Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Passat 2.0 TDI 2006 motorček za klimo

Napisal/-a Pipita To mar 09, 2010 12:36 pm

Živjo,

zanima me, če ima kdo kakršnokoli izkušnjo z rožlanjem motorčka klime. Skratka, ko imam tempreraturo nastavljeno nad 22 stopinj ni problema, ko pa jo spustim nižje, začne notri v armaturi nekaj rožlat. Tako nekako kot da bi se voda pretakala. OZ....nekaj rožlja.

Bojda je tam notri več motorčkov. Zanima me ali je potrebno zamenjati le okvarjen motorček in kakšen bi bil strošek popravila?

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr To mar 09, 2010 1:31 pm

jaz sem bil zaradi tega klikanja servo motorckov res pain in the ass na servisu. pa vse kar so zmogli je bilo, da so mi parkrat update naredili in rekli, da to pac tako je. nic ni pokvarjeno. zaenkrat. bo pa verjetno zacelo enkrat crkovat, ker stalno premikanje motorja zagotovo ni prav blagodejno. mmg. meni je rozljalo ne glede na nastavljeno temperaturo in med voznjo ni bilo slisno. le na kriziscih ob skoraj ugasnjenem radiu.

razen, ce so v casu odkar nimam vec passata naredili kak update. to pa naj pove kateri izmed aktualnih lastnikov.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita To mar 09, 2010 1:56 pm

Kakšen Update so ti naredili? Pa je potem nehalo rožljati? Oz. za koliko časa? Kakšen pa je bil strošek tega?

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 To mar 09, 2010 4:12 pm

To "tiktakanje" je problem tudi pri golfih, na nekaterih servisih nimajo pojma kaj narest in sam nabijajo ure diagnostika (ki pa vemo kakšne postavke majo), če se ne motim je to premikanje loput odpravil uporabnik sašo5 na svojem golfu mk5 na servisu v Brežicah, kjer menda malo bolj poznajo omenjeni problem. Gre za ponovno nastavitev zračnih loput avtomatske klime.Najbolše da se obrneš na njega.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Sr mar 10, 2010 8:12 am

Hvala za pomoč.....Sašo5 je pomagal z svojo izkušnjo. Najbolj verjeten scenarij je to, da bo potrebno podmazati motorčke oz. lopute klime, ki so serijsko premalo podmazani. Težava je v tem, da je potrebno podreti celotno armaturo, v kar pa se ravno ne bi spuščal, da mi potem ne bi škripalo na vseh koncih. Mooooorda bi se dalo celo z nastavitvami kaj urediti....bomo videli. Bom poizkusil na servisu. Tudi tam morajo imeti kaj izkušenj s tem, saj upam da nisem edini, ki ga to moti. Baje pa je to kar splošna težava VW in Audijev.

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr Sr mar 10, 2010 11:58 am

ja gre za cisto standarden problem vseh climatronicov. pa se vseeno ni zdelo VWju vredno potruditi najti resitev oz. bi bilo prevec dela za vpoklic. verjetno jim je se lepse, ko bodo po letih izven garancije motorcki zacel crkavat in bo to dodaten €€€ za VW.

uradno do pred letom in pol, ko sem nazadnje tezil niso imeli resitve in se jim uradno ni sanjalo kje je problem.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Sr mar 10, 2010 1:34 pm

Če pa me kaj razjezi, pa je to, da obstaja neka napaka, ki je ne morejo odkrit...oz. je taka, da rabiš podret pol avomobila....pa še to ni ziher da bo OK.

CrnHudicek
Nov uporabnik

Re: Passat 2.0 TDI 2006 motorček za klimo

Napisal/-a CrnHudicek Pe jan 14, 2011 12:14 pm

zdravo!!!!!!!!!!

brskam po forumih že en leto skor pa ne najdem podobnega. Imam isto težavo pri passatu 1.9 tdi 2007 letnik motorček kar naprej nabija in se premika ..........razen kadar je avtomobil hladen oziroma kabino grejem.........ko pa začne uravnavat pa motorček nabija skoz neki. Razdru sem armaturo mel motorček v roki ga razdru (motorček je tak kot v avtomobilčkih za daljinsko ) podmazal tisti mali mehanizemček preveril če se loputa zatika vendar nič..........motorček še vedno veselo nabija ko sestavim..........zanimivo je bilo ko tisti drog samo malo primeš se premikanje ustavi..........bil sem tudi jaz na diagnostiki .......preverli vse od a do ž nobene napake .........

ČE JE KDO KAJ REŠIL BI MU OSEBNO PRIŠEL DAT ZA PIVO IN ŠE KAJ SAMO ČE MI LAHKO POMAGA ker to klikanje motorčka mi gre pošteno na nek organ.

pobje vnaprej hvala za odgovor

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Pe jan 14, 2011 1:53 pm

Jaz sem dobil podatek, da ti motorčki sploh niso tako dragi? Kako to, da ga...oz jih nisi zamenjal, če si že imel podrto. Potem pa me zanima koliko časa si potreboval, da si prišel do motorčkov in koliko armature si moral podreti? Jaz bi jih takoj zamenjal, če bi ne bi bilo treba skoraj cele armaturke ven vzet....tako kot to trdijo na servisu. :shock:

Če ima kdo še kako bolj uporabno informacijo, bi mu jaz plačal več kot le pivo.... ;)

On
Novinec

Napisal/-a On Pe jan 14, 2011 2:10 pm

Zdravo

Problem ni samo pri VW. Doma imam astro H in mi je tudi takšen motorček skoz vrtel in ropotal, včasih tudi ko je bil avto ugasnjen :)

Sem bil parkrat na servisu in ni "kao" nič narobe :). Enkrat mi je šlo tako na živce da sem se zaklenil v garažo, torks 8 v roke in gasa....

Na srečo pri astri ni problem priti do spodnje komore ( Za predalom pred sopotnikom ) na kateri je motorček kateri regulira loputo in s tem skrbi za nastavljeno temparaturo vhodnega zraka. Na sredini obstajajo tudi ene lopute vendar so bile pri meni ok in so baje zelo drage (300Eur + delo, se pa pogrunta da avto recimo ne greje ali obratno-POLOMLJENO). Problem je bil v tipalo temperature v kabini in je včasih kar izgubil podatek (morda okvarjem senzor) in je ta loputa kar nekaj odpirala zapirala. Jaz sem vse razkopal, očistil ter nazaj sestavil. Senzor se nahaja nekje na dovodu zraka, to je defenitivno, ter recimo nekje v kabini, star pasat je imel to na konzoli (režice iz leve in desne strani). Probaj jih isklopiti in morda boš odkril kje je vzrok vendar defenitivno ni v motorčku (če dela dela :) )

Pa veselo razkopavanje

CrnHudicek
Nov uporabnik

Napisal/-a CrnHudicek Pe jan 14, 2011 2:54 pm

razdru sem sopotnikov predal sredinsko konzolo in potem odvil nosilce armaturne plošče in sem prišel do motorčka ki nagaja (nagaja mi namreč motor na sovoznikovi strani) gre zelo na tesno ampak sem ga dobil ven ........menjal ga nisem ker z motorjem ni nič narobe saj je očitno videti da non stop dobiva nek podatek da se premika in trza tudi če ni priklopljen na loputo. Motorček je baje okol 60€ skupaj z reduktorčkom.

vzemi dol predal in boš videl spodaj levo (pri spodnjem delu predala kako motorček trza) motor ene od loput.

pa pazi ko boš jemal stran konektorje za airbage da ne boš imel kontakta ........ker bo armaturka kot božično drevo :)
Zadnjič spremenil CrnHudicek, dne Po jan 24, 2011 9:43 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Pe jan 14, 2011 3:28 pm

On je napisal/-a:Zdravo

Problem je bil v tipalo temperature v kabini ...

Pa veselo razkopavanje

X 2 !!!
Če motorček dela, potem je z njim vse v redu. Če bi pa morda preskakoval ali podobno, bi lahko bil vzrok kak polomljen zobniček v samem motorčku...
Tako kot je rekel @ "On", bo verjetno glavni krivec senzor. Ali je zapackan, ali pa ima slab kontakt. Zato pa pošilja motorčku nenehno nove podatke... s tem pa povzroča nenehno premikanje motorčka....Poišči senzor in ga očisti. Najbolje s čistilnim alkoholom. Kakšen bencin ali XILIT"BANG" ne bo najbolj v redu, da ne poškoduje senzorja. Mislim, da boš še najprej rešil, če boš na servisu koga poprosil, da ti pove kje se ta senzor nahaja.

Upam, da boš rešil, pa kaj sporoči, če boš.
Lep pozdrav,
Matjaž
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Pe jan 14, 2011 3:39 pm

Se pravi, da z motorčki ni nič narobe....in da dobiva le neke "napačne" signale...oz ga nekaj konstantno spravlja v klikanje.... Meni so na servisu rekli, da bi z menjavo odpravili to klikanje....le da je treba podreti celo armaturo.

Se pravi moramo najprej ugotoviti ali so zanič motorčki ali dejansko nekaj povzroča, da se motorček ne umiri.... Meni so na servisu delali nek update...pojma nimam kak....pa je bilo po tistem spet isto....potem pa so rekli, da jih je treba menjat. Sicer se nagibam k temu, da bi jih zamenjal, samo bog ne daj, da potem z motorčki ni nič narobe.

Bemti... :shock: :shock: :shock:

CrnHudicek
Nov uporabnik

Napisal/-a CrnHudicek So jan 15, 2011 1:50 pm

pobje drug teden grem itak menjat uno tipko za ročno k sem dans 2 minuti pritiskal da se ročna spusti ;) in bom rekel naj zamenjajo še tipalo temperature v kabini..................ČE BO TO TO VAS NAJDEM KJERKOL STE V SLOVENIJI IN VSAKEMU POSEBEJ DAM ZA PIVO!!! OBLJUBIM

CrnHudicek
Nov uporabnik

Napisal/-a CrnHudicek So jan 15, 2011 1:50 pm

PARDON MOGOČE KDO VE KJE JE TO TIPALO TEMPERATURE KER ITAK NA SERVIC+SU VEJO SAMO KJE JE POKROV ZA OLJE PA BLAGAJNA HEHEHEHEHE

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Po jan 17, 2011 7:51 am

Hm...baje je teh tipal več...in ne le eno....tako, da... :shock:

Sporoči kako je šlo...

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Po jan 17, 2011 11:19 pm

Ne me držat za besedo! En senzor se nahaja nahaja pod sprednjim odbijačem in izgleda takole :
Slika

Drugi pa je na ohišju kondenzatorja v kabini(pod armaturko) in je videti takole :
Slika

Upam, da sem kaj pomagal. Žal več nisem uspel izbrskat. Tudi povprašal sem na servisu, pa so malo čudni.
Al ne vejo, al pa nočejo vedet.... :twisted:
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

CrnHudicek
Nov uporabnik

Napisal/-a CrnHudicek To jan 18, 2011 12:46 pm

hvala za vse odgovore.............sem že klical an porshe slovenija k en sošolc dela tam......pa bo poskušal poštrumfat kaj dogaja s tem klikanjem..........mogoče bomo pa navadni smrtniki pokazal servisem da se da če se hoče.

CrnHudicek
Nov uporabnik

Napisal/-a CrnHudicek Pe jan 21, 2011 12:31 pm

pri meni še vedno nič novega .........do servisa še nisem prišel..........iz ljubljane sem dobil od odgovornega za vse servise v slo da je to normalno da sicer poznajo problem ampak se ne da nič naredit. Zdaj je dal zahtevo v nemčijo ker baje obstaja tam človek ki se ukvarja samo s climatronicom..........mogoče kdo ve kje bi se dalo tega "sašo" kontaktirat v brežicah. Le zanimivost ko vklopite skrite funkcije climatronica (pihanje gor +econ) imam na postavki 18-2 eno cifro ki mi jo med vožnjo noro hitro premika ...........verjetno je ta senzor vzrok ve kdo kje bi bil ta senzor ??

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe jan 21, 2011 1:06 pm

za pasata ne vem točno v touranu sta 2 senzorja eden na levi eden na desni strani, ki merita nekaj(verjetno temparaturo) v armaturi pod levim in desnim zračnikom... samo kdo bi vedel da točno to zajebava.... evo najdu na etki katera 2 mislim in kje sta...
Priponke
senzor.GIF
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 14 gostov