/-a:Samo je pa zadeva takšna. Danes sem naredil 200km pot, se ustavil in šel dat stvari iz prtljažnika in se je še vedno kadilo... Po 200km vožnje pare verjetno ne bi smelo bit več?
lahko naredis 2000km pa bo se se vedno kadilo,... vuni je minus,...
tristan01 je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Malo poglej, če ti zmankuje hladilne tekočine, ker to ni normalno. Kater avto pa je če ni skrivnost
Skoraj sigurno je para, ki nastaja zaradi toplega izpuha. Ko se tople zrak iz izpuha pomeša s hladnim iz okolice nastane malce megle. Nič hudega. Ko se bo ozračje ogrelo bo to izginilo. Do podobnega efekta pride tudi če močno izdihneš zrak sredi zime. Pred nosom ti nastane malce meglice.
LP Tristan01
čare je napisal/-a:Ma ni mu nič!To je para in gotovo.Avto je nov,bencinar in logično da se kadi para.Če hladilne tekočine ne zmanjkuje mi ni ničravno tako ni ta dim od tistega 0,5 litra olja,ker 0,8 dcl olja na 1000 km ne more povzročat dima
nightmare je napisal/-a:čare je napisal/-a:Para jebenti,para!!
Točno.Kondenz v avspuhu izpareva.
Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov