Nasveti in napotki ter povpraševanja...

elton2
Nov uporabnik

Kraj: koroška

Blokira spredne desno in zadnje levo kolo

Napisal/-a elton2 Pe feb 19, 2010 8:51 am

Na renault safranu se mi je že trikrat zgodilo da mi je med vožnjo zablokiralo sprednje desno in zadnje levo kolo, po prvem blokiranju mi je mehanik zamenjal glavni cilindar,očitno pa ni bila to kriva-ko zablokira je pedal zelo trd
Kralj Matjaž se je vozil v safranu

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe feb 19, 2010 8:59 am

Zavorni sistem je dvokrožen, zato ti blokira ti dve kolesi po diagonali. Bi rekel, da se tale mehanik ni kaj dosti potrudil z zamenjavo. Lahko pa da je kje v napeljavi tega zavornega kroga smet oziroma zamašitev, pa se zavorne obloge ne morejo vračati v sproščen položaj.
Druga možno pa je, da slučajno blokirata te dve kolesi in imaš pač zarustane zavorne batke pri kolesih.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe feb 19, 2010 3:14 pm

Počakajmo kaj bo povedal Fan. Ti pa vsekakor svetujem zamenjavo serviserja, saj tak način spominja na delo pooblaščenih serviserjev ki menjujejo dele dokler ne odpravijo napake, stroške pa nosi stranka.

Kar je napisal moj predhodnik je sigurno. Zavorni sistem je dvokrožni in kolesa po diagonali so povezana med sabo. Očitno eden izmed krogov ne deluje kot je treba. Glede na to da je Safrane že malce starejši avtomobil je verjetno res v igri kakšna nečistoča v sistemu. Vsekakor pa bo potrebno dobro pregledati in očistiti celoten zavorni sistem.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe feb 19, 2010 5:03 pm

Energetik81 je napisal/-a:Zavorni sistem je dvokrožen, zato ti blokira ti dve kolesi po diagonali. Bi rekel, da se tale mehanik ni kaj dosti potrudil z zamenjavo. Lahko pa da je kje v napeljavi tega zavornega kroga smet oziroma zamašitev, pa se zavorne obloge ne morejo vračati v sproščen položaj.
Druga možno pa je, da slučajno blokirata te dve kolesi in imaš pač zarustane zavorne batke pri kolesih.

Pozdravljeni

x2

Teško povedati kaj uporabnega tako na pamet, potrebno je preveriti kompleten zavorni sistem.
Ali se je pred okvaro kaj delalo okoli stopalk, stop stikala, spodnji del armature.......................
V vsakem primeru pa ni bil krivec okvare glavni zavorni cilinder.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

elton2
Nov uporabnik

Kraj: koroška

Napisal/-a elton2 Pe feb 19, 2010 6:56 pm

Za težave bi naj bile krive priključne cevke (gumijaste),tako da sem naročil vse štiri nove in pa valj sklopke pri pedalu ki uorablja isto olje kot premza (valj pušča )
cena cca 120 euro v avstriji, po mejavi bi bilo verjetno najbolje cevi spihati in menjati olje da ali ne.Drugače pa na avato ni bilo delano drugega kot da je bil menjan glavni cilinder in en senzor na ABS u.Enkrat so mi premze zablokirale zjutraj ko je bilo -18 stopinj takrat sem po navodilo mehanika avto dvignil snel levo zadje kolo in ajnlifterjem popustil pritisk v sistemu. Nekaj časaje bilo v redu nato pa mi ta dva kolesa zablokirala med vožnjo postopoma tako da sem domobvv pripeljal v prvi prestavi od koles pa se je kadilo.
Kralj Matjaž se je vozil v safranu

tkrenkar
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Re: Blokira spredne desno in zadnje levo kolo

Napisal/-a tkrenkar Pe feb 19, 2010 7:27 pm

zamenjaj regulator,spredaj pri glavnem zavornem celindru.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov