Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mišek
Uporabnik

Popravljati rjo ali ne??

Napisal/-a mišek So mar 20, 2010 11:33 pm

Imam eno težavo oz. dilemo kaj narediti ;)
Clio je star 12 let, prevoženih 205.000 km. Se pravi tržne vrednosti nobene, meni pa dobro služi, kar se mehanike tiče je vzdrževan, pri ~180.000 km je bil narejen velik servis, v tem času je bila menjana še sklopka, amortizerji, nove luči, pa še bi se kaj našlo.
Avto sem ravno danes opral in sem ga malo poslikal, drugače zgleda takole:
Slika

Imam pa problem z rjo, avto bi pa rad mel še kake 3 leta. Ali bi dal to popravljat ali bo zdržalo brez? Vprašanje je tudi s finančnega smisla, koliko bi to prišlo? Rad bi toliko, da to rjo malo zavre, da mi zdrži še par let, potem pa itak ne bo nič vreden.
Rja na zadnjem levem blatniku >
Slika

Slika celega desnega blatnika >
Slika

Rob zad. desnega blatnika >
Slika

Zad.desni >
Slika

Pri vratih, približno na obeh straneh enako >
Slika

Rja na pragovih - pod vrati in čisto spodnji rob >
Slika

Pokrov motorja je pa takole popikan >
Slika

Še ena iz strani > (spodaj pod letvico se na sliki malo čudno vidi, tisto je odsev trave; sončno je bilo pa se malo preveč svetloba odbija)
Slika

Torej kaj pravite se to splača dat popravljat in koliko bi me to prišlo? Ali pustit pa bo že zdržalo, najbolj me skrbijo pragovi - spodaj že zdaj malo mučka tisti rob, ko ga mehanik dvigne na dvigalo. Pa zadnji blatniki so tudi kar problematični. Čeprav barva odletuje, pločevina spodaj je pa svetla, ni sprhneto (leva stran, desna je verjetno že malo bolj zagrižena, čeprav še barve ni odtrgalo proč).

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 So mar 20, 2010 11:57 pm

Odvisno koliko te to moti, predvsem pa kako stojis financno

Ce enostavno "ljubis avto" bos popravil da bo tip top, ce ne pa pusti tak kak je ;)
Imam letno vinjeto!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne mar 21, 2010 12:10 am

lexus02 je napisal/-a:Odvisno koliko te to moti, predvsem pa kako stojis financno

Ce enostavno "ljubis avto" bos popravil da bo tip top, ce ne pa pusti tak kak je ;)

Tip top ne rabim, jaz bi samo rad, da mi še kake tri leta zdrži. Zdaj imam vse vitalne dele obnovljene in mislim, da bi moglo it. Pa tudi drugače je edino logično, da ga zvozim do konca, prodat se ne splača, ker nič ne dobiš, avto je pa dober in, če bo vse posreči bi moral it. Porabo ima malo (6 l), olja ne pije nič..., tudi gume imam, letne in zimske.
Škoda se mi samo zdi, da bi recimo mašina šla brez problema pa bi mi pleh sprhnel. Po drugi strani pa škoda preveč rihtat, ker bi bilo predrago. Če bi bila kaka vmesna varijanta, da bi to rjo za keki dve leti zabremzalo ;)

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne mar 21, 2010 12:28 am

Pelji do kakega vaškega ličarja, da malo na hitro pobrusi, skita pa špricne brez prelivov, ne bo nekaj dosti računal.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne mar 21, 2010 12:40 am

RENO911 je napisal/-a:Pelji do kakega vaškega ličarja, da malo na hitro pobrusi, skita pa špricne brez prelivov, ne bo nekaj dosti računal.

Koliko bi to tak na "oko" lahko zneslo? Pa kako dolgo misliš da bi to delal? Dan, dva ali več?
Kaj pa tisti robi spodaj, kjer nasede avto dvigalo? Tistega malo mučka, ko ga dviguje. Tist bi že skoraj moral kaj proč odrezat pa na novo našvasat?

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne mar 21, 2010 12:53 am

mišek je napisal/-a:
RENO911 je napisal/-a:Pelji do kakega vaškega ličarja, da malo na hitro pobrusi, skita pa špricne brez prelivov, ne bo nekaj dosti računal.

Koliko bi to tak na "oko" lahko zneslo? Pa kako dolgo misliš da bi to delal? Dan, dva ali več?
Kaj pa tisti robi spodaj, kjer nasede avto dvigalo? Tistega malo mučka, ko ga dviguje. Tist bi že skoraj moral kaj proč odrezat pa na novo našvasat?

Sem mislil samo estetsko, to pomeni tam dve leti, da začne spet rja ven vdarjat. Drugače če ga misliš komplet karoserijsko popravit, pa je druga. Koliko bi prišlo pa ne vem, je potrebno vprašat.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Ne mar 21, 2010 9:00 am

Ne ga srat ... če bo imel tako luknjo da nebo več šel skozi tehničnega, jo zaliješ z purpeno in čez pobarvaš z navadnim rdečim sprejem. Če želiš lahk z sprejem pobarvaš tudi dele ki so zdaj rjavi, da nebo tako izstopalo. Jaz nebi nič kaj več vlagal v njega.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 21, 2010 9:04 am

Pri zadnjih blatnikih je kr hudo videt oz. če se bo vredu pobruslo bo skozi luknja. Med tm ko pri vratih še niti ni rje ampak samo odpadena barva in še nekaj časa ne "vredu" rjavelo ker je pleh cinkan. Ostalo je pa površinska rja , ki še ni pretirana. Pokrov motorja bi pa jaz osebno pustil kot je , če te ne moti preveč. Enostavno bi bilo potrebno špricat celega.

S kod pa si ?
Da pa se to na hitro porihta (toliko, da ne iztopa preveč) , pa ne pride dosti.
Slika

Pol ure dremljanja,čiščenje,navadn kit,brušenje,špric kit, brušenje in barvanje.

Imam pa tkole v špric kitu že več ko pol leta in še ni kakih znakov, da se bo rja spet pojavla. Pobarvat je še edino treba ampak sem prelen:D Za ornk ličarja se ti to ne splača....doma bo pač narjeno tok , da ne bo iztopalo preveč ampak hudo cenej.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne mar 21, 2010 10:17 am

@lisko; sem iz Kozjanskega konca, 10 km od Podčetrtka.
Pokrova ne bi nič rihtal ne, tak opikan je že od kar sem ga kupil, skoraj 4 leta, no vsako leto še kaj zraven dobi ;) Zgleda ne lepo, pa nima veze, rjavi nič. Zadnji blatnike pa pragove bi dal rihtat, če ne bi bilo predrago.
Časovno me pa zanima zato, ker imam tak šiht, da ne morem drugače kot z avtom.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne mar 21, 2010 2:41 pm

[quote="mišekZgleda ne lepo, pa nima veze, rjavi nič. Zadnji blatnike pa pragove bi dal rihtat, če ne bi bilo predrago.
Časovno me pa zanima zato, ker imam tak šiht, da ne morem drugače kot z avtom.[/quote]

V petek končaš s službo torej imaš do ponedeljka čas to porihtat :idea: :roll: ;) Na Lantri sem rabil samo 8 ur pa je bilo suho za pobarvat, kar še do danes nisem :D :evil:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne mar 21, 2010 4:39 pm

Moram tudi marsikatero soboto na šiht, v glavnem najdit morem nekoga, ki bi to zrihtal konec tedna in upat, da takrat ne bo treba na šiht. Ali pa za soboto bi že lahko od sestre dobil avto, seveda, če ga ne bo glih takrat nucala. ;)
Morem soseda vprašat, mi je že enkrat pravil, da pozna enega, ki doma take stvari rihta pa baje, da dobro naredi za malo denarja.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Ne mar 21, 2010 5:05 pm

jaz na tvojem mestu bi to takoj uredil ker to je zelo zelo malo rje. vecinoma samo barva pobrana dol. ce nebos bos imel vedno vec rje....

lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne mar 21, 2010 5:41 pm

Koliko takšno poravilo stane je težk rečit, oz. je vse odvisno od tvojih zahtev. Rja ni tako huda kot si ti mogoče predstavljaš. Nek lokalni ličar ti bo to naredil za nekje 70 - 140 eur, to bi bila neka poštena cena za lokalca, ceneje ne moreš pričakovat dobrega izdelka.
Traja pa praviloma 2 dni, hitreje ne gre, ker se morajo materiali posušit, navzgor pa ni omejitev :)

Pikice na haubi in tisti ris na (mislim) 4 sliki pa popraviš s čopičem in barvo ki bo ostala ličarju, samo zato, da ne rjavi naprej. Štrihat se ne splača.

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 21, 2010 6:08 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
Pikice na haubi in tisti ris na (mislim) 4 sliki pa popraviš s čopičem in barvo ki bo ostala ličarju, samo zato, da ne rjavi naprej. Štrihat se ne splača.

LP

Pikice na haubi ne bodo zarjevele še hitro ne....moja ex rdečka je bila cela taka in od leta 2003 pa do lani...pa se rja tam nikoli ni pojavla....Zanimivo mi je bilo pa predvsem to da je na takih pikicah barva kr odpadla (ok hauba mi je jasno da bi lahko bila od kamenčkov) sam jaz sem to mel po strehi,zadnjih vratih....Pleh je spodaj cinkan.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne mar 21, 2010 6:15 pm

ja pleh je cinkan, samo odvisno kako globoke so te pikice od rje, če so samo površinske ne bodo zarjavele, problem je če je kamen odbil vse do pleha, potem je začne rjavet (vremenski vplivi)
Freude am Fahren
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov