mako34 je napisal/-a:Imam avto seat cordoba 1,4 letnik 97 zanima me pa sledeče če morda kdo ve. Včeraj se peljem iz službe z minimalnim gorivom,kajti nisem niti gleedal grda razvada pač,potem začne nekaj piskat kasneje po kakih 500 metrih pa cukat in avto ugasne.Nato poskušam avto vzgat vendar negre več,šele nato pogledam bencin in ga več ni bilo seveda,grem na pumpo in natankam 10litrov bencina dolijem vendar avto še vedno ne vžge kasneje tudi spraznim akumolator,sedaj pa je problem in nevem kako se naj lotim tega za servis nimam bencinska črpalka mislim da je v rezervarju vsaj ko dam kontakt se jo sliši od zadaj tam sta dve cevki ena kaže puščica not druga ven obe ko sem snel priteče ven bencin,ko grem kasneje po teh ceveh so tri ki gredo,spodaj pod avtomobilom ena je črna prozorna in plava,nato pridejo do nekakšnega filtra ali kaj je tam spodaj,ali še ena črpalka,na tej stvari sta dve prozorni cevki in v nobeni od teh se ne vidi bencina ena gre seveda na fergazer,če prav razmišljam sam šraufal še tega avta nisem ampak se mi sanja kajti vem kako je bilo pri yugotih,zato prosim za kak nasvet.
mako34 je napisal/-a:montezemolo je napisal/-a:mako34 je napisal/-a:Imam avto seat cordoba 1,4 letnik 97 zanima me pa sledeče če morda kdo ve. Včeraj se peljem iz službe z minimalnim gorivom,kajti nisem niti gleedal grda razvada pač,potem začne nekaj piskat kasneje po kakih 500 metrih pa cukat in avto ugasne.Nato poskušam avto vzgat vendar negre več,šele nato pogledam bencin in ga več ni bilo seveda,grem na pumpo in natankam 10litrov bencina dolijem vendar avto še vedno ne vžge kasneje tudi spraznim akumolator,sedaj pa je problem in nevem kako se naj lotim tega za servis nimam bencinska črpalka mislim da je v rezervarju vsaj ko dam kontakt se jo sliši od zadaj tam sta dve cevki ena kaže puščica not druga ven obe ko sem snel priteče ven bencin,ko grem kasneje po teh ceveh so tri ki gredo,spodaj pod avtomobilom ena je črna prozorna in plava,nato pridejo do nekakšnega filtra ali kaj je tam spodaj,ali še ena črpalka,na tej stvari sta dve prozorni cevki in v nobeni od teh se ne vidi bencina ena gre seveda na fergazer,če prav razmišljam sam šraufal še tega avta nisem ampak se mi sanja kajti vem kako je bilo pri yugotih,zato prosim za kak nasvet.
bravo, celo 2 vejici si uporabil...
Ja res se bom drugič bolj potrudil težko se bere vidim.
mITJA122 je napisal/-a:Luft je potegnal...bencina ne dobi..zato ne užge..zdei če dela bencinska črpalka, ker ponavad se nardi, da če zmanka bencina...pumpa laufa na suho pa jo "prime"zariba...če se pa pumpa sliši, parkrat kontakt brez verglanja, da "porine" bencin naprej...
Če je pa zrak not..pa izzračit..pol pa more...
Razn če je problem v čem drugem...sam če praviš, da je zmankal bencina..pol je to to..oz. naj bi blo..
Lp
mako34 je napisal/-a:mITJA122 je napisal/-a:Luft je potegnal...bencina ne dobi..zato ne užge..zdei če dela bencinska črpalka, ker ponavad se nardi, da če zmanka bencina...pumpa laufa na suho pa jo "prime"zariba...če se pa pumpa sliši, parkrat kontakt brez verglanja, da "porine" bencin naprej...
Razn če je problem v čem drugem...sam če praviš, da je zmankal bencina..pol je to to..oz. naj bi blo..
Lp
Ja hvala,za odziv mi lahko poveste kako naj odzračim pa tam na prvi sliki od zadaj pod sedeži mi povejte ko je puščica gor in dol pri obeh,ko jih poskušam snet priteče bencin ali mora to tako bit,kajti jaz sem pričakoval le pri eni,po moji logiki,sicer ne šraufam več 15let,tako da nevem,kaj dosti razen osnove. Zato vas prosim za pomoč.Vse je dobrodošlo,kajti avto potrebujemo nujno,plač pa ni tako,da servis odpade. Hvala
pa če poveste kaj je to na sliki,kajti avto potrebujemo čimprej zarad otrok.mako34 je napisal/-a:mako34 je napisal/-a:mako34 je napisal/-a:mITJA122 je napisal/-a:Luft je potegnal...bencina ne dobi..zato ne užge..zdei če dela bencinska črpalka, ker ponavad se nardi, da če zmanka bencina...pumpa laufa na suho pa jo "prime"zariba...če se pa pumpa sliši, parkrat kontakt brez verglanja, da "porine" bencin naprej...
Lp
Ja hvala,za odziv mi lahko poveste kako naj odzračim pa tam na prvi sliki od zadaj pod sedeži mi povejte ko je puščica gor in dol pri obeh,ko jih poskušam snet priteče bencin ali mora to tako bit,kajti jaz sem pričakoval le pri eni,po moji logiki,sicer ne šraufam več 15let,tako da nevem,kaj dosti razen osnove. Zato vas prosim za pomoč.Vse je dobrodošlo,kajti avto potrebujemo nujno,plač pa ni tako,da servis odpade. Hvala
tu še zdaj prilagam eno označeno sliko z puščicami tam ko je rumena puščica me zanima po tej cevi bi mogel it bencin ali ne. In zanima me ostali dve zakaj sta,mislim na označeni cevi,in pa seveda neoznačena cev čemu služi.
Mi lahko vsaj nekdo odgovori Kako naj odzračim sistem? lepo prosim.
LinuxFuter je napisal/-a:Če si kaj avtoštromarja najdi nekje rele za bencin pumpo (glede na to da je pri varovalkah v kabini bataljon releje mora bit tam eden za bencin pumpo), iztakni ga ven, ter premosti DELOVNE kontakte, ter poslušaj če pumpa dela. Pusti jo laufat nekaj cajta da spumpa luft iz cevi preko povratka v tank, od tam naprej gre na oddušek tanka. Če seveda ni pumpa crknla.
LinuxFuter je napisal/-a:bi moral bit ja, sicer maš še en filter bencina zadej na sredin avta pri zadni premi (totalno nedosegljiva lokacija brez kanala ali dvigala, vsaj če se maš rad).
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost