Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Zavore zadaj primejo bolj kot spredaj

Napisal/-a Blink-182- Če mar 04, 2010 10:51 pm

Torej imam problem pri Fiat Bravu l.2000 z ABS.
Zavore zadaj primejo bolj kot spredaj, se pravi avto se pri zaviranju zadaj posede.
Menjane so bile zadnje pakne, cilindrčki in zavorna tekočina, vendar težava ni odpravljena.
Hecno je to, da pri močnejšem zaviranju, avto kar na enkrat "preklopi" na močnejše zaviranje spredaj. Če nato takoj še enkrat zabremzaš, ponavadi zabremza normalno.
Pedal se mi zdi malce čuden, nisem pa prepričan (avto je od punce in ga ne vozim veliko).
Zdi se mi kot da bi bil pedal premehek, pa tudi ko ga pritiskaš še sliši zvok, kot da bi se kakšen zrak stiskal (je to normalno)?
Sistem mislim da ne pušča, saj olja ne primankuje.

Lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če mar 04, 2010 11:29 pm

Je sistem dobro prezračen? Namreč tole smrdi po zraku v sistemu....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Če mar 04, 2010 11:42 pm

lisko je napisal/-a:Je sistem dobro prezračen? Namreč tole smrdi po zraku v sistemu....

Se strinjam bi pa dodal še. Če ima vozilo obramenilni ventil (ponavadi je zadaj) ali pravilno deluje.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če mar 04, 2010 11:49 pm

Bravo je imel to nalašč narejeno, da ti pri zaviranju potegne rit dol tako je avto bolj upravljiv in lepše zaustavlja ... edino slabo je, da se zadnji amortizerji prej uničijo ... ni hiba !
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Napisal/-a Blink-182- Če mar 04, 2010 11:58 pm

Sistem je dobro prezračen,
prav tako sem pozabil omeniti, da zavore na valarjih normalno primejo (zadnje posebaj in sprednje posebaj).
Avto ima ABS, zato nima obremenilnega ventila.

mad: to ti resno? :shock: samo ni mi jasno zakaj se je to pojavilo sele pozimi?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe mar 05, 2010 7:17 am

Mad ....... za tole pa prvič slišim kar si reku, sem vozu točn ta model torej letnik 2000 z ABS in nikol tega opažanja, amortizerji so pa tud vseh 7,5 let kolker sem jaz imel avto brezhibno deloval, in tudi na podlagi tega sem se odločil da je bil naslednji prav tako Bravo, pač nov sedeva 8)

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Napisal/-a Blink-182- Pe mar 05, 2010 8:26 pm

Še eno vprašanje,
ali ni tako, da če med prižganim avtom na mestu pritiskaš zavoro, da bi morala postati trda (kot pri ugasnjenem avtu)? Ker pri meni ne rata. :?:

Lp

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe mar 05, 2010 8:32 pm

Blink-182- je napisal/-a:Še eno vprašanje,
ali ni tako, da če med prižganim avtom na mestu pritiskaš zavoro, da bi morala postati trda (kot pri ugasnjenem avtu)? Ker pri meni ne rata. :?:

Lp

ne sme postati trda.
pa poglej za tist razdelilni ventil,ker namreč pred leti sem si lastil peugeota 306 pa je tud imel ABS in je vseeno imel razdelilni ventil-podoben problem se mi je pojavil ko sem avto dol spustil in so potem zadnje zavore bol primle kot prednje-skratka tist se je dal nastvljat,za tvojega pa žal nevem a ga ima in če se da nastavljat
poglej vseeno če ga slučajno imaš

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe mar 05, 2010 10:41 pm

Točno tako težavo sem jaz imel na svoji bivši astri. Recimo če si dvakrat močneje pritiskal na zavoro, se je razmerje uredilo, da je spredaj močneje bremzal. Sam sem vedno to počel, preden sem zapustil parkirišče. Učasih pa sem to pozabil narediti, dokler enkrat me ni en izsilil in me je na mokrem sam na bok zaneslo. Na snegu da ne govorim kakšne težave so bile, na suhem pa mi avto ni nič posedal, tako da sploh nisem ugotovil dokler ni bil dež ali pa sneg.
Na koncu smo ugotovili da so v pooblaščenem servisu dali napačne pakne, te ki so bile naj bi bile za kombi in je zato tudi močno prijelo. Če pa močno pritisneš, pa cilinder že uredi razmerje. Tako da čimprej uredi, da ne bo kaj s tem.

cd_rw
Novinec

Napisal/-a cd_rw So mar 06, 2010 1:18 pm

bugy1 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Je sistem dobro prezračen? Namreč tole smrdi po zraku v sistemu....

Se strinjam bi pa dodal še. Če ima vozilo obramenilni ventil (ponavadi je zadaj) ali pravilno deluje.

X2, lahk da zarusta vzvod....

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So mar 06, 2010 9:31 pm

Blink-182- je napisal/-a:Še eno vprašanje,
Lp

morda za malenkost

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Napisal/-a Blink-182- Ne mar 07, 2010 10:19 am

Ne pogreza se do konca, ampak se pa malo bolj kot se je včasih, pa tudi če 5min pumpaš pri vžganem je pedal popolnoma enak. Ker npr. pri barchetti postane za melenkost bolj
trd. Pri katerem je sedaj problem :D ter v čem je problem??
Bom pa ob prvi priliko pregledav če sem slučajno res kje spregledal težnostni ventil, hvala za nasvete :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov