imam Laguno letnik 2000, 1.8 16V. Danes mi je kar naenkrat med vožnjo motor začel delati kot traktor. glasen in nobene prožnosti...
imam 4 vžigalne tuljave, izklapljal sem vako posebej. ko sem snel 2. in 3. tuljavo je avto dokončno crknil (torej sta dobri), ko pa sem snel konektor s 1. ali 4. tuljave pa je avto delal brez kakršnekoli spremembe.
med seboj sem zamenjal tudi 3. (kot kaže dobro tuljavo) s 4. (naj bi bila zanič) in napaka se ni preselila na tretjo svečko. torej naj bi bile tudi tuljave dobre!? svečk nisem še menjal, ker nimam primernega orodja...
verjetno je zelo malo možnosti, da bi crknili dve svečki naenkrat?! potem sem začel razmišljati, ali je možno da sem se skoraj eno leto vozil z eno pokvarjeno svečko oziroma tuljavo?! avto je je v mirnem teku vedno nekoliko vibriral, pri 120-130km/H pa je dosegel že 4000obr/min, kar se mi je zdelo nekoliko veliko... ima tukaj kdo kaj izkušenj?
je možno da imam probleme z računalnikom (elektroniko)? varovalka bi bila verjetno za vse tuljave ena sama? sicer pa varovalke za tuljave niti nisem našel... Jutri grem še k mehaniku zamenjati svečke, potem pa mi verjetno ostane le še uradni servis...?pomagajte prosim...