Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Hladilna tekočina zginja

Napisal/-a Zlatan_ Pe apr 23, 2010 8:49 am

Pri puncinem Accentu sem v nedeljo nalil hladilno tekočino v ekspanzijsko posodo.Včeraj je ni bilo več,sem pa danes opazil malo lužico na mestu kjer je bil njen avto parkiran.Avto se ne pregreva,drži konstantno temperaturo vode ko se ogreje,tudi vozi b.p. v samem avtu pa nič ne rosi šip in ni moker po predpražnikih.Upam da mi lahko kdo malo pomaga kaj bi to lahko bilo in kakšen strošek popravila bo.V ponedeljek gre avto na servis samo ne bi rad bil nategnjen...
Hvala
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe apr 23, 2010 8:57 am

poglej če je ekspanzijska posodica pušča (najverjetneje pri vratu, kjer se začne navoj). tak problem sm imeu jst, puščala ekspanzijska in hladilnik.
lp

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Pe apr 23, 2010 11:33 am

Problem je v tem da je lužca bla na levi strani avta spredaj,posodo za tekočino ma pa na desni.Avto pa se nič ne pregreva zato dvomim da bi puščal hladilnik.Je imel kdo podoben primer?
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe apr 23, 2010 11:40 am

hladilnik, cevi, mogoče kje pri termostatu pušča, sigurno se nad lužco nahaja ena od naštetih stvari in nekje je pač luknja oziroma nekje pušča tesnilo, lahko pa teče tudi iz ekspanzije po zunanjem delu cevi, čisto na drug konec motorja in potem na tla..........saj avto se ne more pregrevati, dokler imaš ti dovolj hladilne tekočine v sistemu in termostat in termostikalo ter ventilator delujejo normalno.........
Zadnjič spremenil xsara, dne Pe apr 23, 2010 11:42 am, skupaj popravljeno 1 krat.
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe apr 23, 2010 11:40 am

Kakšna objamka na ceveh bi znala bit. Ali je pa tisti plastičen vijak za 'ajnliftat' premalo zategnjen. Teče po zunanji strani cevi do najnižje točke, potem pa na tla.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
^^[LuKa]^^
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ^^[LuKa]^^ Pe apr 23, 2010 1:40 pm

Pozdravljen

Meni je pri Lantri bilo popolnoma enako in smo ugotovili da je puščala vodna pumpa. Zamenjati je pilo treba še zobati jermen in španer.

L.P Luka

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Pe apr 23, 2010 2:13 pm

Jaz sem mel isti problem! Puščalo mi je tesnilo na termostatu,oz. je preperelo. Sem zamenjal termostat in je blo ok.

LP!
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe apr 23, 2010 2:35 pm

^^[LuKa]^^ je napisal/-a:Pozdravljen

Meni je pri Lantri bilo popolnoma enako in smo ugotovili da je puščala vodna pumpa. Zamenjati je pilo treba še zobati jermen in španer.

L.P Luka

ja sam njemu pusca na levis trani.tm ni jermenou-
am mislm da se hyundai sami odzracijo tko da vrjetn ni nbenga vijaka nkedr za pdzracevat.
Ni vse res kar napišem

rixy
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rixy To maj 18, 2010 7:22 am

Tudi pr imojem avtu (Golf IV) je "izginjala" hladilna tekočina. To se je dogajalo med vožnjo. Če sem se peljal po AC od Mb do Ce, sem moral v Ce že dotočit, ker se mi je prižgala lučka za nivo, celi zadnji del avta pa je bil masten od hladilne tekočine. Po takšni vožnji se je pod avtom tudi kdaj kakšna mala lužica naredila, ampak to je bilo minimalno proti temu, koliko tekočine je šlo ven.

Na koncu smo ugotovili, da tekočina odteka skozi "iberlauf" (če je preveč hladilnme tekočine, tam odteče ven) na sami posodi za tekočino.

Krivec - tesnilo na glavi motorja je prepuščalo in je pritisk med vožnjo potiskal hladilno tekočino pri posodi ven iz nje.

Hvala bogu, da še kakšno ni olje prišlo skozi...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To maj 18, 2010 8:27 am

pr men je pr prejšnem tud zmankval hladilne, spuščala je pumpa
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov