Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

VW Golf III GTI težave z nihanjem obratov

Napisal/-a Skubic Po mar 15, 2010 10:31 pm

Zdravo!
Upam, da kdo pozna težavo ali pa bi mi lahko vsaj malo pomagal. Gre se za golfa III GTI z mašino 2.0 150km ABF, prevoženih cca 230.000km. Avto dela super, pojavlja pa se težava, da mi ob "lepi" vožnji, ko motorja ne spravljam v visoke obrate, le ti začnejo nihati. V mislih imam to, da ko se ustaviš, se sami dvigujejo, kot bi pritiskal na pedal za plin, lahko samo nežno, lahko se dvignejo in obstanejo na cca 1300, nikoli pa ne padejo pd mejo prostega teka, samo dvigujejo se navzgor; zadeva je enaka med vožnjo, ko imaš v prestavi in spustiš plin, se avto obnaša, kot da ga dejansko nebi spustil, včasih se to občuti bolj všasih manj. To se ne dogaja ves čas, ampak predvsem ob umirjeni vožnji. Ob športni vožnji in ob priganjanju avta v visoke obrate tega ni, prav tako se zadeve popravijo, če samo na mestu naviješ veliko gasa. Po nekaj kilometrih lepe vožnje pa se zadeva ponovi.
Težave golfov so z loputo za zrak na sesalnem kolektorju, vendar so tam simptomi drugačni in obrati padajo prenizko, ko stisneš sklopko, pri meni pa gre za drugačen problem, saj je tudi loputa očiščena.
Ali je morda možen vzrok tudi pokvarjen motorček prostega teka?

Že v naprej se zahvaljujem za pomoč!

LP d

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po mar 15, 2010 10:42 pm

Pri enakem avtu sem imel težave s prostim tekom, dokler nisem očistil motorčka prostega teka. Bil je res konkretno zapackan, uporabil pa sem sprej za čiščenje vplinjačev. Poskusi tudi ti, mogoče ti bo pomagalo, zgubiti nimaš kaj.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To mar 16, 2010 9:50 am

Hvala, to bom vsekakor poskusil, vendar se mi zdi čudno, da avto zafrkava tudi med vožnjo, ne samo na mestu v prostem teku - ali lahko tudi takrat nagaja motorček prostega teka?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To mar 16, 2010 6:34 pm

Pozdravljeni

Ponavadi se skupaj ščisti loputa in motorček prostega teka motorja, nato se s testerjem nastavi/kalibrira loputo in ob tem preveri pravilno delovanje ( 8 ciklusov )kisikove sonde. Ne bi bilo pa napak preveriti potlačne cevke - kakšna sneta ali preparela.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To apr 13, 2010 11:45 am

Zdravo!
Približno 14 dni nazaj sem na motorju očistil "idle valve" (ISV), pač ventil, kateri je bil kar precej zapackan in težave so skoraj odpravljene, a ni še 100% uredu, najbrž bi moral očistiti še motroček protega teka, za katerega pa ne vem natančno, kje se nahaja. Ali ga ABF sploh ima in kje? Prosim še za to pomoč :)

LP

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To apr 13, 2010 11:52 am

Skubic je napisal/-a:"idle valve"

Kolikor vem je to motorček prostega teka :?
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To apr 13, 2010 12:03 pm

Nejko87 je napisal/-a:
Skubic je napisal/-a:"idle valve"

Kolikor vem je to motorček prostega teka :?

Sem najprej tudi sam mislil tako, pa baje da se najde še nekaj :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov