Nasveti in napotki ter povpraševanja...

NIzde
Nov uporabnik

Golf V - previs je še nagnjen

Napisal/-a NIzde Če mar 25, 2010 4:42 pm

Pozdravljeni,

pred časom sem imel udarec z velkim kamnom malo večji od nogometne žoge velikosti 2. Z desno gumo sem direktno v njo oz. na njo zapelu... guma razrezana, feltna malo kriva....

no potem je šel avto malo na popravilo, ugotovljeno je bilo da je uničen končnik... in ta je bil zamenjan...

gume sem dal potem vse letne, in feltno zravnal - alu feltna... ko je blo to vse urejeno sem avto dal na optiko... predn je bil končnik zamenjan mi je na desno veliko več fleklo kot potem ko je bil zamenjan... nov končnik in volan je bil zamaknjen na levo za ene pol centimentra... optika narejena volan ravno stoji, avto tudi ravno peljel....

kje je problem? problem je pri previsu, malo je še nagnjen... zato me zanima kako se da to rešiti, če se da sploh.... ker čutim da malo guma lih ni v pravilni legi na cesti... sploh pa pri visoki hitrosti nad 160km/h se opazi najbolje... tudi pod to hitrostjo.

hvala za pomoč... lep pozdrav

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če mar 25, 2010 6:42 pm

Kolikor jaz razumem, imaš zvit amortizer. Se pravi, da je stek ok, nagib je pa reveč pod kotom v plus oz minus

NIzde
Nov uporabnik

Napisal/-a NIzde Če mar 25, 2010 6:51 pm

yo. nevem če je zvit amortizer, ker nč ni blo vidt da bi biu kako poškodovan, pa tud ne roka ali kej drugega, samo končnik je biu res uničen do konca...

Nagib je zgornji del malo noter, se pravi spodnji del malo ven. se pravi naj bi bil amortizer?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če mar 25, 2010 7:01 pm

Jaz bi šel stavit oz sem 99,9%, da je amortizer ni pa nujno da je zvit, lahko je samo raztegnilo spodnja dva ušesca, tam kjer je pritrjen amortizer

NIzde
Nov uporabnik

Napisal/-a NIzde Če mar 25, 2010 7:05 pm

aha. ok hvala, bom pogledu. ;)

NIzde
Nov uporabnik

Napisal/-a NIzde Sr jul 14, 2010 6:25 pm

Spet jst glede istega primera. Tko končnik je zamenjan biu že prej, in nato je biu še vedno previs pa sm šou k mehaniku za amortizerje in kaj je bilo - amortizer čisto kriv - zamenjalo se je še to.... naredila se je optika in zdaj imam še en problem za rešit.

Namreč pri hitrosti 60-70km/h in pa nad 140km/h se čuti neka vibracija na tej strani avtomobila, kjer je biu udarjen in menjava končnika in pa amortizerja. Se pravi ta vibracija se čuti in pa sliši se kot neko brenčanje v avtomobilu. Pri optiku naj bi bilo vse vredu. mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe ? naj grem k drugemu optiku? ali pa je možno da je še kaj v okvari? hvala

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Sr jul 14, 2010 7:21 pm

Najbrž bo še ležaj za zamenjat, velikokrat pri takem udarcu ležaj trpi in s časom začne tulit.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

NIzde
Nov uporabnik

Napisal/-a NIzde Sr jul 14, 2010 8:44 pm

ahaa. hm... kako bi pa to lahko zvedu če je ležaj? da nebi zdej dau mehaniku da mi ga razstav ceuga =) heheh cena pa kokr sm jst na netu gledu okol 130€ je to cena prava?

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Sr jul 14, 2010 9:33 pm

Is stroboskopom ga naj poslušajo avto se da na dvigalo in potem is to napravco poslušajo ...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr jul 14, 2010 9:36 pm

Verjetno si mislil stetoskop, ker stroboskop ne vem če je ravno za "poslušanje" :D
Lahko dvigneš avto na tej strani in poskušaš z roko premakniti kolo prečno na os. Predvsem gor in dol. In če boš občutil kaj zračnosti.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

NIzde
Nov uporabnik

Napisal/-a NIzde Sr jul 14, 2010 9:48 pm

aha bom jutr dvignu avto pa preveru če je kej zračnosti... v primeru da bi blo vse kul z ležajem, bi lahko blo še kej druzga ?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov