modrina je napisal/-a:Pozdravljeni
Imam vprašanje za strokovnjake oziroma poznavalce teh motorjev.
Gre za golf 2 z diselskim motorjem, kjer je bil zamenjan zobati jermen s šponarjem. Zanima me zakaj je motor po menjavi velko bolj glasen kot je bil pred menjavo.Glasnost motorja se zelo poveča, ko se dodaja plin. Če med vožnjo stisneš sklopko je okej.
Hvala za korektne odgovore!
WMB je napisal/-a:
Pomoje je motor rahlo iz faze...
Zaradi menjave jermena ne moe biti nikakršna sprememba...če je prav narejeno, se pravi če je prišlo do spremembe po menjavi je bilo definitivno nekaj narobe sestavljeno skupaj...
monster_d je napisal/-a:avto pa čist normalno gre?
modrina je napisal/-a:monster_d je napisal/-a:avto pa čist normalno gre?
Ja avto normalno vžiga in tudi normalno gre. Mehankar , ki mi je menjal jermen je rekel, da je predvžig sedaj, ko je jermen nov bolj točen in da je zato avto glasnejši.
Motor pa je občutno glasnejši tako da je vožnja neprijetna zelo moteča.
Po mojem poslušanju v prostem teku iz motorja prihaja bolj kovinski zvok. ki se s povečevanjem obratov povečuje.
Prosim še za kakšen stokovni odgovor.
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Preverite lahko tudi sami:
- demontirate plastični pokrov pogonskega jermena ( m6 vijak-ključ 10 ), snamete štirioglat plastičen/gumijast pokrovček na zvonu menjalnika, z baterijo posvetite v odprtino in vozilo v četrti predstavi s kolenom porinete nazaj dokler ne opazite na vstrajniku črtic/"cahna", nastavite na sredino/0. Torej sedaj se morajo oznake na jermenicah pokrivati z oznakami ki so poleg jermenic ( glava in blok ), črpalka goriva ima na jermenici luknjo ki se mora pokrivati z luknjo za njo - najlažje preverite, da vstavite v jermenico zatič/vijak........... in mora iti skozi jermenico v črpalko
- v koliko se to vse pokriva je motor in črpalka v "fazi
V nobenem primeru pa ne odvijati vijakov na jermenici črpalke - tam se nastavlja predvžig!!
Lep pozdrav
modrina je napisal/-a:Hhvala vsem za odgovore!
Na odmični gredi ni bil v fazi.
Sedaj je glas motorja zopet tak kot je bil pred menjavo.
Lp
lisko je napisal/-a:Po vsej verjetnosti je odmična iz faze.....vem ker sem sam imel enak primer. Motor je šel normalno edino klepal je ko zmešan.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov