Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Serijske napake na Opel astri cdti ( 88kw )

Napisal/-a maniaxxx Po mar 15, 2010 8:31 pm

Zanima me katere so najpogostejše napake na Astri H 1,9 cdti ( 88kw ), da vem kaj bo kej crknilo z leti...

P.S. da rjavi vem :lol: :lol:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po mar 15, 2010 9:13 pm

Ja rja zna bit problem sej veš opel pa to. :lol: :lol:

Sicer pa glede na to, da nihče nič ne napiše ( pa imamo kar nekaj poznavalcev na a.com) kakšnih resnih problemov ni. Motor je itak eden najbolših dieselov na tržišču in z njim kaj hudega ob normalni uporabi ne mora bit. Kot pa že sam veš pa so pravila vožnje diesela malo drugačne kot bencinca.

Sicer pa pri tvoji astri res kaj narobe ne more biti, ker je še " mlada" in zelo zelo lepo očuvana. Pa mislim, da nikoli ne boš dosegel moje, da bi lahko takrat povedal kaj je vse crknilo in kaj si moral menjati.

Vozi kot si vozil do sedaj in uživaj v radostih, ki ti jih ponuja ta avto.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 15, 2010 9:17 pm

King1 je napisal/-a:Ja rja zna bit problem sej veš opel pa to. :lol: :lol:

Sicer pa glede na to, da nihče nič ne napiše ( pa imamo kar nekaj poznavalcev na a.com) kakšnih resnih problemov ni. Motor je itak eden najbolših dieselov na tržišču in z njim kaj hudega ob normalni uporabi ne mora bit. Kot pa že sam veš pa so pravila vožnje diesela malo drugačne kot bencinca.

Sicer pa pri tvoji astri res kaj narobe ne more biti, ker je še " mlada" in zelo zelo lepo očuvana. Pa mislim, da nikoli ne boš dosegel moje, da bi lahko takrat povedal kaj je vse crknilo in kaj si moral menjati.

Vozi kot si vozil do sedaj in uživaj v radostih, ki ti jih ponuja ta avto.

lp

Res lepo napisano, samo sej veš da je tale avto pri meni bolj racionalna izbira, kot neki za dušo, bom pa seveda skrbel za njo, kot sem za vsak avto do zdaj.

Še vednopa čakam seznam, sploh pri malo večji kilometrini.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po mar 15, 2010 10:36 pm

Kolikor sem opazil je opel močno poskrbel za pleh in proti rji. Naša zafira ima ima pod pragom in vrati še neko dodatno zaščito, da če rukneš kam z vrati recimo in čeprav gre barva, ne pride do pleha. Ne vem kako je pa pri novi astri.

Uporabniški avatar
astra5
Novinec

Kraj: Radenci

Napisal/-a astra5 Po mar 15, 2010 11:06 pm

Glede rje še zaenkrat nimam problemov, imam pa jo že 5 let!

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Po mar 15, 2010 11:26 pm

In še en ki je brez pikice rje. 8)
Imam CDTI 120 KM do sedaj brez problemov.
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby To mar 16, 2010 12:20 am

In še en ki lahko potrdi za štiri ople da so ok :)
opel in rja ne gresta več z roko v roki, nevem čemu se to omenja, ko pa celo mercedesi po novem bolj rjavijo kot pa opli... :)

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To mar 16, 2010 8:49 am

Je pa res da se najdejo cvetke, ko je v avtu dobesedno vse narobe. :?
Ko pa dobiš takšen avto pol pa pizdiš čez znamko avta.
Ponavadi taki najprej grejo v prodajo kot malo rabljeni
8)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 16, 2010 7:47 pm

Tist z rjo je bil hec, mam že drugega opla pa noben nč ne rjavi, stari so pa rjaveli ja :D

Bolj me je zanimalo če so kakšni problemi z egr, turbinami ipd, sploh pri 100kkm in več

Prej sem mel corso C , ki je imela vse tovarniške napake, ki jih ta model ima ( hvala bogu odpravljene v garanciji :lol: ), zato me zanima, kaj me še čaka..avto ima pa 47kkm

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To mar 16, 2010 7:54 pm

[quote="speedfreak"..avto ima pa 47kkm[/quote]

Kako, če na avto netu piše, da jih ima samo 46.000km. :lol: :lol: :lol:
Čuvaj jo.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 16, 2010 8:02 pm

King1 je napisal/-a:[quote="speedfreak"..avto ima pa 47kkm

Kako, če na avto netu piše, da jih ima samo 46.000km. :lol: :lol: :lol:
Čuvaj jo.

lp[/quote]

Sej jih ni mela niti 46000 če pogledaš sliko števca, zdaj jih pa tudi nima še 47kkm, bo pa kmal, js se velik furam...kmal bo servis spet ( na 48kkm )

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc To mar 16, 2010 8:26 pm

Najbrz je govora o 1.9 l dizel masini. Le ta je pravzaprav mjtd od Fiata in kot taka sicer zelo vzdrzljiva. Sibka stran je glavni jermen, ki ga je priporocljivo menjati na max 4 leta oz. 70-80k prevozenih. Raje prej. Vse ostalo je odvisno od tega ali je avto narejen v petek popoldne ali sredi tedna :lol:

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc To mar 16, 2010 8:27 pm

Aja pa podvozje je precej obcutljivo in se menja prednje roke precej pogosto ter ena serijska napaka na volanskem mehanizmu, ki ni bila nikoli priznana s strani opla...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx To mar 16, 2010 8:35 pm

ggorenc je napisal/-a:Aja pa podvozje je precej obcutljivo in se menja prednje roke precej pogosto ter ena serijska napaka na volanskem mehanizmu, ki ni bila nikoli priznana s strani opla...

Kak pa to opazim, pa kakšne je strošek?...pa kako je zdaj z jermenom?, po knjigi je menjava po 150kkm

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak To mar 16, 2010 9:14 pm

Radi grejo tudi vztrajniki. Motor je res fiatov, vendar precej modificiran, kar šteje za slabše. Vodne črpalke (oplove in ne fiatove) so na začetnih modelih zaribale pri 40.000 km, kar je pripeljalo do uničenja motorja. Nekdo je omenil jermen - če bi pustili motor tak kot se vgrajuje v ostale fiate in alfe ne bi bilo težav.
Je pa res, da so JTD euro 3 zadnji biseri med dizelaši in se dobro ohranjenega splača imeti. Z novejšimi multijeti so tudi fiatovci začeli šparati in ne pričakujte take kilometraže kot z avtentičnimi JTD-ji.

LP

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby To mar 16, 2010 10:56 pm

Tista serijska napaka na volanu se tiče modula za servo volan. Napako pa opaziš tako, da je volan trd ker pač ne deluje servo, ta modul pa ga krmili. Mislim da je okoli 100€ rabljen je pa tudi ok. Govorim za corso
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov