Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tilenmpower
Nov uporabnik

skuter težava

Napisal/-a tilenmpower Ne apr 25, 2010 9:51 pm

Pozdravljeni!
Vem da ne spada ta težava zraven avtov ampak bom useno uprasal. Imam namreč skuter peugeot speedfight 1 in stvar je sledeca ne da iskre, iz masine sem pomeril strom plus - minus in da vendar naprej preko cdi in druge napeljave ne da iskro do cinspule. Kaj bi bilo narobe, ali poznate kaksnega strokovnjaka avtoelektričarja iz okolice kranja da bi mi stvar pomeril in povedal kaj je narobe, ali je zanic cdi ali kaj drugega. Hvala za odgovore ze v naprej lp tilen

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne apr 25, 2010 10:37 pm

nevem točn kako imajo SF to narejeno, ampak na štirki je bil ta problem, da je pri magnetu bil en kondezator, ki je odpovedal-kondezator je vgrajen v magnet.torej moreš it čist do izvora-magneta iskat problem.preveri tudi maso (-)
Lep pozdrav :)

tilenmpower
Nov uporabnik

Napisal/-a tilenmpower Po apr 26, 2010 12:51 am

Aha torej potem mislis da je problem v magnetu, ampak potem bi moglo iz masine 1x dati strom 1x ne? Pomojem da zmeram strom da, kokr sem pomeril bom pa se 1x in ce ga 1x da in 1x ne je gotovo strom zanic kajne?

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po apr 26, 2010 10:21 am

ni nujno da je zanič.prvo preveri,če so vsi kabli OK. če probuješ na svečki in praviš da enkrat je štom, drugič ni; je lahko to, da ti ne preverjaš prav.ko je svečka zunaj more obvezno se dotikat na maso (torej okvir motorja-ki pa more bit obvezno na takmu delu, ko ni lakiran).

zdj SF ima skoraj zihr avtomasko uravnavanje vžiga (stare štirke imajo še patine)-nism pa 100%.lahko da ti je to odpovedalo (ponavadi je taka majhna aluminjasta napravca z rebrami za hlajenje).če je kondezator zanič (kot je bil v mojmu primeru), ne da nobene iskre.

vsekakor pa ti svetujem da vsaj enega štromarja pokličeš (kak stric ali prijatelj), ki bo vedu, kaj dela.ker lahk maš nekaj enostavnega zanič, pa ko to neveš, lahk nardiš več škode kot koristi.ni nujn da je magnet kriv, sam če pa ti nekaj na slepo probuješ lahk pa use skuriš in greš kupit nov štrom, kar pa za skuterje se cene dvigajo nad 150€+
Lep pozdrav :)

tilenmpower
Nov uporabnik

Napisal/-a tilenmpower Po apr 26, 2010 7:59 pm

zdravo, ja preverjam direkt vn iz masine in je strom dober vendar potem preko cdji ki gre naprej ko merim do cinspule ni strom tako da mi je to malo cudno. svecko seveda dajem cilinder gus in nima iskre sj dolocene stvari vem ampak tok stromar pa spet nisem tako da ce je kdo iz okolice kranja ki zna strom zrihtat bi prosil za pomoc naj me kontaktira na mobitel 040 717 363 ali mi pusti stevilko na ZS ali MAIL tilen.pelko@msn.com ali ce kdo pozna kaksnega stromarja hvala
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov