Sedaj pa k mojim težavam. Imam VW Passata 1.8t AEB ,letnik 99 z 260000 km na števcu. Avto je res dobro ohranjen in zato bi še rad rešil to zadevo. Pred nekaj časi se mi je začela prižigat lučka za ABS in lučka "!" ,seveda celo tri krat zapiska. Od začetka se je le vmes prižigala ,potem pa vedno pogosteje. No razmišljal sem kaj bi naredil in sem na odpadu dobil rabljen računalnik. Ta moj bi naj bil v okvari,je povedal mehanik po tem da ni moral dostopat do tega računalnika. Zmontiramo doma drug računalnik ,imel je čist isto številko. Prižgemo avto in še zmeraj ABS sveti vendar brez klicaja. Brat pravi da ga moram peljat resetirat napako. Ampak ko zapeljem nekaj metrov iz garaže se lučka ugasne. ABS spet dela normalno. Na računalnik ga nisem peljal ,sem pa za pol ure izklopil akumulator,da se izbrišejo napake. Ne boste verjeli 5 dni delovalo tak kot novo in potem naenkrat spet tri krat piskanje in spet te ABS lučke z "!" . Skoraj nisem verjel svojim očem. Sem malce migal na konektorju na računalniku in se je vmes res ugasnila lučka,kot da nima vredi stika. Ampak je videt vse ok. od zunaj. Ko je zadeva mrzla še trenutno deuje in potem te spet pozdravi ABS. Gre mi malce na živce ,ker sedaj zadnja kolesa blokirajo prej in je to res zelo nevarno. Verjetno mi druga nebo preostalo,kot da dam računalnik popravljat,ker je bistveno ceneje kot nov. Nevem kaj si je tukaj Audi/VW privoščil z temi bosch računalniki ,ker po moji vednosti ima veliko ljudi problemov z to zadevo. Se pravi nemci niso več tisto kaj so bili,pa ne zdaj rečt da je avto star .... Ima morda kdo iste izkušnje.Ali pa ima kdo kakšno idejo? Kaj se sploh pokvari v tem delu. Baje da se mora nekaj zalotat???
Lepo mi bodite!!!