Nasveti in napotki ter povpraševanja...

crnipanter
Nov uporabnik

audi a6 1.9 tdi

Napisal/-a crnipanter Ne mar 28, 2010 11:48 am

lep pozdrav sem novinec tle gor in upam da dobim kakšen koristen nasvet to je bil tudi moj namen problem je sledeči audi a6 1.9 tdi letnik 2001 ko prižgem klimo slišim kako jermeni cvilijo mislim da so jermeni ne vem :) drug problem je pa da ko pospešim pritisnem na gas nekok se mi zdi da ni odziva kot da ga nekaj duši kazalec na obratomeru se zavrti pokaže višje obrate ampak odziva ni avto ne požene hitreje
evo moja dva problema upam da dobim kakšen koristen nasvet in hvala lepa že vnaprej lep pozdrav

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Ne mar 28, 2010 12:23 pm

1. Menjaj jermen.
2. Lahko je več stvari tkole prek foruma je težko treba je vidt...preveri EGR, LMM ( probaj ga izklopit ) lahko je tud kej narobe s krmiljenjem turbine... preveri tudi cevi od turbine intercoler lahko da je kje samo kej staknjeno.

crnipanter
Nov uporabnik

Napisal/-a crnipanter Ne mar 28, 2010 12:44 pm

hvala za nasvet ampak nism nek mehanik :) zato če mi lahko poveš kaj pomeni EGR pa LMM kako misliš nej ga probam izklopit

nalcoq4
Stalni uporabnik

Napisal/-a nalcoq4 Ne mar 28, 2010 1:10 pm

Za EGR ti težko razložim...uglavnm je ponavadi nad izpušnim kolektorjem . EXHAUST GAS RECIRCULATION in služi za delno vračanje izpušnih plinov v sesalni kolektor. Slikaj motor pa ti pokažem... LMM maš pa zravn zračnega filtra ...zgleda pa tko k šteker in se ga samo izklopi. reče se tudi luftmesser .Po slovensko je merilec pretoka zraka.Meri pretok zraka gostoto zraka temperaturo zraka....

crnipanter
Nov uporabnik

Napisal/-a crnipanter Ne mar 28, 2010 1:16 pm

aha bom pogledu hvala ti za nasvet mi je že mal bol jasn :)

aja še to če mogoče veš kok bi me približn koštalo vse skup da zrihtam to se pravi jermeni plus to da se vidi sploh kaj je

nalcoq4
Stalni uporabnik

Napisal/-a nalcoq4 Ne mar 28, 2010 4:09 pm

Ma jermeni niso dragi...točno boš pa izvedel kaj je če ga boš priklopil na računalnik VAG com...je pa res da mehanskih napak ne pokaže. Uglavnem spucaj EGR izklopi LMM pa poročaj...če ne bo nič bolše bomo napako iskali drugje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost