Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mako34
Nov uporabnik

zmanjkalo goriva in noče več vžgat evo še sliko

Napisal/-a mako34 Če apr 22, 2010 11:15 am

Imam avto seat cordoba 1,4 letnik 97 zanima me pa sledeče, če morda kdo ve. Včeraj se peljem iz službe z minimalnim gorivom,kajti nisem niti gleedal. Potem začne nekaj piskat kasneje po kakih 500 metrih pa cukat in avto ugasne.Nato poskušam avto vzgat vendar negre več.Šele nato pogledam bencin in ga več ni bilo seveda,grem na pumpo in natankam 10litrov bencina ,dolijem vendar, avto še vedno ne vžge ,kasneje tudi spraznim akumolator,sedaj pa je problem in nevem kako se naj lotim tega za servis nimam. Bencinska črpalka mislim, da je v rezervarju vsaj ,ko dam kontakt se jo sliši od zadaj. Tam sta dve cevki, ena kaže puščica not druga ven obe, ko sem snel priteče ven bencin,ko grem kasneje po teh ceveh so tri ki gredo,spodaj pod avtomobilom ena je črna prozorna in plava,nato pridejo do nekakšnega filtra ki je pod pokrovom motorja ali kaj je tisto,ali še ena črpalka,na tej stvari sta dve prozorni cevki in v nobeni od teh se ne vidi bencina. Ena gre seveda na fergazer,če prav razmišljam.šŠaufal še tega avta nisem ampak se mi nekaj sanja ,zato prosim za kak nasvet.Pa tudi danes sem ugotovil,da je bila gumijasta cev sneta,ko gre na zračni filter.Vžgat ga zdaj ne morem ker je akumolator prazen. Ali je lahko razlog tudi ta gumijasta cev,ko je bila sneta,da je začelo piskat.Čemu sploh služi ta cev. Oprostite za napake:)

Aja pa zanima me čemu služi gumijasta cev ki je nataknjena na zračni filter.Ta je bila sneta ima kaj to veze s tem da ne vžge.
Zadnjič spremenil mako34, dne Če apr 22, 2010 3:07 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Re: zmanjkalo goriva in noče več vžgat

Napisal/-a montezemolo Če apr 22, 2010 12:18 pm

mako34 je napisal/-a:Imam avto seat cordoba 1,4 letnik 97 zanima me pa sledeče če morda kdo ve. Včeraj se peljem iz službe z minimalnim gorivom,kajti nisem niti gleedal grda razvada pač,potem začne nekaj piskat kasneje po kakih 500 metrih pa cukat in avto ugasne.Nato poskušam avto vzgat vendar negre več,šele nato pogledam bencin in ga več ni bilo seveda,grem na pumpo in natankam 10litrov bencina dolijem vendar avto še vedno ne vžge kasneje tudi spraznim akumolator,sedaj pa je problem in nevem kako se naj lotim tega za servis nimam bencinska črpalka mislim da je v rezervarju vsaj ko dam kontakt se jo sliši od zadaj tam sta dve cevki ena kaže puščica not druga ven obe ko sem snel priteče ven bencin,ko grem kasneje po teh ceveh so tri ki gredo,spodaj pod avtomobilom ena je črna prozorna in plava,nato pridejo do nekakšnega filtra ali kaj je tam spodaj,ali še ena črpalka,na tej stvari sta dve prozorni cevki in v nobeni od teh se ne vidi bencina ena gre seveda na fergazer,če prav razmišljam sam šraufal še tega avta nisem ampak se mi sanja kajti vem kako je bilo pri yugotih,zato prosim za kak nasvet.

bravo, celo 2 vejici si uporabil...

mako34
Nov uporabnik

Re: zmanjkalo goriva in noče več vžgat

Napisal/-a mako34 Če apr 22, 2010 3:03 pm

mako34 je napisal/-a:
montezemolo je napisal/-a:
mako34 je napisal/-a:Imam avto seat cordoba 1,4 letnik 97 zanima me pa sledeče če morda kdo ve. Včeraj se peljem iz službe z minimalnim gorivom,kajti nisem niti gleedal grda razvada pač,potem začne nekaj piskat kasneje po kakih 500 metrih pa cukat in avto ugasne.Nato poskušam avto vzgat vendar negre več,šele nato pogledam bencin in ga več ni bilo seveda,grem na pumpo in natankam 10litrov bencina dolijem vendar avto še vedno ne vžge kasneje tudi spraznim akumolator,sedaj pa je problem in nevem kako se naj lotim tega za servis nimam bencinska črpalka mislim da je v rezervarju vsaj ko dam kontakt se jo sliši od zadaj tam sta dve cevki ena kaže puščica not druga ven obe ko sem snel priteče ven bencin,ko grem kasneje po teh ceveh so tri ki gredo,spodaj pod avtomobilom ena je črna prozorna in plava,nato pridejo do nekakšnega filtra ali kaj je tam spodaj,ali še ena črpalka,na tej stvari sta dve prozorni cevki in v nobeni od teh se ne vidi bencina ena gre seveda na fergazer,če prav razmišljam sam šraufal še tega avta nisem ampak se mi sanja kajti vem kako je bilo pri yugotih,zato prosim za kak nasvet.

bravo, celo 2 vejici si uporabil...

Ja res se bom drugič bolj potrudil težko se bere vidim.

Zanima me kaj je to na drugi sliki in,če bi mogel se po teh dveh cevkah pretak bencin:):9 res pojma nimam.Prva slika je pa od zadaj pod sedeži v avtomobilu,kjer je pomoje bencinska pumpa ali se motim:) povejte prosim
Priponke
IMG007.JPG
IMG006.JPG

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Če apr 22, 2010 3:11 pm

Luft je potegnal...bencina ne dobi..zato ne užge..zdei če dela bencinska črpalka, ker ponavad se nardi, da če zmanka bencina...pumpa laufa na suho pa jo "prime"zariba...če se pa pumpa sliši, parkrat kontakt brez verglanja, da "porine" bencin naprej...

Če je pa zrak not..pa izzračit..pol pa more...

Razn če je problem v čem drugem...sam če praviš, da je zmankal bencina..pol je to to..oz. naj bi blo..

Lp

mako34
Nov uporabnik

Napisal/-a mako34 Če apr 22, 2010 3:28 pm

mITJA122 je napisal/-a:Luft je potegnal...bencina ne dobi..zato ne užge..zdei če dela bencinska črpalka, ker ponavad se nardi, da če zmanka bencina...pumpa laufa na suho pa jo "prime"zariba...če se pa pumpa sliši, parkrat kontakt brez verglanja, da "porine" bencin naprej...

Razn če je problem v čem drugem...sam če praviš, da je zmankal bencina..pol je to to..oz. naj bi blo..

Lp

Ja hvala,za odziv mi lahko poveste kako naj odzračim pa tam na prvi sliki od zadaj pod sedeži mi povejte ko je puščica gor in dol pri obeh,ko jih poskušam snet priteče bencin ali mora to tako bit,kajti jaz sem pričakoval le pri eni,po moji logiki,sicer ne šraufam več 15let,tako da nevem,kaj dosti razen osnove. Zato vas prosim za pomoč.Vse je dobrodošlo,kajti avto potrebujemo nujno,plač pa ni tako,da servis odpade. Hvala

mako34 je napisal/-a:
mITJA122 je napisal/-a:Luft je potegnal...bencina ne dobi..zato ne užge..zdei če dela bencinska črpalka, ker ponavad se nardi, da če zmanka bencina...pumpa laufa na suho pa jo "prime"zariba...če se pa pumpa sliši, parkrat kontakt brez verglanja, da "porine" bencin naprej...

Lp

Ja hvala,za odziv mi lahko poveste kako naj odzračim pa tam na prvi sliki od zadaj pod sedeži mi povejte ko je puščica gor in dol pri obeh,ko jih poskušam snet priteče bencin ali mora to tako bit,kajti jaz sem pričakoval le pri eni,po moji logiki,sicer ne šraufam več 15let,tako da nevem,kaj dosti razen osnove. Zato vas prosim za pomoč.Vse je dobrodošlo,kajti avto potrebujemo nujno,plač pa ni tako,da servis odpade. Hvala

tu še zdaj prilagam eno označeno sliko z puščicami tam ko je rumena puščica me zanima po tej cevi bi mogel it bencin ali ne. In zanima me ostali dve zakaj sta,mislim na označeni cevi,in pa seveda neoznačena cev čemu služi.
Priponke
jpg.JPG

mako34
Nov uporabnik

Napisal/-a mako34 Če apr 22, 2010 6:45 pm

mako34 je napisal/-a:
mako34 je napisal/-a:
mako34 je napisal/-a:

Lp

tu še zdaj prilagam eno označeno sliko z puščicami tam ko je rumena puščica me zanima po tej cevi bi mogel it bencin ali ne. In zanima me ostali dve zakaj sta,mislim na označeni cevi,in pa seveda neoznačena cev čemu služi.

Mi lahko vsaj nekdo odgovori Kako naj odzračim sistem? lepo prosim.
pa če poveste kaj je to na sliki,kajti avto potrebujemo čimprej zarad otrok.
Priponke
IMG006oi.JPG

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Če apr 22, 2010 6:57 pm

Če si kaj avtoštromarja najdi nekje rele za bencin pumpo (glede na to da je pri varovalkah v kabini bataljon releje mora bit tam eden za bencin pumpo), iztakni ga ven, ter premosti DELOVNE kontakte, ter poslušaj če pumpa dela. Pusti jo laufat nekaj cajta da spumpa luft iz cevi preko povratka v tank, od tam naprej gre na oddušek tanka. Če seveda ni pumpa crknla.

mako34
Nov uporabnik

Napisal/-a mako34 Če apr 22, 2010 7:01 pm

LinuxFuter je napisal/-a:Če si kaj avtoštromarja najdi nekje rele za bencin pumpo (glede na to da je pri varovalkah v kabini bataljon releje mora bit tam eden za bencin pumpo), iztakni ga ven, ter premosti DELOVNE kontakte, ter poslušaj če pumpa dela. Pusti jo laufat nekaj cajta da spumpa luft iz cevi preko povratka v tank, od tam naprej gre na oddušek tanka. Če seveda ni pumpa crknla.

Pumpa dela se sliši ko dam kontakt se jo lepo sliši,ko potegne,vendar me zanima ali bi tam ko sem prilepil sliko in napisal kaj je to? moral biti v cevkah bencin ali ne in kako naj vidim če pride bencin do fergazerja..

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Če apr 22, 2010 7:05 pm

bi moral bit ja, sicer maš še en filter bencina zadej na sredin avta pri zadni premi (totalno nedosegljiva lokacija brez kanala ali dvigala, vsaj če se maš rad).

mako34
Nov uporabnik

Napisal/-a mako34 Če apr 22, 2010 7:15 pm

LinuxFuter je napisal/-a:bi moral bit ja, sicer maš še en filter bencina zadej na sredin avta pri zadni premi (totalno nedosegljiva lokacija brez kanala ali dvigala, vsaj če se maš rad).

Ja tolko se mam rad,da nebi glih avta spustil nase,ma budalo sem se,ko mi je vgasnil nisem niti na bencin pomislil,ker me je on pisk ki je trajal zmotil,šele čez par sto metrov je nekaj zacelo cukat in je vgasnil,pa sem budalo se verglal da je se enkrat vzgal šele potem sem videl bencin na nuli;). In kaj menite koliko bi prišlo to pri mehaniku. Če je samo to krivo pa,da ni kaj druga,še je kakšna rešitev,da poskusim in nardim,da bi bencin prišel do fergazerja.

slavkot1
Novinec

Napisal/-a slavkot1 Če apr 22, 2010 7:34 pm

svinarijo potegnilo pa ti je al filter zapacalo al pa svečke. Svečke vn spucat pa nazaj not pa cev ki pride na frgazar snet pa dat kontakt da vidiš če kej prteče moglo bi.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če apr 22, 2010 9:39 pm

tist tm je za bencinske hlape al neki....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če apr 22, 2010 10:38 pm

oj...
Malo slabša bencinska pumpa je in ne požene zraka naprej...
-nalij še 10litrov bencina (da jo zalije)
če to ne reši
- vzemi pumpo ven in nalij bencin direktno v posodo pumpe iz katere črpa...
LP
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost