Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Citroen C5 parkirni senzorji

Napisal/-a Sky_Walker Sr apr 14, 2010 5:06 am

Pozdravljeni!

Torej doma smo letos kupili novi C5 2.2 brez parkirnih senzorjev spredaj in zadaj. Nato smo jih dodatno naročli in so nas vprašali ali želimo imeti originalne ali kakšne navadne in seveda naročimo originalne spredaj in zadaj, zdaj pa me zanima sledeče, če že ima kdo kakšno izkušnjo s tem: vgradili so nam dva zvočnika spredaj in zadaj za piskanje, če želiš da vklopiš sprednje senzorje moraš dat v vzratno prestavo, potem zadnjih senzorjev sploh nemoreš izklop čeprav ima avto spredaj vgrajeno tipkalo in pa pri vožnji naprej ko se odpelješ z avtom prednji senzorji piskajo kakšnih 10s v eno. Prosim za pomoč ker za mene to niso originalni senzorji!

Hvala
RK Slovenija

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr apr 14, 2010 3:23 pm

Hja koliko sem vozil avte s senzorji je bilo tako,da so se vzratni vklopli ob preklopu v rikverc, prednji pa so delovali skoz....Ko si se seveda dovolj približal oviri.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 Sr apr 14, 2010 4:03 pm

Na mojem imam tovarniško vgrajene prednje in zadnje. Vklopijo se, ko prestaviš v vzvratno prestavo ali s tipko na armaturi. Ugasneš jih pa s tipko na armaturi, oziroma se sami ugasnejo, ko presežeš hitrost 20 km/h(pa ne v rikverc). Vedno pa delajo oboji hkrati in ne morem izbirati le prednjih ali zadnjih.

Neoriginalni ponavadi ugasnejo takoj, ko daš iz vzvratne prestave.

Lp

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker Sr apr 14, 2010 4:20 pm

am... jaz moram prednje vklopit z tem ko dam v vzratno prestavo in nato v prvo to pomeni da ko se pripeljem v garažo naprej moram dat v vzratno da mi začnejo prednji delovat zadnji pa normalno delujejo ko dam v vzratno in pa še nekaj zakaj če so originalni ni na displeyu prikazano s črticami?enak avtoradio in display imamo v citroen berlingotu in vse to kaže sicer je tovarniško vgrajeno, ampak če kupiš original senzorje to pomeni da bi moralo biti enako kot tovarniško vsaj moje razmišljanje...
RK Slovenija

kopercan92
Nov uporabnik

Napisal/-a kopercan92 Sr apr 14, 2010 4:34 pm

original je tako kot je lisko povedal pri c5 !

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker Sr apr 14, 2010 4:40 pm

torej predvidevam da ti senzorji ki so jih vgradili na pooblaščenem servisu za 600€ niso original, ampak oni bodo trdili da so, se bom pa za hec odpeljal v avstirjo na servis in tam povprašal če so original ali ne
RK Slovenija
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov