Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Uničen navoj za svečko

Napisal/-a xsara Pe feb 26, 2010 6:45 pm

Pozdravljeni, torej kot je že iz naslova razvidno imam uničen navoj za svečko, uglavnem sem delal redni servis in pri tem menjal tudi svečke, ko sem montiral nazaj svečke je ena od njih šla zelo na težko, sicer se jo je dalo priviti do konca, sam pomoje je navoj počas opravil svoje delo, sicer je ta ista svečka tudi pri odvijanju šla bolj na težko. Zdaj verjetno naslednjič, ko bo menjal svečke bo ta navoj dokončno odpovedal in bo treba to popravit, najraje bi to naredil kar čimpreje, da bo bo potem mir.
Zdaj me pa zanima, kje v Ljubljani ali bližnji okolici je kakšen mehankar, ki bi to naredu kar na avtu brez snemanja glave, sicer pomoje, da ima večina mehanikov ta orodja, sam najraje to delajo pri sneti glavi, ker je drugače lahko problem z opilki, ki padejo v zgorevalno komoro in lahko potem pride do kakšnih težav.
Prosim dejte mi kakšne konkretne podatke od majstrov, ki bi mi to naredil po seveda ugodni ceni, lahko tudi na pm, da ne bomo tuki kakšne reklame delal.

Lep pozdrav in hvala lepa..........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe feb 26, 2010 7:10 pm

Brez da bi snel glavo lahko narediš sam in tudi sam nosiš posledice...Lahko pa da je na navoju samo garež in ne bo nobene škode.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe feb 26, 2010 7:26 pm

ja,ja sam lahko vrežem navoj, sam opilki bojo not letel, a ne obstaja neko orodje, ki z zrakom izpiha opilke, sicer lahko tudi jaz z pištolo spiham vn opilke, sam hec je v tem, ker zdaj je avto vozen, pol pa če odvijem svečko pa je vprašanje kako bo, v tem momentu lahk še pridem od kšnga majstra, kokr pa pol, ko bo konc veselja...........sicer pa pomoje ni svinarija na navoju, ampak precej "sposobni" prejšnji lastniki.............ker menjal sem že veliko svečk in prvič, da mi je je tako močno zagrabilo oziroma, da je šla tako na težko notr..........

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Pe feb 26, 2010 8:14 pm

Pozdravljen Se da resit kako pa kadar ostane grelna svecka notri potrebno use porihtat. Zapelji nekam na servis kjer imajo izusnje s tem in ti bodo uredili. Lp
Zadnjič spremenil Hribo, dne Pe feb 26, 2010 8:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Pe feb 26, 2010 8:18 pm

en kolega je kupu enga cliota rs za male pare pa je bla taka napaka pa je moru mus glavo dol. :? bojim se da nebo nic brez tega.res nevem kako bi ti spihal odrezke vn :? malo cudno sam use je mozno :?:

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe feb 26, 2010 8:26 pm

opelas3 je napisal/-a:en kolega je kupu enga cliota rs za male pare pa je bla taka napaka pa je moru mus glavo dol. :? bojim se da nebo nic brez tega.res nevem kako bi ti spihal odrezke vn :? malo cudno sam use je mozno :?:

ja vem čudno se sliši, dokler si nism ogledal tega videa..........

http://www.youtube.com/watch?v=qDL3i6mT8V4

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Pe feb 26, 2010 8:57 pm

:D :D wauuu to je kull :D js bi tut to orodje :D pride prav se za ki druzga :D

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe feb 26, 2010 9:19 pm

helicoil, super zadeva ja, smo že mel dobre izkušnje s tem, pa že veliko mehanikov v Slo. ima to.

http://www.google.com/search?source=ig&hl=sl&rlz=1G1GGLQ_ENXX255&=&q=helicoil&btnG=Iskanje+Google&meta=lr%3D&aq=f&oq=
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
opelas3
Nov uporabnik

Napisal/-a opelas3 Pe feb 26, 2010 9:23 pm

kok pa kai stane taka rec :D pa kje se dobi ? ful je zanimivo!

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe feb 26, 2010 9:27 pm

alanq4 je napisal/-a:helicoil, super zadeva ja, smo že mel dobre izkušnje s tem, pa že veliko mehanikov v Slo. ima to.

http://www.google.com/search?source=ig&hl=sl&rlz=1G1GGLQ_ENXX255&=&q=helicoil&btnG=Iskanje+Google&meta=lr%3D&aq=f&oq=

jap helicoil, poznaš kšnega v ljubljani, ki bi mi to zrihtu brez podiranja glave?....

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki Pe feb 26, 2010 9:43 pm

Če si iz mb ali okolice ti lahko to uredim...imam v vse kar se potrebuje za popravilo navojev brez snemanja glave.

lp

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe feb 26, 2010 10:05 pm

pa tako pištolco mam js doma

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe feb 26, 2010 11:26 pm

Pozdravljeni

Večina mehanikov/mojstrov/delavnic ima orodje za vstavljanje vloška brez snemanje glave, vendar takšno popravilo ni poceni, ne glede na to kako preprosto izgleda.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara So feb 27, 2010 3:55 am

bruki je napisal/-a:Če si iz mb ali okolice ti lahko to uredim...imam v vse kar se potrebuje za popravilo navojev brez snemanja glave.

lp

žal nisem iz mb ampak iz lj, do maribora pa se glih nebi upal peljati, da mi slučajno ne izstreli svečke iz glave, sicer pa hvala za pomoč, bom malo poklical naokoli, da vidimo kakšno je kaj stanje, če bo cena pač večja nimam kaj, sigurno bo pa ceneje kot pa, da podiram glavo.

bruki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a bruki So feb 27, 2010 9:21 am

Seveda po ceneje kot demontaža glave....pri nas se cena takšnega dela giblje 60-80 eurov....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558 in 10 gostov