Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Redni servis land rover freelander 2

Napisal/-a BeMyWagen Sr feb 17, 2010 8:25 pm

Danes smo peljali avto na redni servis, menjali so olje (castrol slx 5w-30) in oljni filter računali pa 250€. Zdi se mi malo drago zanima pa me vaše mnenje, če je takšna cena sprejemljiva za obseg servisa. Gre pa se za avtohišo selmar iz Celja.

Lp

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr feb 17, 2010 8:32 pm

Ja je kr precej drago...fušar bi naredil dosti ceneje ampak kar je je.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 17, 2010 8:46 pm

Ma glej,če ni avto v garanciji si najdi enga popoldanca ki mu je za zaupat in te ne bo vozil scat.Lopovi so lopovi,sem zdaj te dni slišal eno o nesposobnih za Jaguarja na Summitu.Saj ne moreš verjet da kar je več kot olje,filtri,bremze,brisalci ne znajo.Pa kdo jim je dal pooblaščen servis,?Kje so usposablanja?

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Sr feb 17, 2010 8:58 pm

čare je napisal/-a:Ma glej,če ni avto v garanciji si najdi enga popoldanca ki mu je za zaupat in te ne bo vozil scat.Lopovi so lopovi,sem zdaj te dni slišal eno o nesposobnih za Jaguarja na Summitu.Saj ne moreš verjet da kar je več kot olje,filtri,bremze,brisalci ne znajo.Pa kdo jim je dal pooblaščen servis,?Kje so usposablanja?

Ja avto je še v garanciji, ne sej drugače se mi v selmarju v Celju zdijo zelo sposobni in prijazni fantje, pa tudi s prejšnim avtomobilu, ki smo ga kupili pri njih nismo imeli težav in so na servisih poštimali vse da je delalo kot urca.
Samo za tale servis se mi je zdelo malo veliko 250€ menjava olja in filtra, saj ni problem zaradi denarja ali kaj podobnega, ampak se mi pa zdi da so si za delo res preveč vzeli.

Lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če feb 18, 2010 12:40 am

Od česa pa misliš da bodo živeli v recesiji? Prodaja novih vozil je močno upadla. Izpad dohodka pa je treba nekje nadomestiti. Najlažje s servisi - dokler je vozilo v garanciji si prisiljen servisirati pri pooblaščencu in si lahko privoščijo tudi takšne cene storitev. Sicer pa Selmar nikdar ni bil poceni servis.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če feb 18, 2010 7:43 am

Roverji so res čudni. Torej gre noter 20l olja, cena je namreč 10€/liter, razlika je verjetno v filtru. 5 litrov tekočine za šipe je v LeClercu 4,90€. Edino če so ti še akumulator nov dal in vinjeto napopal. Bi jim že dal tako kalkulacijo.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če feb 18, 2010 8:39 am

Kako je specificiran račun? Koliko l olja je potrebno doliti? Kakšna je cena filtra? Potem se lahko primerja cena s konkurenco. Načeloma so dokaj podobne cene uradnih servisov pri podobnih konkurenčnih modelih SUV (200 - 300€).

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če feb 18, 2010 8:50 am

Mislim, da cena ni pretirana. Drugače pa kupiti cenejši avto. Žal je danes tako.

Npr.:
Nissan X-trail, 2.0 Dci, s filtrom trdih delcev: olje + filter olja + delo = okrog 280 EUR na uradnem servisu.
Olje za motorje, ki imajo filter trdih delcev je za okoli 40% dražje, kot za "navaden" motor.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če feb 18, 2010 9:09 am

In pol sem sam bil slabe volje, ko sem dal za menjavo olja in filtra 80€ pri prvih 15K km - po servisni je bil prvi interval na 30K.
Sam bi za ta denar 2x kupil material in menjal pri mehaniku.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če feb 18, 2010 9:23 am

ZA ELF Solaris DPF, ki je predpisan za 2.0 diesel je cena 11,90€ (x5 je 60€) plus filter za max 10€, skupaj ajde 80€, zaračunali so še 4 ure @50€ dela. Če pa je šlo za priklop na računalnik in še kaj, potem to tudi povejte. Samo olje in ostali material nima NOBENE povezave z vrednostjo avta. Filter za nafto je pa 60€, ga ne omenjate.
Priponke
Solaris_DPF.pdf
(111.42 KiB) Prenešeno 116 krat

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če feb 18, 2010 2:41 pm

joztom;
olje, ki ga omenjaš je na pooblaščenih servisih dražje.
Npr.:
ELF Evolution okoli 16,50 EUR/liter, ELF Solaris dobrih 26,00 EUR/liter.
Pooblaščeni servisi pač ne kupujejo olja na web-u.

"...material nima NOBENE povezave z vrednostjo avta...."
Se strinjam. Ampak to sem pa napisal zaradi tega, ker ljudje (mislim na splošno)
kupijo avto višjega cenovnega razreda, potem pa jamrajo kako drago je
vzdrževanje. To se meni osebno zdi zelo butasto. Ni problem avto
kupit, problem je avto vzdrževat.Ko pa nekaj crkne, pa takoj "udariti" po
znamki vozila ali serviserju.To je to.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če feb 18, 2010 6:45 pm

Nasty je napisal/-a:joztom;
Npr.:

Se strinjam. Ampak to sem pa napisal zaradi tega, ker ljudje (mislim na splošno)

Nasty, kar si napisal je sicer res. Vendar matematika servisov deluje malce drugače. Servis kupuje olje precej ceneje kot ti, pa čeprav preko spletne prodajalne. Res spletna prodaja zmanjša stroške, vseeno pa popusti na nekaj ton maziv (toliko je letna poraba povprečne avtomehanične delavnice) znaša nekajkrat več kot speltni popust za tvojih 5l olja. Če ti dobiš za svojih 5 litrov v povprečju 10% popusta (primerjano z redno ceno) jih dobi servis med 40% in 45% (morda celo več). Ob tem seveda ne pozabi, da delavnica kupuje olje v 200l sodih ali celo 1.000l kontejnerjih, kjer so tudi cene za liter še nižje kot za olja v plastenkah. Kako iz tega naredijo tako visoke cene pa je tudi zame pravi misterij.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če feb 18, 2010 9:49 pm

tristan01;
delam na servisu. Vse kar si napisal, mi je bolj jasno, kot tebi. :tomidelej:
Aja, to ni mišljeno, kot žaljenje. Zgolj komentar.

"....Kako iz tega naredijo tako visoke cene pa je tudi zame pravi misterij..."
Meni je jasno. :D

PS
Ko ravno omenjaš mene in cene. Spletne trgovine so za dele, ki jih potrebujem
veliko predrage. Dobim veliko bolj ugodne cene pri za rezervne dele specializiranih
trgovinah, firmah. Po letih dela v avto branži pač spoznaš toliko in toliko ljudi.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Če feb 18, 2010 11:01 pm

Nasty je napisal/-a:joztom;
Npr.:

Pa kdo jamra kako drago je vzdrževanje? Sem samo rekel da se mi zdi veliko, za obseg servisa in dela, drugače pa se zavedam za stroške avtomobila višjega razreda. Samo to storitev sem preplačal, pa mi naj reče kdor hoče kar hoče.

Lp

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Če feb 18, 2010 11:06 pm

joztom je napisal/-a:ZA ELF Solaris DPF, ki je predpisan za 2.0 diesel je cena 11,90€ (x5 je 60€) plus filter za max 10€, skupaj ajde 80€, zaračunali so še 4 ure @50€ dela. Če pa je šlo za priklop na računalnik in še kaj, potem to tudi povejte. Samo olje in ostali material nima NOBENE povezave z vrednostjo avta. Filter za nafto je pa 60€, ga ne omenjate.

Na avtu se je menjalo samo olje in oljni filter. Nobenega priklopa na računalnik ni bilo in nobene menjave naftnega filtra.

Lp

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe feb 19, 2010 4:46 pm

BeMyWagen;
"govoril" sem na splošno. Kar sem tudi napisal.

Nisi preplačal. Imajo pač take cene.
V današnjih časih je pojem "preplačal" zelo relativen.

knuspi
Nov uporabnik

Napisal/-a knuspi Pe feb 19, 2010 6:43 pm

Za kakšnega ferarija ali porscheja bi bil takšen servis krepko čez 500evrov če ne že blizu 1000. Navadi se, luksuz je treba plačat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov